• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Üretimhane Takip Yazılımı Yapacağım Fikirlerinizi Bekliyorum!

Emre A.

Tutkulu
Merhaba,
Bir üretimhane takip yazılımı yapacağım. Nasıl işleyecek bu yazılım anlatayım;

Kafes girişleri olacak,
Kuş girişleri olacak kuşun soy hattı olacak,
Yumurta kaydı olacak işte atıyorum 01 nolu kafeste 2 tane yumurta var ilk yumurta şu tarihte çıktı gibisinden. O yumurtanın durumu ne gibi kırık ve boş mu çıktı boş çıktıysa durumu güncellenecek.
işte sezon başladığında yeni sezon o sezonun kaydını tutacak gibi. sezon sezon istatistik tutturabiliriz.
+ olarak kuş satılırsa vs. bununda istatistiği olacak mantıken detaylı bir şey yapacağım anladığınız.

Böyle bir yazılım fikrim var. Bunu yapacağım. Fakat sizden istediğim (kuş üreten kişilerden fikir alırsam daha doğru olur), siz defterinizi nasıl tutuyorsunuz? Bu iş nasıl işliyor kabaca anlatmanız ve istediğiniz özellikleri de bekliyorum!

+ Yazılım web yazılımı olacak. İnternetiniz olduğu her yerde kullanabilirsiniz! İster telefondan ister tabletten ister bilgisayardan...

Konu @Şehmus BAKIR izniyle açılmıştır.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bende öyle bir kart vardı kardeşim kivgader in bulursam seninle paylaşırım fikir olur sana 😊 örnekleri bekliyoruz hatta forpuslar için yaptırabilirim seninle bir program yaparız 😊

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gençleri böyle üretken ve çalışkan görmek beni çok mutlu ediyor… İnşallah başarılı bir yazılım olur… Tüm üreticilerin yararına olur…

Emre A.

Tutkulu
Bende öyle bir kart vardı kardeşim kivgader in bulursam seninle paylaşırım fikir olur sana 😊 örnekleri bekliyoruz hatta forpuslar için yaptırabilirim seninle bir program yaparız 😊
Gençleri böyle üretken ve çalışkan görmek beni çok mutlu ediyor… İnşallah başarılı bir yazılım olur… Tüm üreticilerin yararına olur…
Allah utandırmasın güzel fikirmiş olursa sonunu görmek isterim
beklerim, teşekkür ediyorum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok güzel bir uygulama olacak belli, inşallah istediğin gibi olur her şey.

Ben üretici değilim ama eski metod deftere yazıyorum. İlk yumurtanın tarihini, ne zaman çıktığını vs. Senin yapacağın uygulama daha ayrıntılı olacak üreticiler için daha kolaylık olur. 🤗

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok güzel bir uygulama olacak belli, inşallah istediğin gibi olur her şey.

Ben üretici değilim ama eski metod deftere yazıyorum. İlk yumurtanın tarihini, ne zaman çıktığını vs. Senin yapacağın uygulama daha ayrıntılı olacak üreticiler için daha kolaylık olur. 🤗
Sende bir ara öyle bişey yapmıştın kardeşim fikir verebilirsin 😊👍

Emre A.

Tutkulu
Yorumlar için teşekkür ediyorum tekrardan. Galiba ilk versiyonu çıkarmadan öneri almak zor olacak en iyisi kafamdakini araştırmalarım doğrultusunda yapıp size denettirmek daha iyi olacaktır bence. Üretici arkadaşların katılımını bekliyorum. Tuttuğu defterden kesitte olabilir

Mert.

Eski Forumcu
Çok iyi bir fikir istediğini inşallah yaparsın ben bilezik çıkarmak istiyorum ama uretimhaneye açınca bunu gerçekleştirin sanırım yolun açık olsun emre hocam

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bunu yapman için kuşların kendi bilezikli olması en iyi sonucu verir. Varsayalim 2021-12 nolu erkek ile 2020-25. Nolu dişiyi 1 nolu kafeste eşe attım. İlk yumurta şu tarihte çıktı 5inci yumurta bu tarihte vs vs. Yavrular büyüdü yavrulara 2022- 1 2 3 nolu bilezik takıldı gibi gibi şekilde bir çizelge yapılabilir. Ama bileziksiz kusta ne gibi bir çizelgeye uyalacak ki. Bu dediğin planlama bilezikli kuşlarda ise yarar ki zaten bı insan kuşlara bilezik takıyorsa onun seceresinin peşine de düşer. Şahsen benim işime çok yarar bu uygulama

Emre A.

Tutkulu
Bunu yapman için kuşların kendi bilezikli olması en iyi sonucu verir. Varsayalim 2021-12 nolu erkek ile 2020-25. Nolu dişiyi 1 nolu kafeste eşe attım. İlk yumurta şu tarihte çıktı 5inci yumurta bu tarihte vs vs. Yavrular büyüdü yavrulara 2022- 1 2 3 nolu bilezik takıldı gibi gibi şekilde bir çizelge yapılabilir. Ama bileziksiz kusta ne gibi bir çizelgeye uyalacak ki. Bu dediğin planlama bilezikli kuşlarda ise yarar ki zaten bı insan kuşlara bilezik takıyorsa onun seceresinin peşine de düşer. Şahsen benim işime çok yarar bu uygulama
Zaten amaç o bilezikli olan kuşta işe yarayacak bir şey yazılımı yapıp piyasaya süreceğim bakalım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bunu kişiye özel yaparsan daha iyi olur emre veya derneğe özel kartta dernek numarası bilezik no ve tarih yerlerini noktalı bırak gibi gibi 👍

Emre A.

Tutkulu

Mert.

Eski Forumcu
Emre hocam sen bunu kendin icinmi yapiyon piyasaya sürmek icinmi yapiyon herkes kullanabilcekmi

Mert.

Eski Forumcu
He anladım. İyimis herkes kullanabilir ozaman