• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy sorunu

Aysenurbusra

Aktif Üye
Öncelikle iyi geceler arkadaşlar bu kuşum daha yavru yuvada duruyor diğer kardeşlerinin tüyleri gayet normal ama bununki sürekli dökülüyor tüy sorunu mu var yoksa annesimi yoluyor ama bana dökülüyor gibi geldi napmamiz lazım bu sorun için ilaç kullansak olurmu hangi ilaçlar kullanilirmi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tüyleri yolunmus gibi, yuvalikta tüy varmı hiç baktınız mı yuvaliga yada kafes icine

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşu daha önce çıplak elle dokundunuz mu yada aldınız mı yuvadan? Kokunuz geçtiyse ister istemez anne yada baba tiftiklemeye kalkmış olabilir. Kursağını da kontrol edin boş ise elle besleme maması ve aparatı temin etmelisiniz kursak dolu olmalı, gözlemleyin sanırsam 20 günlük gibi duruyor beslemiyorlarsa yuvadan alın bir süre kendiniz besleyin yeme düşmesini sağlayın

Aysenurbusra

Aktif Üye
Yavrunun kaç günlük olduğunu bilmiyorum hepsinin yaşları yakın kardesleri gayet normal annesi de besliyor yavruyu kuşlarım ele almama alışık o yüzden sknti olmuyor diğerleri tüyleri felan normal anne de besliyor

Aysenurbusra

Aktif Üye
Yuvalikta tüy yok ama kuşu elime aldigimda tüyleri dökülüyor tek tek büyük ihtimal tüy sorunlu hangi ilaclari onerirsniz?

Seyda112

Paylaşımcı
Nekton biotin öneririm ama yavru için kullanılır mı bilmiyorum üstadlar bakarsa yardımcı olurlar inşallah geçmiş olsun