• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Tüy dokulmesi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Veterinerin daha önce verdiği probyotik
[/QUOTE Avicare probiyotik /enzim:
kursak genişlemesi, sindirim enzimi eksikliği veya kronikleşmiş kursak/sindirim tembelliği varsa. İçindeki enzimler sayesinde sindirim yükünü doğrudan hafifletir. Verebilirsin
Ayağına da fucidin krem sürebilirsiniz

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Merhaba, dişi kusumu mamayla destekliyoruz , mamaistten aldığım yogunbakim maması ile destekliyoruz ama mama bitmek üzere ve kargo bekleyecek süremiz de yok bugün yarın biter . Piyasada hemen alabileceğim bir mama varmı , gidip kendim alabileceğim. A21 mamaları var onlar olur mu bir de dişi kusuma entroback ve avicare probyotik ekleyerek mamz veriyorum , erkek kuşuma 3 gündür takviye vermiyorum. Takviyesiz dışkı görmek istemisdiniz. Şimdi resimlerini paylaşıyorum

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Erkek kuşumun dışkısı. İlk dışkı yaptığında hiç o yeşillikler olmuyor sonra sonra peçete dışkıyi emdikçe oluyor bilginize

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dişi kuşumun dışkısı. Mama verdiğimiz için idrar fazla olabilir demiştiniz.
A21 güzel diğerinde şeker yok sadece tohum ezmesi, A21 de şeker var fakat piyasanın en iyisi diyebilirim
Dışkılarda idrar renksiz duruyor mama içine zeolit tozu kat ablacığım 🤗

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Tamamdır abla dışkılar nasıl sence renksiz olması ne anlama gelir erkek kuşun dışkısı nasıl dişi kuşun dışkısı nasıl

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır abla dışkılar nasıl sence renksiz olması ne anlama gelir erkek kuşun dışkısı nasıl dişi kuşun dışkısı nasıl
Dışkı iyi idrar renkli olursa konuyu yeşil vs bakteri enfeksiyon belirtisidir

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Erkeğin dışkısı nasıl peki abla ondan zeloiti kestik bayağı oldu 10 gün kullanmıştık

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Dişi kuşum kafes tabanına indi. Yavrum bir türlü düzelmiyor. Veterinere götürdüm , kusculara danıştım , vitaminlerini verdim tam düzeldi diyorum sonra yine kötülüyor. Yavrum için ne yapabilirim artık bilmiyorum . Sabah akşam elle besliyoruz, yem kiramiyor diye kabuksuz yem aldım. Aspuru var her şeyi var . Nerde hata yapıyorum bu çocuk neden düzelmiyor . Ölecek gibi hissediyorum başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor . Ne yapicam ben..

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dişi kuşum kafes tabanına indi. Yavrum bir türlü düzelmiyor. Veterinere götürdüm , kusculara danıştım , vitaminlerini verdim tam düzeldi diyorum sonra yine kötülüyor. Yavrum için ne yapabilirim artık bilmiyorum . Sabah akşam elle besliyoruz, yem kiramiyor diye kabuksuz yem aldım. Aspuru var her şeyi var . Nerde hata yapıyorum bu çocuk neden düzelmiyor . Ölecek gibi hissediyorum başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor . Ne yapicam ben..
Takviyeler kuşun bağışıklığını destekler ama altta yatan hastalığı iyileştirmez. Kuş düzelir gibi olup köteleşiyorsa hastalık devam ediyor demektir. Veterineriniz herhangi bir ilaç vermedi mi.

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Hayır. Kuşu iyi gördüm dedi bağırsak florası bozuk olduğunu söyledi ve probyotik verdi. Az önce yine veteriner hekimimize yazdım durumu, dışkının resmini attim . Siyah dışkı genelde tümörden olur diyor poposunda her zaman bir şişlik vardı zaten ama bağırsak filorasi bozuk olduğu için dendi. Özellikle röntgen istedim gerek var mı dedim kuşu iyi gördüm gerek yok dedi, kendinden o kadar emindi ki bende o zaman boşuna radyasyon olmasın diye düşündüm. Kurumadan bir türlü çıkamadı aşırı belirginleşti göğüs kemiği. Hergun dua ediyorum onun ağrısı bana geçsin o kurtulsun diye. Ne yapacağımızı şaşırdık. Veteriner hekim tümörse zaten çaresi yok diyor deriden alsak bile hemen bulaşıyor tekrarlıyor diyor. Bu veteriner hek. Daha önce bana cici bebeyi suyla ezin yumurtanin sarisiyla mama yapın demişti, cici bebe kursak mantarı yapıyormuş sonradan öğrendim ona da güvenim sarsıldı . Şimdi de elma armut yaban mersinini püre yapıp verin diyor. Tohumları alın kafesden diyor..

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hayır. Kuşu iyi gördüm dedi bağırsak florası bozuk olduğunu söyledi ve probyotik verdi. Az önce yine veteriner hekimimize yazdım durumu, dışkının resmini attim . Siyah dışkı genelde tümörden olur diyor poposunda her zaman bir şişlik vardı zaten ama bağırsak filorasi bozuk olduğu için dendi. Özellikle röntgen istedim gerek var mı dedim kuşu iyi gördüm gerek yok dedi, kendinden o kadar emindi ki bende o zaman boşuna radyasyon olmasın diye düşündüm. Kurumadan bir türlü çıkamadı aşırı belirginleşti göğüs kemiği. Hergun dua ediyorum onun ağrısı bana geçsin o kurtulsun diye. Ne yapacağımızı şaşırdık. Veteriner hekim tümörse zaten çaresi yok diyor deriden alsak bile hemen bulaşıyor tekrarlıyor diyor. Bu veteriner hek. Daha önce bana cici bebeyi suyla ezin yumurtanin sarisiyla mama yapın demişti, cici bebe kursak mantarı yapıyormuş sonradan öğrendim ona da güvenim sarsıldı . Şimdi de elma armut yaban mersinini püre yapıp verin diyor. Tohumları alın kafesden diyor..
Hekiminizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Röntgen çekmeden tümör teşhisi koyması yanlış. Fıtık, lipom, apse vs olabilir. Ayrıca sadece tümör siyah dışkı yaptırmaz. Armut yaban mersini gibi besinler kuşu daha kötü yapar olası mantar varsa, zaten tedavi de etmez. Kuşun şuan için acilen tedaviye ihtiyacı var. Ağır sindirim sistemi enfeksiyonları siyahi dışkı da yaptırabilir. Son durumu nedir peki

Son düzenleme:

Huzurun annesi

Paylaşımcı
Mama hazırladık avecare probtorik koyduk içine hepsini yedi . Elimize alınca aşırı aktif hic hasta gibi değil ama kafesde bir bakıyorum tunekte bir bakıyorum kafes dibinde. Beni bu veteriner hekime de başka biri yönlendirdi biz kanatlilara bakmıyoruz dedi. Hekimim bana da güven vermiyor artık . İnanın bende ne yapacağımı şaşırdım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Mama hazırladık avecare probtorik koyduk içine hepsini yedi . Elimize alınca aşırı aktif hic hasta gibi değil ama kafesde bir bakıyorum tunekte bir bakıyorum kafes dibinde. Beni bu veteriner hekime de başka biri yönlendirdi biz kanatlilara bakmıyoruz dedi. Hekimim bana da güven vermiyor artık . İnanın bende ne yapacağımı şaşırdım
İyi olduğuna aldanmayın. Siyah dışkı devam ediyor mu. Yumurta vs gibi durumlar yok değil mi. Popoda şişlik ele gelen sertlik vs videosunu ve temiz beyaz peçeteye dört beş yeni dışkıyı görsek iyi olur

Üst Alt