• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy sorunu

Pikacu21

Yeni Üye
Merhabalar benim sultan papağanım erkek ve 6 aylık iki aydır tüylerinde sorun var çok kasıyor ve kanatıyor kanat ve kuyruk tüyleri dökülüyor bu şekilde yenileri çıkıyor ama yeni cikanlarida kanatyor avisol b vitamini kullanıyordum yeni bt amin aldım
Ve kanat altı tüylerde tüy kokleri var aldığımdan bu yana bu şekil kaldı tüyler uzamiyor oralardan normalmi buEkli dosyayı görüntüle 14358Ekli dosyayı görüntüle 14359Ekli dosyayı görüntüle 14360Ekli dosyayı görüntüle 14361Ekli dosyayı görüntüle 14362Ekli dosyayı görüntüle 14363Ekli dosyayı görüntüle 14358Ekli dosyayı görüntüle 14359Ekli dosyayı görüntüle 14360Ekli dosyayı görüntüle 14361Ekli dosyayı görüntüle 14362Ekli dosyayı görüntüle 14363

Extreme_MAD

Aktif Üye
Kaşınmalar genelde gece mi oluyor ?
Bit olabilir, bit olup olmadığını anlamak için kafes zeminine kağıt koyun ve kafes köşelerine para bandını yuvarlayıp yapıştırın.

Pikacu21

Yeni Üye
Kasinmalar sürekli oluyor gece daha fazla olmuyor hatta gece uyuyor genelde çok dikkat ettim beyaz kağıt falan koydum ama bişey göremedim yinede ense damlasi uyguladım bugün

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İç parazit yapın vitamini kullanmayı devam edin opti breed alıp kullanın mama icerisinde

Pikacu21

Yeni Üye
Rohnfried gerwit aldim bugün geldi opti breed de almama gerek varmi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Opti breed mineral iz element amino asit açısından zengin bir ürün mineral eksikliği gibi durumlar kuşlarda kendini yolmaya sebe verebilir

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuş stress yapmış ayrıca çok mu sıktınız hayvanı yada aşırı ilgisiz mi bırakıyorsunuz kanat altınıda yolmuş önce iç dış parazit uygulayın . Birde dikkat edin eğer kendini yoluyorsa papağanlar stresse giren psikolojisi bozulunca kendine zarar veren hayvanlardır örnek resim atayım size. Eğer aşırı derecede artarsa bu tüy yolma durumu resimdekine benzer aparat yapın uzanamasın tüylerine ve ilgi verin hayvana stressten çıkartın yada arkadaş alın yanına

Pikacu21

Yeni Üye
Aslında çok sıkmak yada ilgisiz bıraktığımız sanmiyorum bize alışık sürekli kendi geliyor omzumuza şarkılar söylüyor konuşuyor morali yerinde gibi ama bu tüy sorunları başlayınca biraz fazla rahatsız etmiş olabilirim tüylerine bakmak için istemese de banyo yaptiriyorum spreyleme şeklinde tuylerini kontrol ediyorum çünkü bağırıyor tüyleri düşmeden sanıyorum canı yanıyor bende devamlı ilgilenmek zorunda kalıyorum yine kanatmismi diye bakiyorum

Pikacu21

Yeni Üye
Fotoğrafları banyo sonrası çektiğim için kanat altları boş gibi çıkmış ve beyaz tüy dipleri nornalmi boş yerler

Pikacu21

Yeni Üye
Kuş stress yapmış ayrıca çok mu sıktınız hayvanı yada aşırı ilgisiz mi bırakıyorsunuz kanat altınıda yolmuş önce iç dış parazit uygulayın . Birde dikkat edin eğer kendini yoluyorsa papağanlar stresse giren psikolojisi bozulunca kendine zarar veren hayvanlardır örnek resim atayım size. Eğer aşırı derecede artarsa bu tüy yolma durumu resimdekine benzer aparat yapın uzanamasın tüylerine ve ilgi verin hayvana stressten çıkartın yada arkadaş alın yanına
Birde kanli tüy dökünce kanat diplerine batikon teramiycin falan surmustum mikrop kapmasin diye koltuk altı hep krem oldu ondan sonra bu şekil oldu koltuk alti