• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Uyku sorunu sultan papağanı

berk34

Yeni Üye
Herkese merhabalar Sultan papağanım var evimizin salonunda yaşıyor Ama biz geceleri bir buçuk iki gibi uyuyoruz sabah da saat 9-10 gibi salondayız yine bundan etkilenir mi uyuyabilir mi ya da her akşam üstüne saat 10 gibi örtü örtüp sabah 10.00 gibi o örtüyü kaldırsam olur mu kuş korkar mı o örtüden nasıl bir yol izlemeliyim ya da örtüye hiç gerek yok mu yardımcı olursanız çok sevinirim

GaddarLimon

Yeni Üye
Herkese merhabalar Sultan papağanım var evimizin salonunda yaşıyor Ama biz geceleri bir buçuk iki gibi uyuyoruz sabah da saat 9-10 gibi salondayız yine bundan etkilenir mi uyuyabilir mi ya da her akşam üstüne saat 10 gibi örtü örtüp sabah 10.00 gibi o örtüyü kaldırsam olur mu kuş korkar mı o örtüden nasıl bir yol izlemeliyim ya da örtüye hiç gerek yok mu yardımcı olursanız çok sevinirim
Bende de muhabbet kuşu var. Bizden de çok uyuyorlarmış normalde. Senin yaptığın gibi ben de kuşu normalde salonda tutuyorum yani en sosyal odada. Akşam hava tam karardıktan sonra ortalama 9 gibi daha sakin bir odaya götürüyorum ve ışığı kapatıyorum. Bir süre sonra o da buna alıştı. Uyuyacağı odaya götürüp ışığı kapattığım gibi uyku pozisyonuna geçiyor. Sana da bunu tavsiye ederim. Üzerine örtme konusunda ben örtmemeyi tercih ediyorum. Zaten yaz ayındayız havalar sıcak. Odanın ışığını kapatsam yetiyor zaten hemen uyuyacağını anlıyor. Sabah da kendisi güneşin doğuş saatinde uyanıyor. Sana da tavsiye ederim. Diğer konularıma bakarsan kuşun geceleri nasıl uyuduğunu da görebilirsin garip şekilde uyku haline geçiyor :D