• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum tüylerini döküyor

Albino dişi bir kuşum var. Birde onunla aynı zamanda doğan kardeşi var. Kardeşinin tüyleri olması gereken zamanda çıktı kanatlandi ve şuan da uçuyor istediği zaman. Fakat albino kardeşinin ise hic kuyruğu çıkmadı. Olan tüyleri döküldü karnında açıklık var kanatlarinin tüylerini de yoldu ve asla çıkmıyor. Kafeste iken uçmak istiyor çırpıyor ve kanamaya başlıyor. Veterinere götürdüm hicbirseyi yok dedi vitamin alin verin dedi. Yaptım yine etki etmedi. Yulaf, kalamar kemiği vs. İstediği zaman çıkarıyorum kafesten kardeşi uçarken kendisi de uçmak istiyor ama sadece zıplıyor düşüyor sonra da sinirleniyor. Ve kafeste iken tellere asılıp orda uyuyor orda dinleniyor orda konuşuyor. Sizce ne yapmalıyım gittikçe kötüye gidiyor miniğim. Bana geleli 11 ay oldu prensesimin.

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Gecmıs Olsun. French Moult hastası gibi Duruyor. Yani Fransız Tuy Hastası. Bununla İlgili Tuy dökümünü azaltan ılaclar Kullanılıyor. Baska Bır Veteriner hekime Sorun İsterseniz. Ekstra Kızışma Döneminde. Kızıstırıcı bır Urun Vermeyin.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Katılıyorum Ezgiye french molt gibi duruyor. Bunun net bir tedavisi maalesef yok. Genetik unsurlar ağır basıyor. Kardeşinde olmayabilir ama taşıyıcı olma ihtimali var. Yani kardeşinin çiftleşmemesi gerekir. Siz yine de biotin ve b kompleks vitamin desteği haftada iki verin. Aynı zamanda her ihtimale karşı dış parazit ense damlası da yaptırın.

Üst Alt