• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Tüyleri geri çıkar mı ?

rivriv06

Paylaşımcı
Merhaba kuşumda crd var ve sadece aspur yiyor başka birşeyi hiç bir şekilde yediremiyorum takviye olsun diye günde iki kez a21 mama yediriyorum içine veterinerin verdiği vitaminler, bt amin forte ve gerwit kullanıyorum dönüşümlü olarak. tüyleri 5 6 ay önce döküldü uçamıyor tüyleri çıkmıyor bir türlü tüy kapsülleri oluyor bazen ama çıkmıyo bir kere yazın çıkmıştı sonra geri döküldü 6 aydır uçamıyor yeni bir ürün buldum versele laga muta vit işe yararmı tüysüz olduğu için çok üşüyor ne yapabilirim

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba, sürekli aspur yemesi de tüyden çıkamamasını destekleyebilir. Hangi yemleri denediniz acaba? Sebze meyve tüketimi nasıl? Fotoğrafta sanki biraz ıslak gibi duruyor. @mamaist ile görüştünüz mü orada kuşunuza özel yem hazırlatabilirsiniz. Sırttan bir fotoğrafını da görebilir miyiz kuşunuzun? bazı arkadaşlarımızı etiketlemek isterim, müsait olduklarında fikirlerini paylaşacaklardır 🙏 @Demet bükay @Şehmus BAKIR @Semiha S.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dış parazit damlası uyguladınız mı? Sırttan net fotoğraf görebilir miyiz?

Gagası yamuk neden?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kuşumda crd var ve sadece aspur yiyor başka birşeyi hiç bir şekilde yediremiyorum takviye olsun diye günde iki kez a21 mama yediriyorum içine veterinerin verdiği vitaminler, bt amin forte ve gerwit kullanıyorum dönüşümlü olarak. tüyleri 5 6 ay önce döküldü uçamıyor tüyleri çıkmıyor bir türlü tüy kapsülleri oluyor bazen ama çıkmıyo bir kere yazın çıkmıştı sonra geri döküldü 6 aydır uçamıyor yeni bir ürün buldum versele laga muta vit işe yararmı tüysüz olduğu için çok üşüyor ne yapabilirim
Merhaba yanık ve güçsüz tüylerde Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim çok faydası olur
Çok fazla vitamin karaciğer doygunluğu yapar
Benim size önerim avicare ise veteriner ürünlerini kesin
Röhnfried ve Formmix verin

rivriv06

Paylaşımcı
Dış parazit damlası uyguladınız mı? Sırttan net fotoğraf görebilir miyiz?

Gagası yamuk neden?
Gagasını iki yere götürdüm yamuk uzama yapmıştı eklem kayması olmuş onun için ameliyat gerekiyo dedi onunda gerek olmadığını söyledi ama ben yinede araştırıyorum. parazit damlası yapıldı sürekli veterinerlere gidiyoruz ama bir çözüm bulamadık ikisi içinde bir çözüm bulamadılar

rivriv06

Paylaşımcı
Merhaba yanık ve güçsüz tüylerde Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim çok faydası olur
Çok fazla vitamin karaciğer doygunluğu yapar
Benim size önerim avicare ise veteriner ürünlerini kesin
Röhnfried ve Formmix verin
Nerden temin edebilirim birde bu kronik solunum yolu enfeksiyonu için ne yapabilirim sürekli gözleri akıyo gittiğim veteriner ilaçları deneyip durdu 7 8 aydır boş yere ilaç kullandırttı antibiyotik, parazit ilaçları, koruyucular o ilaçlardan dolayıda tüylerinin döküldüğünü düşünüyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gagasını iki yere götürdüm yamuk uzama yapmıştı eklem kayması olmuş onun için ameliyat gerekiyo dedi onunda gerek olmadığını söyledi ama ben yinede araştırıyorum. parazit damlası yapıldı sürekli veterinerlere gidiyoruz ama bir çözüm bulamadık ikisi içinde bir çözüm bulamadılar
Gagası nedeni ile aspur dışında tohum yiyemiyor muhtemelen. Diğer tohumlar aspura göre zor kırılır. Kabuksuz darı ve daldarıyı vermeyi deneyin. Daldarıda kolay kırılır. Kabuksuz yemi kırmasına gerek yok direk yutacağı için yer diye düşünüyorum. A21 yerine siz kabuksuz yemi yedirebilirsiniz.

Sırttan fotoğrafı görelim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Nerden temin edebilirim birde bu kronik solunum yolu enfeksiyonu için ne yapabilirim sürekli gözleri akıyo gittiğim veteriner ilaçları deneyip durdu 7 8 aydır boş yere ilaç kullandırttı antibiyotik, parazit ilaçları, koruyucular o ilaçlardan dolayıda tüylerinin döküldüğünü düşünüyorum
Mamaist.com dan bakın lütfen. Sitede yoksa WhatsApp hattından yazın yardımcı olurlar. Gittiğiniz veterinerler kanatlı uzmanımıydı.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
B vitamini eksikliğinden olur, crd solunum problemi yapar, hem b vitamini takviyesi hem de Demet hocamın dediği form mix ile toparlar ☺

rivriv06

Paylaşımcı
Gagası nedeni ile aspur dışında tohum yiyemiyor muhtemelen. Diğer tohumlar aspura göre zor kırılır. Kabuksuz darı ve daldarıyı vermeyi deneyin. Daldarıda kolay kırılır. Kabuksuz yemi kırmasına gerek yok direk yutacağı için yer diye düşünüyorum. A21 yerine siz kabuksuz yemi yedirebilirsiniz.

Sırttan fotoğrafı görelim.
Hiç bir şekilde ağzına aspurdan başka birşey sürmüyor kalamar kemiği flnda yemiyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hiç bir şekilde ağzına aspurdan başka birşey sürmüyor kalamar kemiği flnda yemiyor
Kıramadığı için yemiyordur. Kabuksuz yem denediniz mi? Sürekli aspur maalesef kuş için iyi değil. Karaciğer yağlanmasınada sebep olur.

rivriv06

Paylaşımcı
Merhaba, sürekli aspur yemesi de tüyden çıkamamasını destekleyebilir. Hangi yemleri denediniz acaba? Sebze meyve tüketimi nasıl? Fotoğrafta sanki biraz ıslak gibi duruyor. @mamaist ile görüştünüz mü orada kuşunuza özel yem hazırlatabilirsiniz. Sırttan bir fotoğrafını da görebilir miyiz kuşunuzun? bazı arkadaşlarımızı etiketlemek isterim, müsait olduklarında fikirlerini paylaşacaklardır 🙏 @Demet bükay @Şehmus BAKIR @Semiha S.
Merhaba versele laga afrika loro ve normal versele laga paraket yemini kullanıyodum kursak mantarı hastalığı geçirdikten sonra meyve vermeyin dediler bitek dereotu yiyor onuda eskisi gibi değil her tohumu ayrı ayrı alıp denedim hatta aspuru önünden alıp bitek onları koydum ama ne kadar süre geçsede yemedi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Birde bu ürünlerin tam ismini ve kullanımını öğrenebilir miyim 🙏 ve ben dün versele laga muta vit sipariş etmiştim geri iade edeyimmi bunlar yeterlimi
İade edin. Önerilen ürünler en kaliteli profesyonel ürünlerdir.

Üst Alt