• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet Kuşu Uyku Şekli

GaddarLimon

Yeni Üye
Merhabalar dostlar,
1 aydır benimle birlikte olan kuşum normalde televizyon odasında duruyor sosyal bir ortam olduğu için. Hava tam kararınca kendisini daha sessiz bir odaya alıyorum kafesiyle. Artık kendisi de bu düzene alıştı. Rutin haline getirdiğimi düşünüyorum. Fakat uyku şeklinde bir gariplik var. Fotoğraflarda da görebileceğiniz üzere gözleri açık uyuyor. Ayrıca karanlık odaya geçtiği gibi tüneğin en ucuna gelip bir ayağını kafese koyuyor diğer ayağını da tünekte tutuyor. Bu pozisyonda sabit şekilde duruyor. Aradan bir süre geçince genelde ev ahalisi de uyuduktan sonra tüneğin tam tersi ucuna gidiyor ve orada sabit duruyor.

Böyle bakınca sorun yok gibi fakat gözlerinin sürekli açık kalması garip geldi. Sorun var mı diye gözlemlediğimde de bir şey yakalayamadım. Dışkıları normal, ayrıca geceleri belirli noktalarda yoğunluk oluyor yani kuşun geceleri 2-3 noktada sabit durduğu kesinleşiyor. Gündüzleri enerjik, gayet ötüyor. İştahı yerinde, vücudunda gözle görülür bir yara da yok. Sizin yorumlarınız nelerdir? Çok önemsenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum fakat sizin de görüşlerinizi merak ettim açıkçası. Fotoğraflar gece çekildi, ortam aydınlık değil normalde. Gece görüşlü fotoğraf çektiğim için öyle

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, uyurken etraftan gelebilecek herhangi bir sese, harekete duyarlı olduklarından gözlerini arada açıp kontrol edebilirler. Böyle zamanlara denk gelmiş olabilirsiniz diye düşünüyorum ben🤔

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Tüneklerinizi ahşap tüneklerle değiştirin lütfen plastik ayak sağlığına zararlıdır 🙏🏾

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşlar kendilerine göre rahat pozisyonlarda durmayı şekerleme yapmayı severler. Dışkıları iyiyse yemesi içmesi normalse gün içinde enerjisi yerindeyse sorun yoktur.

GaddarLimon

Yeni Üye
Merhaba, uyurken etraftan gelebilecek herhangi bir sese, harekete duyarlı olduklarından gözlerini arada açıp kontrol edebilirler. Böyle zamanlara denk gelmiş olabilirsiniz diye düşünüyorum ben🤔
Ben de böyle düşündüm fakat uzaktan bakıp resmini çektiğimde de gözlerini açık yakalıyorum

GaddarLimon

Yeni Üye
Kuşlar kendilerine göre rahat pozisyonlarda durmayı şekerleme yapmayı severler. Dışkıları iyiyse yemesi içmesi normalse gün içinde enerjisi yerindeyse sorun yoktur.
Aynen böyle düşündüğüm için sorun etmedim bu zamana kadar fakat gözlerinin açık kalmasından ötürü buraya yazmak istedim belki bu durumu yaşayan başkaları da vardır diye

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Aynen böyle düşündüğüm için sorun etmedim bu zamana kadar fakat gözlerinin açık kalmasından ötürü buraya yazmak istedim belki bu durumu yaşayan başkaları da vardır diye
Ben duruş pozisyonundan bahsediyorsunuz sandım. Dediğinizi bence hepimiz yaşıyoruz. 🙂 Kuşlar doğaları gereği av konumunda oldukları için en ufak seste, tıkırtıda yada hissedilen bir harekette gözlerini açarlar yada yarı açık tutarlar bu normal bir durum

perfectr

Aktif Üye
Benim bir kuş da çok narin tetik üstünde malesef. Bu arada üst tünel çok yukarda kuşun kafası tele değiyor tahta tünekle değiştirip biraz daha aşağı almak daha iyi

GaddarLimon

Yeni Üye
Benim bir kuş da çok narin tetik üstünde malesef. Bu arada üst tünel çok yukarda kuşun kafası tele değiyor tahta tünekle değiştirip biraz daha aşağı almak daha iyi
Sağ olun 2 tık aşağı aldım. Tetiklik konusunda benimki de aynı. Normal bir kuşun tepki vermeyeceği şeylere tepki verebiliyor. Elimin kafese yaklaştığıno gördüğü gibi kendini geri çekiyor. Aslında yem falan uzatınca kaçmıyor ama sadece el uzanırsa tepki veriyor. Yabancı cisimlere de tepki veriyor tabi ama telefona vermiyor mesela. Telefona tam tersine yaklaşıyor sonra da kılıfı ekranı falan gagalıyor :d

GaddarLimon

Yeni Üye
Ben duruş pozisyonundan bahsediyorsunuz sandım. Dediğinizi bence hepimiz yaşıyoruz. 🙂 Kuşlar doğaları gereği av konumunda oldukları için en ufak seste, tıkırtıda yada hissedilen bir harekette gözlerini açarlar yada yarı açık tutarlar bu normal bir durum
Uykusunu alsın da gözünü nasıl bırakıyorsa bıraksın sorun yok :D. Gözünü hep açık yakaladığım için uyku kalitesinden şüphe ettim ama hiçbir belirtisi de yok. O yüzden çok da ciddiye almıyorum bu durumu