• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Tüy Dökümü Hk.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar yine ben 🙋‍♀️ geçenlerde tüy dökümü ile ilgili bir konuda benim yaramazlarda kaşıntı gördüğümden bahsetmiştim, 50-55 gün civarı oldukları için de henüz erken cevabı almıştım. Fakat o kaşıntı geçmedi, Polat'ın sadece sürü psikolojisiyle kasindigini düşünüyorum ama ponçik o şekilde değil, sürekli Polata kafasını boynunu kaşıtıyor kaşınıyor. Az önce yakından baktığımda kafasının üst bölgesinde yeni tüy kapsülüne benzer bir şey fark ettim çok hafif, Polat onu kasirken de yakaladım size sormak istedim. Eğer yine tüy değil derseniz parazitten şüphe edeceğim ama halsizlik diski renginde değişme vs yok 🤔 şimdiden teşekkürler güzel forumlar dilerim herkese 🙏

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Valla en fazla bu kadar 😂 hem çok alışkın değil hem de aşırı hareketli 😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir de bu var bunu da eşim çekti belki yardımcı olur 🙏

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence tüy kapsülü fotoğraflar çok net değil ama son fotodan anladım
Erken değilmi daha ya 😅 neyse parazit falan olmamasına çok sevindim 🙏 peki ne yapmak gerekir müdahaleye gerek var mı? 3 aydan küçük minnaklara vitamin falan çok yüklenmez diye biliyorum ama benim kız çocuklarım niyeyse her şeylerini erkenden yapmayı pek bir seviyor 😂

ebrares

Müdavim
Erken değilmi daha ya 😅 neyse parazit falan olmamasına çok sevindim 🙏 peki ne yapmak gerekir müdahaleye gerek var mı? 3 aydan küçük minnaklara vitamin falan çok yüklenmez diye biliyorum ama benim kız çocuklarım niyeyse her şeylerini erkenden yapmayı pek bir seviyor 😂
Bence miktarını azaltırsanız bt amin forte tan bi şey olmaz

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
İlaç degil zaten bt amin B vitamini lakin yulaf+b iyidir

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bizimkilerde çok kaşınıyor için rahat olsun. B vitamini kullanırsan kuşun tüy konusunda rahatlar. Ayrıca sedochol öneriyorum. Bunu da 2 haftada bir verebilirsin. Trendyoldan bölünmüş 10 ml aldım sedochol. Sedochol faydalarına da bak internetten.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bizimkilerde çok kaşınıyor için rahat olsun. B vitamini kullanırsan kuşun tüy konusunda rahatlar. Ayrıca sedochol öneriyorum. Bunu da 2 haftada bir verebilirsin. Trendyoldan bölünmüş 10 ml aldım sedochol. Sedochol faydalarına da bak internetten.
Hemen bakıyorum 🙏 kasinmasi insanı baya rahatsız ediyor ya özellikle de ilk deneyimimiz olunca ikimiz de tedirginiz o yüzden bilen birilerine sorup rahatlamak amacıyla sizi burda darliyorum sürekli 😂