• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy dökümü

vsahin

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar sorudan ziyade sohbet gibi bir konu. kuşum sanırım ergenliğe giriyor. Epey bir tüy döktü şimdi tüy tüpçükleri belli, yanağında ben de çıkıyor (tam İzzet altınmeşeye benzedi)
Kuş bu aralar sürekli benimle kavga ediyor carıl carıl carıldıyor normalde ele rahatça gelirdi şimdi omuz tercih ediyor kulağıma bağırıp arada ısırma teşebbüsünde bulunuyor keza parmağıma öyle ama yine de iyiyiz. Benim çocuk arada sinsice yaklaşıp yakalıyor bıraktırıyorum çocuğun kafasına konuyor küsmüyor diye düşünüyorum.
Bu agresifliğin sebebini de tüy yenileme olduğu için diye yorumluyorum.Fakat bir ara arkadaş-eş olsun diye 2 Lutino getirmiştim anlaşamadı ikisiylede pek o yüzden 3 hayırla bu arkadaşları gönderdik. Nisan Mayıs civarı eş bakıcam kendilerine. Bu arada vitamin olarak nekton-s kullanıyorum.

vsahin

Yeni Üye
Bu arada aynalı bir salıncağı vardı bugün çıkardım tekrar takmamı tavsiye eder misiniz ?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle ayna konusuna değinmek istiyorum, ayna kuşlarımız için kesinlikle zararlıdır kendisini görüp eşi sanıp kur yapmaya başlar ve karşılık alamayınca strese girebilir. Aldığınız eşleri beğenmemesi de buna bağlı diye düşünüyorum çünkü beğendiği bir eşi var zaten, aynadaki yansıması 🙄 tüy döneminde agresiflik, huysuzluk, ısırma alışkanlıkları kazanması normaldir, tüy dönemini atlattıktan sonra eski haline dönecektir 👍 nekton s daha çok üreme döneminde kullanılan bir takviye, haftada bir defa probiyotik entrobac ve haftada bir de multivitamin gervit-w kullanmanızı tavsiye ederim hem bağışıklığını güçlendirir hem de tüy dönemini de rahat atlatmasını sağlar 😇

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kullandığınız vitamin güzel. Haftada 1 banyo yaptırın yada kendiniz spreyleme yapın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sebze de verebilirsiniz 😊 masallah tüy döneminde afacan 👍

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ayna Kullanımın Kuşlara Zararları
  • Muhabbet kuşları aynadaki yansımasını farklı bir kuş olarak algılayabilir, eş düşüncesiyle ona kur yapabilir ve besleyebilir.
  • Kuşunuz yansımasındaki kuşun eşi olduğuna inanabilir ve daha sonra sizinle sosyal olmayı kabul etmeyebilir. Bu durumda da kuşunuzda ruhsal sorunlara meydana gelebilir.
  • Aynadaki yansımalarını gerçek bir muhabbet kuşu sanıp kavga edebilirler. Baskın olmaya ve kafeste egemen olmaya çalışabilirler. Bu kavganın uzun sürmesi kuşun strese girmesine sebep olabilir.
  • Aynadaki yansımalarını kuşun arkadaşı veya eşi olduğunu düşünebilir. Ona kur yapmaya çalışabilir ve böylece aynaya kusarak beslemeye başlar. Tepki alamayınca çıkarttığı şeyi geri yemeye başlayacaktır. Bu tekrarlanarak devam edecektir. Bu kuşun hastalanmasına neden olabilir.
  • Kuşunuz, arkadaşı veya eşi zannettiği aynayı elinden almaya çalışırsanız ısırabilir ve agresif bir tavır alabilir.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz tüy döneminde. Beslenmesine, sıcak tutulmasına, banyosuna ve kafes temizliğine çok önem vermeliyiz. Bu dönemde kuşun enerji ihtiyacı daha fazla olduğu için beslenme oldukça önemlidir. Çeşitli sebze ve yeşillikler, az oranda yulaf tohumu verilmesi ayrıca B vitamini takviyesi kuşunuzun tüy dönemini rahat atlatmasına yardımcı olacaktır. Mama konusuna gelince mama yapmak tüy döneminde kuşlarımız için faydalıdır.