• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Üretimhane Takip Yazılımı Yapacağım Fikirlerinizi Bekliyorum!

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
benim bizzat kullandığım yuvalık kartı bu, bunları her yuvaya her batın için yapıştırıyorum, kuluçkanın bütün bilgilerini bu karta yazıyorum. paralelde bir defterim var, defterde her yuvalık numarası için bir sayfa ayırıyorum, oraya da sadece yuvalıktaki anne baba bilezik numarası, batın no ve o batındaki yavruların bilezik numaralarını yazıyorum. Batın bittiğinde dolu olan kartı alıp yeni batın için yeni kart asıyorum. batınların kartlarını da saklıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 31409

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ben şuan sadece deftere not alıyorum. Bilgisayar üzerinden bir excele kaydetmeyi düşünüyorum. Defterde ilk yumurta çıkış tarihleri ve toplam yumurta sayısı , boş çıkan yumurtalar, yumurtadan çıkan yavrular ve erken ölümler de dahil bilgiler yazıyor.

Emre A.

Tutkulu
benim bizzat kullandığım yuvalık kartı bu, bunları her yuvaya her batın için yapıştırıyorum, kuluçkanın bütün bilgilerini bu karta yazıyorum. paralelde bir defterim var, defterde her yuvalık numarası için bir sayfa ayırıyorum, oraya da sadece yuvalıktaki anne baba bilezik numarası, batın no ve o batındaki yavruların bilezik numaralarını yazıyorum. Batın bittiğinde dolu olan kartı alıp yeni batın için yeni kart asıyorum. batınların kartlarını da saklıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 31409
hocam kuş yumurtadan çıktı 2 gün sonra öldü diyelim bunu durum kısmına mı not alıyorsunuz durum kısmı ne zaman güncelleniyor yani?

Emre A.

Tutkulu
şuan yazılımı bir tık askıya aldım gibi bişe oldu tam kurgulamadan yazmak hata olacak güncellemeleri buraya atarım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
bugün bir excel üzerinden size örnek olacak şekilde yaptığım bir kuluçka hakkında deftere kaydettiğim bilgileri paylaşacağım. Belki işinize yarayabilir.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
hocam kuş yumurtadan çıktı 2 gün sonra öldü diyelim bunu durum kısmına mı not alıyorsunuz durum kısmı ne zaman güncelleniyor yani?
evet durum kısmı onun için , yavru ölebilir, yumurta boş olabilir, yumurta gelişmeyebilir, yavru çıkmayabilir, her şeyi buraya not alıyorum. zaten bu kart yuvalığın üzerinde asılı, anlık ne oluyorsa not alıyorum.

Sezon sonunda ise çiftlerle ilgili değerlendirme yapıyorum, örneğin 1 çifti 3 batın çalıştırdım, kaç yavru verdi, yavruyu büyüttü mü, kaç yumurtası boş, kaç yavruyu ezdi vs vs.

Batın ile ilgili yaşanan herşey bu kartta oluyor.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
resim olarak halletmem mümkün olmadı ama pdf olarak bakabilirsiniz.