• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Üreme Dönemi

Furkan82828282

Paylaşımcı
Farklı bir bakış açısı ben böyle düşünmedim açıkçası kuşlar 24 bilezik daha önceki yavrularını da gördüm vasıflılardı. Ben üreticiye hafta hafta ödemeyi teklif ettim kendisi de kabul etti. 1.5 ayda ödedim o da soyu devam ettirmek için o sırada yavru aldı. Yumurtalar çıkmadan önce ben aldım zaten takımı. Sonuçta parasını ödemeden kimseye hayır üretemezsin diyemem kuşları da beğenmiştim. Maalesef bir ya da iki takımla üretim çok zor ve bu kuşlar çok iyi eş olmuştu üreticinin de söylediği gibi benim eve geldiker birkaç hafta içerisinde yumurta geldi. Yavru yumurta garanti diye aldığım kuşlar yuvaya bile girmemişti bu zamana kadar. Dün 7. yumurta geldi. Yavrular yeme düştükten sonra şubat marta kadar dinlendireceğim dişiyi.
Maşallah çok güzel kuşlar

çimen09

Aktif Üye
arkadaşlarrrr benim kuşum 1 tane yumurta yapmış çok mutluyumm ama sorun şu ki bilmediğimden soruyorum talaşları o kadar azaltmış ki follukta talaş yok neredeyse sadece çukur yerde azıcık var daha önce eklemiştim atmış sorun olur mu? birde bazen yuvalıktan çıkıyor o da sorun olur mu . yaa çok mutluyumm badem kadar inşallah dolu çıkar 1 tane daha var gibi duruyor merakla bekliyorum

Sati

Tutkulu
arkadaşlarrrr benim kuşum 1 tane yumurta yapmış çok mutluyumm ama sorun şu ki bilmediğimden soruyorum talaşları o kadar azaltmış ki follukta talaş yok neredeyse sadece çukur yerde azıcık var daha önce eklemiştim atmış sorun olur mu? birde bazen yuvalıktan çıkıyor o da sorun olur mu . yaa çok mutluyumm badem kadar inşallah dolu çıkar 1 tane daha var gibi duruyor merakla bekliyorum
Merhabalar,
sakin olun gayet normal, bende acemilikte talaş doldurmuştum, onu cıkartmakla uğraşıyor bu sefer :)
kuşların yemini suyunu eksik etmeyin.
Kuşlara selam dahi vermeyin :)

Sağ sağlim çıkarlar inşallah 🤲 🤲

çimen09

Aktif Üye
Merhabalar,
sakin olun gayet normal, bende acemilikte talaş doldurmuştum, onu cıkartmakla uğraşıyor bu sefer :)
kuşların yemini suyunu eksik etmeyin.
Kuşlara selam dahi vermeyin :)

Sağ sağlim çıkarlar inşallah 🤲 🤲
ayy o kadar zor ki ilk kez oluyor çok heyecanlı sadece yuvalıktan çıkmıyordu merak edip baktım folluk alıcam bir tane daha

Furkan82828282

Paylaşımcı
Devamı gelir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
ayy o kadar zor ki ilk kez oluyor çok heyecanlı sadece yuvalıktan çıkmıyordu merak edip baktım folluk alıcam bir tane daha
Merhaba hayırlı uğurlu sağlıklı olsun inşallah 😊🤲talaşı granülü atabilir, bazı kuşlar istemez sorun yok😊👍2 gün ara ile yumurtlarlar bilginiz olsun 😊
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur

çimen09

Aktif Üye
Merhaba hayırlı uğurlu sağlıklı olsun inşallah 😊🤲talaşı granülü atabilir, bazı kuşlar istemez sorun yok😊👍2 gün ara ile yumurtlarlar bilginiz olsun 😊
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur
kalamar kemiği koymuştum var şuanda mama veriyorum ara ara bakalım

çimen09

Aktif Üye
Yumurtalar 4 oldu ama zarar veririm yada kuşum ürkerde kuluçkaya yatmaz yada kırar diye korkumdan dolu mu boş mu bakamıyorum ama çok güzeller inşallah dolu çıkar

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Yumurtalar 4 oldu ama zarar veririm yada kuşum ürkerde kuluçkaya yatmaz yada kırar diye korkumdan dolu mu boş mu bakamıyorum ama çok güzeller inşallah dolu çıkar
Sorun olmaz korkmayın yumurtalar boş ise atmanız gerekir kuşlar boşa kuluçka yapıp yorulmasın diye

Furkan82828282

Paylaşımcı
Biraz daha bekle son yumurta gelsin kontrol et yumurtaları ama dikkat etmen gereken kuş yivadayken değil yem yemeye çıkınca falan eline eldiven poşet tarzı bişey giy onunla bak kokun sinmrsin kırar alışkın değil çünkü ilk deneyimi cerrahı eldiven rahat oluyor

çimen09

Aktif Üye
Biraz daha bekle son yumurta gelsin kontrol et yumurtaları ama dikkat etmen gereken kuş yivadayken değil yem yemeye çıkınca falan eline eldiven poşet tarzı bişey giy onunla bak kokun sinmrsin kırar alışkın değil çünkü ilk deneyimi cerrahı eldiven rahat oluyor
öyle yapayım olmazsa