• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy dökümü

Havvanur

Yeni Üye
Merhaba kuşum 7 yaşında uzun süredir tüy dökümünde haftada 1 kere düzenli gerwit vitamin veriyorum yem yemesi hareketleri falan normal ama tüy dökümü çok aşırı kepek de döküyor ve sürekli kaşınıyor her tarafını kaşıyor haftada bir bit pire spreyi var ismi albino onu kullanıyorum bit parazit vb olabilir mi veya başla bir sıkıntısı yem içeriğini ayaklarını ve videosunu ekledim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar kuşunuzun videosunu ekleyebilir misiniz. Birde bit spreylerinin maalesef hiç bir yararı yok aksine zararı var 😕 mümkün mertebe uzak tutun. Tüy döneminde haftada iki kez b vitamini BT amin forte takviyesi yapabilirsiniz. Bunların dışında hocalarımızın farklı yorumları da olabilir. 🖐🏻

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba kuşum 7 yaşında uzun süredir tüy dökümünde haftada 1 kere düzenli gerwit vitamin veriyorum yem yemesi hareketleri falan normal ama tüy dökümü çok aşırı kepek de döküyor ve sürekli kaşınıyor her tarafını kaşıyor haftada bir bit pire spreyi var ismi albino onu kullanıyorum bit parazit vb olabilir mi veya başla bir sıkıntısı
Yemin içeriğinde fazla yulaf varsa tüyden çıkamamasına neden olabilir 🤔 kuşunuzu bizimle tanıştırırsanız mutlu oluruz 😊

Mert.

Eski Forumcu
Ailemize hoş geldiniz BT amin forte takviyesi yapalım yeninden Feyza ablanın dediğine kesinlikle katılıyorum burda sıcak odada banyo yaptıralım hava akımı olmayan yerde yaptırın hasta olmasın. Birde

Havvanur

Yeni Üye
Merhabalar kuşunuzun videosunu ekleyebilir misiniz. Birde bit spreylerinin maalesef hiç bir yararı yok aksine zararı var 😕 mümkün mertebe uzak tutun. Tüy döneminde haftada iki kez b vitamini BT amin forte takviyesi yapabilirsiniz. Bunların dışında hocalarımızın farklı yorumları da olabilir. 🖐🏻
Teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alıcam

Havvanur

Yeni Üye
Ailemize hoş geldiniz BT amin forte takviyesi yapalım yeninden Feyza ablanın dediğine kesinlikle katılıyorum burda sıcak odada banyo yaptıralım hava akımı olmayan yerde yaptırın hasta olmasın. Birde
Teşekkür ederim bt amin forteyi temin etmem uzun sürüyor normal b vitamini versem olur mu

Havvanur

Yeni Üye
Yemin içeriğinde fazla yulaf varsa tüyden çıkamamasına neden olabilir 🤔 kuşunuzu bizimle tanıştırırsanız mutlu oluruz 😊
Teşekkür ederim akşam videosunu yüklicem karışım yem kullanıyorum içinde yulaf var mı yok mu bi bilgim yok maalesef ama tüy döktükçe yeni tüyleri çıkıyor her yerinden

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkür ederim akşam videosunu yüklicem karışım yem kullanıyorum içinde yulaf var mı yok mu bi bilgim yok maalesef ama tüy döktükçe yeni tüyleri çıkıyor her yerinden
Yemin içeriğini paylaşırsanız hocalarımız yardımcı olacaktır :)

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Peki kaşıntısı için ne temin edebilirim
Enseye bir damla vilmectin. Ama tüy döken kuşlarda genelde kaşıntı ve kepek dökümü olur. Birde ev için ısı değişimi çok oluyor mu

Havvanur

Yeni Üye
Enseye bir damla vilmectin. Ama tüy döken kuşlarda genelde kaşıntı ve kepek dökümü olur. Birde ev için ısı değişimi çok oluyor mu
Kaşıntısı uzun süredir devam ediyor acaba derisel bi sıkıntısı var da tüy dökümü falan o yüzden fazla mı diye düşündüm.Isı değişimi çok olmaz

Mert.

Eski Forumcu
Kaşıntısı uzun süredir devam ediyor acaba derisel bi sıkıntısı var da tüy dökümü falan o yüzden fazla mı diye düşündüm.Isı değişimi çok olmaz
BT amin kullanın. Ondan sonra tüyden geçince yine olursa Tuğçe hocamın dediği gibi yapabilirsiniz iyi forumlar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşun fotosunu paylaşır mısınız? Kanatları falan çekip atarsanız iyi olur

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Karın bölgesinde yağlanma var gibi düzenli uçuş yaptırıyor musunuz? Birde dışkısını atar mısınız?

Havvanur

Yeni Üye
Karın bölgesinde yağlanma var gibi düzenli uçuş yaptırıyor musunuz? Birde dışkısını atar mısınız?
Her gün dışarı çıkıyor ama kısa mesafe uçuyor genelde yağlanmayı hangi besinler yapar pek bi bilgim yok,kuşuma sadece yem ve meyve sebze veriyorum yağlı şekerli tuzlu gıdalar yemek vb.vermiyorum dışkısını ekledim

Ekli dosyalar

Mert.

Eski Forumcu
Nijer tohumu yağlanma yapar yulaf yapar darı fazlası yapar mama yapar dışkısını uzman arkadaşlarımız bakacaklardir iyi forumlar