• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Tüy dökümü

Özlem34

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşumun göğüs bölgesinde aşırı tüy dökümü oldu baya bı açıldı iştahsızlık yok gayet aktif ama çok üzülüyorum üniversite veterinerlik Hastanesi'ne götüreceğim fakat şu an durumum kısıtlı. Ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok memnun olurum

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba muhabbet kuşumun göğüs bölgesinde aşırı tüy dökümü oldu baya bı açıldı iştahsızlık yok gayet aktif ama çok üzülüyorum üniversite veterinerlik Hastanesi'ne götüreceğim fakat şu an durumum kısıtlı. Ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok memnun olurum
Haftada iki kere bt amin forte verin. Düzelir inşallah

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kendisi yolmuyor değil mi? Ense damlası uyguladınız mı 🙏

zynpp.

Müdavim
Merhaba,
1-Tüy yolma (kendi kendine veya eş tarafından )
Sebep: Stres, can sıkıntısı, hormonal nedenler, dikkat çekme isteği, eşin agresifliği vs olabilir.

2-Parazit(dış parazit,akarlar )
Tüy dökülmesiyle birlikte kaşınma, huzursuzluk, ciltte kızarıklık vs var ise olabilir.

3-Beslenme eksikliği (mineral,protein,vitamin )
Bu durumda ;
B vitamini desteği gerekir.
Meyve,sebze,mama hazirlanip hafta bir hafta iki defa verilmelidir sadece yem ile beslenme ve b vitamini eksikliği durumunda olabilir.

Öncelikle yapmanız gereken sorunun kaynağını bulmaktır.Sonra zaten çözümü bulucaksınız geçmis olsun.

Özlem34

Yeni Üye
Merhaba,
1-Tüy yolma (kendi kendine veya eş tarafından )
Sebep: Stres, can sıkıntısı, hormonal nedenler, dikkat çekme isteği, eşin agresifliği vs olabilir.

2-Parazit(dış parazit,akarlar )
Tüy dökülmesiyle birlikte kaşınma, huzursuzluk, ciltte kızarıklık vs var ise olabilir.

3-Beslenme eksikliği (mineral,protein,vitamin )
Bu durumda ;
B vitamini desteği gerekir.
Meyve,sebze,mama hazirlanip hafta bir hafta iki defa verilmelidir sadece yem ile beslenme ve b vitamini eksikliği durumunda olabilir.

Öncelikle yapmanız gereken sorunun kaynağını bulmaktır.Sonra zaten çözümü bulucaksınız geçmis olsun.

Merhabalar.

Kuşum yem harici hiçbir şey yemiyor. Ne verirsek gagasını bile uzatmıyor. Vitamin olarak "Probiyotik" ve "Kiki Diare-Mix" veriyordum çünkü sürekli ishal, aldığımdan bu güne kadar bir kere bile k*kası katılaşmadı sürekli cıvık ve sulu. Şuan vitamin olarak bir şey vermiyorum.

Bu günde halsizliği var, normalde sürekli kapısı açık, yanına gittiğimizde uçmak için can atardı ve sürekli tur atıp atıp omzumuza ve kafamıza gelirdi. Şimdi onuda yapmıyor bu gün hiç uçmadı. Sadece sevdiği semizotu ve maydanoz yapraklarını kemiriyor.

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Bu vitamini güvenilir bir şekilde nereden temin edebilirim.
Kullanmanız gereken takviyeler aşağıda yazmakta, mamaist.com sitesinden güvenle alabilirsiniz.

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Merhabalar.

Kuşum yem harici hiçbir şey yemiyor. Ne verirsek gagasını bile uzatmıyor. Vitamin olarak "Probiyotik" ve "Kiki Diare-Mix" veriyordum çünkü sürekli ishal, aldığımdan bu güne kadar bir kere bile k*kası katılaşmadı sürekli cıvık ve sulu. Şuan vitamin olarak bir şey vermiyorum.

Bu günde halsizliği var, normalde sürekli kapısı açık, yanına gittiğimizde uçmak için can atardı ve sürekli tur atıp atıp omzumuza ve kafamıza gelirdi. Şimdi onuda yapmıyor bu gün hiç uçmadı. Sadece sevdiği semizotu ve maydanoz yapraklarını kemiriyor.
Güncel dışkılarını beyaz peçete üzerinde paylaşınız. Maydanoz yaprağı yemesin, saplarını verin sadece.
Ense damlası için Vilmectin temin edin. Veterinerlerde bulabilirsiniz, bulamazsanız da mamaist sitesi whatsapp hattıyla iletişime geçin yardımcı olurlar. Ensesine 'bir' damla damlatıp masaj yapacaksınız ve 10 gün sonra da tekrarlayacaksınız. Birkaç gün banyo yapmasın. 6 ay sonra da bu işlemi yeniden yapıyorsunuz.

zynpp.

Müdavim
Semizotu ve maydanoz seviyor dediniz yumurta mamasi yapın rendeleyin ama yumurta nemli olmasın yumurta içine biraz yem birazda semizotu ve maydanoz koyun illaki yumurtanın tadinada bakar böyle böyle alışacak .Meyve ,sebze kafesine asın o merak edip tadına bakıcaktır zamanla yavaş yavaş

BT amin Forte Mamaist.com guvelir oradan bölünmüş şekilde temin edebilirsiniz

Beyaz peçete üzerine yeni yapılmış dışkı resimlerini de görebilir miyiz

Probiyotik olarak ne kullanıyorsunuz ?

Özlem34

Yeni Üye
Semizotu ve maydanoz seviyor dediniz yumurta mamasi yapın rendeleyin ama yumurta nemli olmasın yumurta içine biraz yem birazda semizotu ve maydanoz koyun illaki yumurtanın tadinada bakar böyle böyle alışacak .Meyve ,sebze kafesine asın o merak edip tadına bakıcaktır zamanla yavaş yavaş

Probiyotik olarak "Entrobac (bölünmüş) Probiyotik" kullanıyorum küçük bir şişede minik kaşığıyla.

Dışkı resmini de hafta bitmeden paylaşacağım tekrardan bu mesajı yanıtlarım.

Özlem34

Yeni Üye

Dışkısı aldığımız günden beri aynı, bazı günlerde daha sıvı yaptığı da oluyor.

Özlem34

Yeni Üye
Güncel tüy durumu bu şekilde, kontrol ettiğmizde ufak ufak tüylerin çıktığını görüyorum. Ense kısmına kadar fotoğrafta gördüğünüz gibidir.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Güncel tüy durumu bu şekilde, kontrol ettiğmizde ufak ufak tüylerin çıktığını görüyorum. Ense kısmına kadar fotoğrafta gördüğünüz gibidir.
Ense damlası yaptırın. (Vilmectin) . 3 gün probiyotik verelim. Dıskı düzelir inşallah. Ve ondan sonra hafta iki kere bt amin forte takviyesi yapalım

Üst Alt