• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy dökümü

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Anlık çektim umarım doğru yükleyebilmişimdir
Uçta kalan uçuş tüyleri de dökülecek kanadında kalanlar, kuyrukta düşecek, btAmin forte haftada 2 defa yarım suluğa 8 damla katılacak, kalamar kemiği kafeste olacak
Entrobac verilecek tabiki Gervit-w de👍
Yaklaşık 2 ay sonra tüm tüyler yeniden gelecek bu arada döküm duracak, 3 aylıkken tüye girecek
Çok rica ediyorum endişe etme, yüzlerce kuş büyüttüm %10 nu bu şekilde oldu
Bunu sebebi de annenin besleyememesi
Annenin ya çok bebeği vardır(benim öyleydi yetişemiyordu) yada anne sağlıksız ortamdadır yeterli beslenememiştir
Tek sebep bu

Boncuğum.

Aktif Üye
Benim kuşum da öyle olmuştu her hafta BT amin verin demet. Ablanın dediği gibi kafesinde kalamar taşı eksik olmasın. İnşallah bir kaç ayağı düzelecektir kuşumuz iyi akşamlar diliyorum

Zu123

Aktif Üye
Uçta kalan uçuş tüyleri de dökülecek kanadında kalanlar, kuyrukta düşecek, btAmin forte haftada 2 defa yarım suluğa 8 damla katılacak, kalamar kemiği kafeste olacak
Entrobac verilecek tabiki Gervit-w de👍
Yaklaşık 2 ay sonra tüm tüyler yeniden gelecek bu arada döküm duracak, 3 aylıkken tüye girecek
Çok rica ediyorum endişe etme, yüzlerce kuş büyüttüm %10 nu bu şekilde oldu
Bunu sebebi de annenin besleyememesi
Annenin ya çok bebeği vardır(benim öyleydi yetişemiyordu) yada anne sağlıksız ortamdadır yeterli beslenememiştir
Tek sebep bu
Öncelikle ilginiz için teşekkürler şehmus bey için videoları yükledim ama sizede bir şey sormak istiyorum btamin forte gervit w entrobac 3 ünü nasıl bir rutinde kullanıcam

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Öncelikle ilginiz için teşekkürler şehmus bey için videoları yükledim ama sizede bir şey sormak istiyorum btamin forte gervit w entrobac 3 ünü nasıl bir rutinde kullanıcam
Merhaba bu şekilde olacak
Bt amin forte takviyesini haftada 2 verin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Demet ablanın dediğini aynen uygulayın bu çocuk daha yavru ve tüy değişimi var önünde birde ekstra olarak dış parazit de yapın tüye girmeden 👍

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Onu nasıl yapıcam
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Mamaist.com, veteriner kliniği, veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz

Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın

Zu123

Aktif Üye
Size birşey soracağım benim sipari verdiğim 3 ürün dün akşama doğru geldi bende dün gelir gelmez probiyotiği içirdim 20 yudum içmiştir kuşum su içiyo ben tuttukça bugünde b vitaminini versem sorun olurmu cuma günü bir daha b vitamini vermeyi düşündüm haftaya da sizin bana attığınız düzende başlasam olur mu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Size birşey soracağım benim sipari verdiğim 3 ürün dün akşama doğru geldi bende dün gelir gelmez probiyotiği içirdim 20 yudum içmiştir kuşum su içiyo ben tuttukça bugünde b vitaminini versem sorun olurmu cuma günü bir daha b vitamini vermeyi düşündüm haftaya da sizin bana attığınız düzende başlasam olur mu
Siz vermeyin ihtiyacı oldukça içsin, bugün olmaz taze kapalı şişe su verin
Yarın btAmin forte takviyesi yapın
Aralarda taze su olmalı
Takviyeler sabah suluğa konulması 8 saat kalmalı ve saat dolunca taze su ile değişmeli
Hergün takviye olmaz, karaciğer yorulur😔🤲
Tüm şişeyi içirseniz yarin tüy gelmez😊
Rutin aralıklarla verin gün belirleyin haftada 2 btAmin forte takviyesi yapın 🤲😊
Sabır ve zaman 💓

Zu123

Aktif Üye
Teşekkürler
Ben bir yerde vilmectin bulmuştum bana 500 ml suya danlatmıştı vilmectin ve bana içir demişti bende 1 yudum üçirmiştim sizinle konultuğumda kesinlikle içmemesi grrekiyor damlatılması gerekiyor demiştiniz ben de direk kestim sadece 1 yudum içti şimdi bana verdiği su duruyor ensesine damlatsam olur mu veya şuan herhangi yan etki olurmu cumartesi içirmiştim içireli 4 gün oldu şimdi o adamdan şırınga götürüp şırınga içindede vilmectini alabilirim nasıl bir yol izlesem doğru olur

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkürler
Ben bir yerde vilmectin bulmuştum bana 500 ml suya danlatmıştı vilmectin ve bana içir demişti bende 1 yudum üçirmiştim sizinle konultuğumda kesinlikle içmemesi grrekiyor damlatılması gerekiyor demiştiniz ben de direk kestim sadece 1 yudum içti şimdi bana verdiği su duruyor ensesine damlatsam olur mu veya şuan herhangi yan etki olurmu cumartesi içirmiştim içireli 4 gün oldu şimdi o adamdan şırınga götürüp şırınga içindede vilmectini alabilirim nasıl bir yol izlesem doğru olur
Size 4 gün önce dökün yazmıştım, ben gerekeni söyledim tercih sizin vilmectin zehirdir
Cumartesi günü yanetki yapmaz yarın verirsiniz zehirler
Bazen Türkçe yazmıyorum, anlaşılmıyor gibi hissediyorum gerçekten bu beni çok üzüyor 😔
Eğer ki vilmectini verirse çok kıymetli petshopcu beyefendi, ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Tercih sizin iyi günler

Zu123

Aktif Üye
Hayır söylediklerinizi çok iyi anlıyo ve sizlerin dediklerini yapıyorum sadece sormak istediğim suyla karışmış halini ensesine damlatıyımmı yoksa tekrardan o adama gidip şırınga içinde suyla karıştırılmadan mı alayım diye sordum
Oraya gitmeyide istemiyorum kuşumun zehirlenmesine yol açacakken sizin söylemenizle iyi ki 1 yudumla kaldı şu güne kadar yab etki olurmu zehirlermi diye kuşkuyla uyudum 4 gün boyunca o adamada çok kızgınım gitmek istemediğim için atmadım içermek için değil ensesine onu damlatmaya ihtiyac olursa diye atmadım ama suyla karışmış hali ensede etkili olmaz derseniz o adamdan almak için gidicem (korkum şu bilinçsiz içirdim şimdi ensesine damlatsam yan etkiye sebep olurmuyum diye sordum )

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hayır söylediklerinizi çok iyi anlıyo ve sizlerin dediklerini yapıyorum sadece sormak istediğim suyla karışmış halini ensesine damlatıyımmı yoksa tekrardan o adama gidip şırınga içinde suyla karıştırılmadan mı alayım diye sordum
Tekrar merhaba, sulandırılmış olanı atın
Verirse vilmectin alın ve ensesine su katılmamış olan vilmectinden 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın geçmiş olsun

Zu123

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim öncelikle tekrardan
Şuanda yan etki yapar mı ona bir yorum alamadım ne zman uygulayayım gidip almam da sorun yok 1 hafta dolmasını bekleyeyimmi yoksa hemen şimdi gidip alıp damlatayımmı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ederim öncelikle tekrardan
Şuanda yan etki yapar mı ona bir yorum alamadım ne zman uygulayayım gidip almam da sorun yok 1 hafta dolmasını bekleyeyimmi yoksa hemen şimdi gidip alıp damlatayımmı
Yanetkisi olmamış çok şükür 4 gün geçmiş😊🤲
Alın evinizde bulunsun 10.gün 1 damla uygulayın
2-3 ay sonra tekrarlayın geçmiş olsun 😊🤲

Zu123

Aktif Üye
Ben sizin başka insanların açtığı konularda meyve sebze önerilerinizide görüyorum takip ediyorum benim kuşum 1-3 aylık (1 aydan küçük denmişti aldığımda onada inanmıyorum) olduğu için meyve sebze yumurta salatası verebilir miyim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben sizin başka insanların açtığı konularda meyve sebze önerilerinizide görüyorum takip ediyorum benim kuşum 1-3 aylık (1 aydan küçük denmişti aldığımda onada inanmıyorum) olduğu için meyve sebze yumurta salatası verebilir miyim
Verin tabiki çok da iyi olur, brokoli ve kırmızı biber maydanoz sapı dereotu salatası 😊

Zu123

Aktif Üye
Merhabalar muhabbet kuşumun güncel durumunu paylaşmak istiyorum kanat tüğleri dökülen kuşum yenidenTüğ çıkarmaya başladı ama ilginç olan yeni çıkardığı daha uzamayan küçük tüğ bugün uçma çalışmaları yaparken yeni olan tüğünü düşürdü bu normal mi?