• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Tüy yolma

senaraz

Yeni Üye
Herkese merhaba. Komşumuzun kuşu kendi tüylerini yolmuş ve uçamıyor. Ben görünce yardımcı olmak istedim, kafesinde oyuncak ve gaga taşı yoktu ona sevebileceği oyuncaklar, gaga taşı ve kalamar kemiği koydum. Kafesi cam kenarındaydı ve perde sürekli açık olduğu için dışarıda gördüğü şeylerden korkuyordu kafesin yerini daha uygun bir yere aldık. Çok korkak ve bakımsız kalmış bir kuş. Sahibi de pek ilgili değil ama ben yapabileceğim bir şey varsa yapmak istiyorum sizlerden de tavsiye istiyorum 😊 vitamin almayı istiyorum ama suyunu günlük değiştirmeyeceğine inandığım için faydadan çok zarar vermesinden çekiniyorum. Kuşun fotoğrafını da ekliyorum.

Ekli dosyalar

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba öncelikle bende size teşekkür etmek istiyorum 🌸 kuşun bu durumu büyük ihtimalle stres ve ilgisizlik kaynaklı. Diğer bir faktör parazit kaynaklı ama ben onu düşük ihtimal görüyorum.Yine de önlem amaçlı ense damlası yapabilirsiniz. Kafesin yerini daha sakin bir yere almanız iyi olmuş. Takviyeler verilecekse suyun her gün değişmesi gerekiyor. Ve yukarıda Nora arkadaşımızın eklediği destekleyici takviyeleri mutlaka alınız. Sabah verip akşam tazelemek iki dakikanızı bile almaz ☺Ve bundan sonra da sizin sayenizde düzenli ilgi ve sevgi kuşu toparlayacaktır. 🙏🏻

erasantane

Yeni Üye
Makale - Kuş Sahiplenme Rehberi,Sağlık Bakımı ve Tüm İpuçları
Tanıtım - Kuşlarımız için Sebze salatası ve yumurta maması tarifi
Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?
Şahsım adına bu duyarlılığı gösterdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Yukarıda önemli makaleler bulunmakta okuyun .umarım faydası dokunur. Tüy konusunu bilgili forum üyeleri yorumlayacaktır
@Demet bükay @Aslı Ö.
Kıyamam size denk gelmesi muhteşem kurtarıcı meleği olacaksınız mutlaka herkes yazacaktır bağışıklığı arttırmayı b vitamini ile desteklenmesi gerekli :) burada çok deneyimli güzel insanlar var sınırsız destek veriyorlar Allah razı olsun size de faydalı olacaklardır

Perinka

Aktif Üye
Sahibiyle konuşsanjz size verir mi acaba? Duyarlılığınız için teşekkürler.

perfectr

Aktif Üye
Kuş bakımla düzelir ancak suyunu bile değiştirmeye üşeniyorsa mevcut sahibi yapacak bir şey yok. Aç kalıyor bile olabilir zaman zaman. Kafes vb hepsi karşılığı için bir ücret teklif edin belki size verir.

senaraz

Yeni Üye
Sanmıyorum ama ben elimden geldiğince ilgilenmeye çalışacağım 😊 Teşekkür ediyorum sizlere de

Üst Alt