• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy kökleri kanlı ve uçamıyor

mtugayyokus

Yeni Üye
Merhaba benim yeni sahiplendiğim kuşum ile ilgili bir endişelendiğim birkaç durum var
Kırık birkaç tüy ve kökleri kuru , kararmış olanlar vardı bazı petler çekmemi önerdi yerine yenileri gelmesi için ancak kuşum ilk sahiplendiğimden bu yana uçamıyor ve çok zayıf ne yapmam gerek yol gösterebilir misiniz
teşekkürler .

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Bazı tüylerin tüpcükleri kanlı oluyor ama kuşunuz hiç uçamıyorsa kanatlarını açıp fotoğrafını çekip buraya atarsanız anlayan arkadaşlar tüylerinde sorun olup olmadığını yazar size.

Kaç gram şu an kuşunuz? Hangi marka yem kullanıyorsunuz?

mtugayyokus

Yeni Üye
Merhaba. Bazı tüylerin tüpcükleri kanlı oluyor ama kuşunuz hiç uçamıyorsa kanatlarını açıp fotoğrafını çekip buraya atarsanız anlayan arkadaşlar tüylerinde sorun olup olmadığını yazar size.

Kaç gram şu an kuşunuz? Hangi marka yem kullanıyorsunuz?
Yanıtınız için teşekkür ederim .
Maalesef kanatlarını çekemiyorum durmuyor sıyrılıyor elimden kullandığım yemin markasını resim olarak ekliyorum ek olarak yeme yulaf da karıştırıyorum dal darı da seviyor ve yiyor belki arkadaşların fikirleri olabilir diye kanat tüylerinin bazıları kuşum normal dururken sırtından çıkıyor onu çekip ekledim
Kuşumun ağırlığını ne yazık ki ölçebileceğim bir tartım yok evdeki kantar ölçmedi :(

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Pek emin olmasamda tüy virüsü gibi geldi bana ama tüyler konusunda çok tecrübem yok diğer arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verir size. :)

İçerik olarak aspur ve akdarı oranı fazla olan yem tercih edin. Aspur,daldarı kilo almasını sağlar.

Tüyleri sağlıklı olsun diye b vitamini kullanabilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tüy virüsü bencede malesef ve 10 tane yeni çekilmiş tüy ile analize giderek bunu netleşti rebilirsiniz. Nerede ikamet ediyorsunuz?

mtugayyokus

Yeni Üye
Pek emin olmasamda tüy virüsü gibi geldi bana ama tüyler konusunda çok tecrübem yok diğer arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verir size. :)

İçerik olarak aspur ve akdarı oranı fazla olan yem tercih edin. Aspur,daldarı kilo almasını sağlar.

Tüyleri sağlıklı olsun diye b vitamini kullanabilirsiniz.
Gold wing b komplex vitamin ve avisol se kullandım biotin takviyesi olması amaçlı aspur ve akdarı oranı fazla bi yem markası önerirseniz temin edeyim
Dal darı çok seviyor 1 dalı tüm gün yiyor

Teşekkür ederim .

mtugayyokus

Yeni Üye
Tüy virüsü bencede malesef ve 10 tane yeni çekilmiş tüy ile analize giderek bunu netleşti rebilirsiniz. Nerede ikamet ediyorsunuz?
İzmir de ikamet etmekteyim

Çok zayıf olduğu için sağlığından endişe ediyorum dışkısı normal her gün takibini yapıyorum çok nadir de olsa ishal dışkı gördüğüm oldu ama dediğim gibi 100 tane de 1i birde geçtiğimiz günlerde dışkısında sindirilmemiş yem gördüm kafeste kuş kumu yoktu kum koyduktan sonra ona da bir daha rastlamadım
Göğüs kemiği de sert onu zayıflığına veriyordum ama hiç kilo aldıramadığımdan o konu da beni tedirgin etmeye başladı

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye

Çok zayıf olduğu için sağlığından endişe ediyorum dışkısı normal her gün takibini yapıyorum çok nadir de olsa ishal dışkı gördüğüm oldu ama dediğim gibi 100 tane de 1i birde geçtiğimiz günlerde dışkısında sindirilmemiş yem gördüm kafeste kuş kumu yoktu kum koyduktan sonra ona da bir daha rastlamadım
Göğüs kemiği de sert onu zayıflığına veriyordum ama hiç kilo aldıramadığımdan o konu da beni tedirgin etmeye başladı
Hekim veteriner klinigini önerebilirim.

Göztepe, Mithatpaşa Cd. 801\A, 35290 Konak/İzmir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Bagışıklık güçlenince tüyler yerine geliyor bu yüzden dönüşümlü b vitamini ve probiyotikler verilmesi lâzım ayrıca besleme yapılarak kilo aldırılabilir.. Ebrunun dediği veterinere götürebilirsiniz

mtugayyokus

Yeni Üye
Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim
hepinizin yanıtları benim için çok önemli @Ebru D. hanım önerdiğiniz veteriner hekimin kliniği isim olarak nedir yakın zamanda uğramayı planlıyorum
Önerilerinizi dikkate alacağım bir gelişme olursa buradan bilgi eklerim
Esenlikler.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim
hepinizin yanıtları benim için çok önemli @Ebru D. hanım önerdiğiniz veteriner hekimin kliniği isim olarak nedir yakın zamanda uğramayı planlıyorum
Önerilerinizi dikkate alacağım bir gelişme olursa buradan bilgi eklerim
Esenlikler.
Hekim Veteriner Kliniği olarak geçiyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben yemi mamaistten alıyorum. Karışım içeriğini kendiniz belirleyebilirsiniz isterseniz, istemezseniz aspuru yüksek mamaist yem alabilirsiniz. Eğer tohumları ayrı ayrı alıp karışımı ben yapmak istiyorum derseniz aspur, akdarı ve japon darı çoğunlukta olacak şekilde hazırlayabilirsiniz.

mtugayyokus

Yeni Üye
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim
Bugün biraz daha iyi dün yıkadık keratayı temizlendi köklerdeki kanda temizlendi
Eklediğim resimdeki iki kırık tüyünü de çekmeyi düşünüyorum ama biraz daha stresi azalsın diye bekliyorum @Şehmus BAKIR @Kübra Ö. bu konuda fikriniz nedir
Haftanın ilk iş günü @Ebru D. hanımın önerdiği veteriner hekime gideceğim biraz yakın diye ilk oraya gitmeyi düşünüyorum eğer fırsatını bulabilirsem de @bilirkişi tarafından önerilen bayraklıdaki hekime gideceğim
Hobi sahibi bir tanıdık daha önce kanatlarının kesilmiş olabileceğini söyledi kanatlarını zor bela açıp baktığımda uçuş tüylerinin cidden çok kısa olduğunu fark ettim
@Kübra Ö. öneriniz üzerine aspur temin ettim kullandığım yeme karıştırdım gelişmeleri takip edeceğim

Yanıtlarınız ve hassasiyetiniz için teşekkür ederim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben tüy çekmeyi doğru bulmuyorum ama eğer tüy kolay çıkıyorsa çekebilirsiniz diğer türlü hayvana eziyet olur.

İnşallah iyi haberlerinizi bekleriz. 😊

mtugayyokus

Yeni Üye
Umarım süreç Çakıl için iyi geçer gelişmeleri buradan paylaşacağım
Esenlikler.

mtugayyokus

Yeni Üye
Merhaba dostlar
Üzgünüm ki kötü haberler ile geldim
Sanıyorum çakıl da kuruma var başlangıç evresinde mi ileri seviyede mi tam kestiremiyorum ancak kuşum gittikçe zayıflamaya başladı dün pek hareketli değildi bugünde pek hareketli sayılmaz tünekte kafasını sırtına gömüp uyuyor dışkısında sorun yok kusma yok dışkıda yem görmedim yemesinde sorun da yok ancak gittikçe daha da zayıfladı hangi sebepten kurumaya girdiğini nasıl bulabilirim değerli yorumlarınızı bekliyorum
Birde akyol kardeşler pet market sitesinden kombi mix ve med tollyamin forte sipariş ettim bu ilaçlar hakkındaki düşünceniz nedir mantar ve parazitten oluşan iç hastalıkları iyileştirdiği söyleniyor @Kübra Ö. @Şehmus BAKIR
Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum .

Teşekkür ederim

Doğacı

Eski Forumcu
Kuruma ciddi bir durum. Bence tez vakitte kanatlı uzmanı veteriner hekime götürmelisiniz.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba dostlar
Üzgünüm ki kötü haberler ile geldim
Sanıyorum çakıl da kuruma var başlangıç evresinde mi ileri seviyede mi tam kestiremiyorum ancak kuşum gittikçe zayıflamaya başladı dün pek hareketli değildi bugünde pek hareketli sayılmaz tünekte kafasını sırtına gömüp uyuyor dışkısında sorun yok kusma yok dışkıda yem görmedim yemesinde sorun da yok ancak gittikçe daha da zayıfladı hangi sebepten kurumaya girdiğini nasıl bulabilirim değerli yorumlarınızı bekliyorum
Birde akyol kardeşler pet market sitesinden kombi mix ve med tollyamin forte sipariş ettim bu ilaçlar hakkındaki düşünceniz nedir mantar ve parazitten oluşan iç hastalıkları iyileştirdiği söyleniyor @Kübra Ö. @Şehmus BAKIR
Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum .

Teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun. Kuruma da önemli olan kuşun sürekli kursağının dolu olması. Hastalığın ne olduğunu bilmek için tahlil yapmak gerekir.

İlaçları hiç kullanmadım. İlaçtan önce zeolitli elle besleme maması kullanmanızı öneririm. İç parazit ve dış parazit kullandınız mı?

mtugayyokus

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun. Kuruma da önemli olan kuşun sürekli kursağının dolu olması. Hastalığın ne olduğunu bilmek için tahlil yapmak gerekir.

İlaçları hiç kullanmadım. İlaçtan önce zeolitli elle besleme maması kullanmanızı öneririm. İç parazit ve dış parazit kullandınız mı?
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim

Kombi mix adlı ilacın bir karışım olduğunu Trichomonas vb olan bakterileri , parazitleri temizlediğini öğrendim hatta ürün açıklamasında şöyle bir not var '' Halk dilinde iç kurumaya yönelik bakterileri yok eder '' ilacın yanında med tolyamin almamızı şiddetle öneriyorlardı sebebi ise karşımın kuvvetli olduğu karaciğer sağlığını korumaya yönelik olduğu belirtiliyor
Bugün ilk kullanımı yaptık Allah'ın izni ile Çakılı kurtaracağız

Hala yemesinde bir sorun yok iştahı iyi fakat git gide daha fazla durgunlaşmaya başladı dışkısı normal ishal pek var diyemem ama yok da diyemem 10 tane de 1 tane dışkı ishal var gün içerisinde yem yemediği zamanlarda genelde uyuyor arada bir bizimle konuşuyor bir şeyler söylüyor

İlaç destek amaçlı 3 gün ardı ardına tedavi amaçlı 5 gün ardı ardına kullanılıyormuş

Gelişmelerden haberdar edeceğim sizi

Umarım bu illetten en kısa sürede kurtuluruz

Esenlikler.