• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ur mu ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet sizi resmen Allah gönderdi bana o zor durumda şükürler olsun, burda herkes için gösterdiğiniz çaba takdire şayan 🥰🙏
Çok sağolun tedavinin insan hayvan ilk önceliği moral dir🤲😊
Bizler yüksek moralli sabırlı ve umutlu olacağız ki
Sessiz kullar bunu hissedip güçlenecek🤲😊
Takdiri ilahi hiçbir duayı geri çevirmez, daha çok edin daha çok Rahmet yağdırayım der🤲🤲🤲
Bu yüzden önce inanacağız, güçlü olacağız, gerisi takdiri ilahi 🤲💓

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Çok sağolun tedavinin insan hayvan ilk önceliği moral dir🤲😊
Bizler yüksek moralli sabırlı ve umutlu olacağız ki
Sessiz kullar bunu hissedip güçlenecek🤲😊
Takdiri ilahi hiçbir duayı geri çevirmez, daha çok edin daha çok Rahmet yağdırayım der🤲🤲🤲
Bu yüzden önce inanacağız, güçlü olacağız, gerisi takdiri ilahi 🤲💓
Çok haklısınız Demet abla, bizzat yaşayıp gördüm 🥰❤🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kızgınlık yumurtası olabilir belki sert mi şişlik bir de ıslatıp tüylerini aralayıp resmini çekip atarsanız daha belli olur
Yumurta ile ilgisi yok. Tümör yani ura benziyor 👍tüyler e üfleyerek video çekilip eklenirse daha iyi anlarız

Zlsmvs

Paylaşımcı
Bende böyle bir durum yaşamıştım karnında şişlik var ve veterinere gidince birkaç gün boyunca veteriner ölecek dediği için aralıksız ağlamıştım ama Demet hanım çok yardımcı oldu kuşum da iyi durumda şükürler olsun, asla umutsuzluğa kapılmayın lütfen kuşunuz ameliyat bile atlatmış o küçücük canıyla demekki güçlü 💓 inşallah çabucak iyileşir kuşunuz eğer lipom olduğuna karar verilirse yavaş yavaş spor yaptırıp hareketini teşvik edip o fazlalığı vermesini sağlayabilirsiniz 🙏
Cok teşekkür ederim inşallah iyi olur yeni cekebildim fotoğraf net yüklüyorum şimdi 🥰

Zlsmvs

Paylaşımcı
Konuyu canlandıralim lütfen ekledim video ve fotoğraf 😞

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kimi vücut lipom olsun kist olsun fıtık olsun üretmeye müsait. Sizin kist hikayeniz vardı tekrardan başka bir yerde şişlik varsa vücut bunu üretiyor demekki. Önemli olan büyümemesi iyi huylu olması ve yavrunuza zarar vermemesi. Yavrunuzun genel hayatını etkileyecek mi. Bu önemli. Etkilemiyorsa neşesi yerindeyse dışkılar düzenli ise sorun olcağını düşünmüyorum. Takipte olun. Yorumum bu yönde. Diğer arkadaşlarımın da farklı yorumları olabilir. 🌸

Zlsmvs

Paylaşımcı
Kimi vücut lipom olsun kist olsun fıtık olsun üretmeye müsait. Sizin kist hikayeniz vardı tekrardan başka bir yerde şişlik varsa vücut bunu üretiyor demekki. Önemli olan büyümemesi iyi huylu olması ve yavrunuza zarar vermemesi. Yavrunuzun genel hayatını etkileyecek mi. Bu önemli. Etkilemiyorsa neşesi yerindeyse dışkılar düzenli ise sorun olcağını düşünmüyorum. Takipte olun. Yorumum bu yönde. Diğer arkadaşlarımın da farklı yorumları olabilir. 🌸
Merhaba evet hikayesi vardı ancak ben bunu nasıl farkermedim hiç bilmiyorum bi anda farkettim ve şişmiş de baya nasıl oldu anlamadım yani en azından tümör mü lipom mu onu bilen biri açıklasa ona göre diyet hareket vs yaptirsam çünkü kuşum benim bildiğim 2 yıldır uçmuyor belki hatekersizlikten olmuşsa en azından onun için bise yapsam 😞

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba evet hikayesi vardı ancak ben bunu nasıl farkermedim hiç bilmiyorum bi anda farkettim ve şişmiş de baya nasıl oldu anlamadım yani en azından tümör mü lipom mu onu bilen biri açıklasa ona göre diyet hareket vs yaptirsam çünkü kuşum benim bildiğim 2 yıldır uçmuyor belki hatekersizlikten olmuşsa en azından onun için bise yapsam 😞
Buradan uzaktan gözle analiz ur mu yoksa lipom mu kesin yorum yapmak zor olur. Sadece fikir yürütebiliriz. Yumuşaksa yağlanma ihtimali kuvvetli ama zamanla büyürse ur da olabilir. Siz yine önleminizi alın diyet yem uygulayın kanat egzersizleri, hareket vs uygulayın. Sebze ağırlıklı besleme yapın. Gerekli takviyeleri zaten veriyorsunuz aynı şekilde devam edin. Zamanla anlaşılır şişliğin akıbeti.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kendinizi suçlamayın lütfen. Benim de fark edemediğim durumlar olabiliyor 🙏 Eğer hareketsizlik varsa lipom da olabilir, Aslı hocamın dediği gibi eğer yemesinde, hareketinde bir sorun yoksa, dışkısında da sorun yoksa sakin olun ve gözlemleyin. 🙏 Sebze verebilirsiniz, egzersiz yaptırabilirsiniz 🙂

Zlsmvs

Paylaşımcı
Buradan uzaktan gözle analiz ur mu yoksa lipom mu kesin yorum yapmak zor olur. Sadece fikir yürütebiliriz. Yumuşaksa yağlanma ihtimali kuvvetli ama zamanla büyürse ur da olabilir. Siz yine önleminizi alın diyet yem uygulayın kanat egzersizleri, hareket vs uygulayın. Sebze ağırlıklı besleme yapın. Gerekli takviyeleri zaten veriyorsunuz aynı şekilde devam edin. Zamanla anlaşılır şişliğin akıbeti.
Diyet yem nasıl uygulayacağım peki bilmiyorum 🥺

Zlsmvs

Paylaşımcı
Kendinizi suçlamayın lütfen. Benim de fark edemediğim durumlar olabiliyor 🙏 Eğer hareketsizlik varsa lipom da olabilir, Aslı hocamın dediği gibi eğer yemesinde, hareketinde bir sorun yoksa, dışkısında da sorun yoksa sakin olun ve gözlemleyin. 🙏 Sebze verebilirsiniz, egzersiz yaptırabilirsiniz 🙂
Tamamdır teşekkürler ogrendikten sonra bir süre diyet uygulayayim egzersiz vs takip edeyim 🥰

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır teşekkürler ogrendikten sonra bir süre diyet uygulayayim egzersiz vs takip edeyim 🥰
Size şöylede açıklama yapıp fikir yürütebilirim
Bu çocuk ameliyat oldu maşallah 🤲SüphanAllah
Tüm canlı bünyeleri operasyon sonrası, hemen veya daha sonra, boş olan bölgeyi doldurur, bunu kendimde ve kuşumda gördüm
O bölge kazınıp alındığı için yeri boş kalır, tüm hücreler anticor üreterek oraya koşar, boşluk için yarışırlar ve doldurma çabasına girerler, kas dokusu(büyüme durduğu için) üretemedikleri için yağ dokusu ile(lipom) doldururlar, derinin altında olduğu için belli olmaz, gözle şiş gibi görünür
Lütfen gözlemleyin..
Kılcal damar kanaması(morarma)
Ayrı bir şişme
Enfeksiyon oluşumu(irinli akıntı)
Ani renk değişimi
Sertlik

Görürseniz hemen kanatlı uzmanına götürün, çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah 😊🤲

Son düzenleme:

Zlsmvs

Paylaşımcı
Size şöylede açıklama yapıp fikir yürütebilirim
Bu çocuk ameliyat oldu maşallah 🤲SüphanAllah
Tüm canlı bünyeleri operasyon sonrası, hemen veya daha sonra, boş olan bölgeyi doldurur, bunu kendimde ve kuşumda gördüm
O bölge kazınıp alındığı için yeri boş kalır, tüm hücreler anti or üreterek oraya koşar, boşluk için yarışırlar ve doldurma çabasına girerler, kas dokusu(büyüme durduğu için) üretemedikleri için yağ dokusu ile(lipom) doldururlar, derinin altında olduğu için belli olmaz, gözle şiş gibi görünür
Lütfen gözlemleyin..
Kılcal damar kanaması(morarma)
Ayrı bir şişme
Enfeksiyon oluşumu(irinli akıntı)
Ani renk değişimi
Sertlik

Görürseniz hemen kanatlı uzmanına götürün, çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah 😊🤲
Çok teşekkür ederim aciklamaniz için demet ablacığım sehmus beye de whatsapp üzerinden attın videoyu lipoma benziyor gibi dedi ilerlememesi için ne yapmalıyım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim aciklamaniz için demet ablacığım sehmus beye de whatsapp üzerinden attın videoyu lipoma benziyor gibi dedi ilerlememesi için ne yapmalıyım
Uçuş🐦🐦🐦🤲, diyet yem, yeşillik abartmadan😊 gerisi takdiri ilahi ablacım 🤲😊

Üst Alt