• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Tüy dokulmesi

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Siyah dışkı tekrar olmadı . Yumurtası da yok hqm eşinden ayrı kafesde hem de kizginlikta değil. Popoda ufak bir şişlik var daha önceden çok daha büyüktü bayağı küçüldü ama var hala videosunu paylaşacağım. Dışkılar da yeni ama mama veriyoruz sabah akşam dışkı formu o yüzden böyle olabilir .

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşun durumu hiç iyi görünmüyor. Mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Başka bir kanatlı uzmandan destek almanız en uygun olanı.

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Şimdi geldim veterinerden. Çok ilgili davrandı sağolsun ama eklemlerinde sorun olmadığı için rontgene gerek yok dedi. Çok fazla kas kaybı olmuş popodaki şişlik rontgende çıkmaz dedi. Dışkısini mikroskopda inceledi enfeksiyon yokmuş çok şükür ama kan gördüm dedi. Bağırsakları zorladığı için tahriş olmuş olabilir dedi ve popo kontrolunde bağırsaklari gördü sonuç olarak fıtık teşhisi koydu. Tedavisine gelince, bu şekilde ameliyat mümkün değil çok zayıf kalmış , sağlıklı kuş bile fıtık ameliyatında kaybedebiliyoruz bu cani kesin kaybederiz dedi. Ameliyat olmayacak , tedavi önerdi . Zaten kilosu kası yerine gelirse fitikla yasayabilir dedi. Avacerenin aminoasidini ve probyotijini verdi. Bir de mama reçetesi hazırladı. Mama reçetesnde bebek maması da var ama az miktarda kullanacağız. Az önce a21 mamaya probyotik katıp verdik ve aminoasidi direkt anal bir şekilde iki damla verin dedi. Korkum tümör ya da enfeksiyondu şükür öyle bir sey çıkmadı

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Zaten bu takviyeler sizde vardı diye hatırlıyorum. Umarım doğru teşhis ve tedavidir çocuk iyileşir. Çok geçmiş olsun 🌸

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Evet vardı hatta onu kullanınca bir dönem kilo aldı ama önceki gittiğimiz yer bize 5 günden fazla kullanmayın dedi . Bunu bitene kadar kullanicaz daha düzenli şekilde. Vitamini haftada bir demişti onu da hergun kullanicaz bakalım. Kan tahlili de verdik kuzumun hiç kanı bile kalmamış zor çıktı kanı. Yarın sonuç çıkacak. Onda da bir şey çıkmazsa takviyelerle toparlicak ve devam edecek inşallah. Fitikla yaşar dedi , bulaşıcı değildir ama strese girmemesi kolay toparlanması için ayrı kalmaya devam etsin eşinden dedi. Bakalım şifa olur inşallah

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Gelişme; hocamızdan gelen mesaj '' Merhaba. Kan frotinizi inceledim. normal kan hücreleri haricinde bir oluşum yok. enfeksiyonu düşündürecek sayıda granülosit yok. sonucu normal denebilir. '' çok şükür enfeksiyon vs de çıkmadı. Kuzum inşallah avecare ile güç toplayacak öyle yaşama tutunacak. Dualarınızı bekliyorum 🤲

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Merhaba , erkek kuşum ve dişi kuşum ayrı biliyorsunuz. Erkek kuşumun yaklaşık 2 senedjr bir oyuncagi var ve eşi olarak görüyor. Zaten sürekli yem kusuyor ve kur yapıyordu ama bu aralar sanki çok fazla kusuyor yemi . Bir örneğini paylaşıyorum ama bu sadece bir tanesi. Bu şekilde sürekli kusuyor. Bazen kustugunu da geri yiyor ben yemesine engel olmaya çalışıyorum ama her zman olamıyorum. Oyuncağı alsam eşinden de ayrı olduğu için çok fazla strese girer bu yüzden alamam. Bu kusmalar bir tehlike oluşturur mu acaba ?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yemler ağızdan çıktığı an bakteri üretir. Yemeye devam ederse mantar riski var. Mümkün mertebe engel olunuz.

Üst Alt