• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Tünek Kemirme

alperenk

Aktif Üye
Merhaba, forpus'uma kafesinde hem renklilik olsun hem de farklı çeşit tünek olsun diye örgü tünek almıştım. Bu tüneğin fotoğrafta gözüken kısmını sürekli kemiriyor bu bir sorun yaratır mı kuşum için? Ya da bir sıkıntının belirtisi midir? Kafesinde kalamar kemiği, gaga taşı ve kemirmesi için kabak lifinden bir oyuncak var ama bu yeni tüneği kemirmek son zamanlardaki favori aktivitesi oldu 😁

Ekli dosyalar

betul.a

Aktif Üye
Sadece kemiriyor mu yoksa yiyor mu? Yiyorsa tüneği kafesten çıkarın. Sizinki yine iyiymiş benimki elimi kemirmeyi tercih ediyor. :D

anydayykk

Paylaşımcı
yediğini düşünmüyorum ya ısırıyor sadece
Benim kuşumda da ipli oyuncaklardan var muhtemelen kemiriyordur sadece. 5 aydır kullanıyorum bir sorun görmedim. Ama kemirmek için tahta ve genelde kağıtlı oyuncaklar tercih ediliyor diye biliyorum. Benimki kağıdı ağzında çevirip duruyor güvenemedim yutar diye o yüzden ipten devam osmdlazlaözaşlx ama yutsa zaten boğulur gibi ya ip sonuçta, veya ertesi gün hemen belli eder bir sorun olduğunu.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bunlar kemiren türler hiçbir sorun olmaz. Kemirmesi için çeşit arttırabilirsiniz.

alperenk

Aktif Üye
Benim kuşumda da ipli oyuncaklardan var muhtemelen kemiriyordur sadece. 5 aydır kullanıyorum bir sorun görmedim. Ama kemirmek için tahta ve genelde kağıtlı oyuncaklar tercih ediliyor diye biliyorum. Benimki kağıdı ağzında çevirip duruyor güvenemedim yutar diye o yüzden ipten devam osmdlazlaözaşlx ama yutsa zaten boğulur gibi ya ip sonuçta, veya ertesi gün hemen belli eder bir sorun olduğunu.
Valla bahsettiğim gibi şöyle bi oyuncağı var, kalamar kemiği ve gaga taşı da var kafeste ama bu yeni tünek geldiğinden beri dokunmuyor onlara ŞWMFWŞSŞLFELLF

Ekli dosyalar

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Zaten kemirsin diye yapılmıyor muydu o tip tünekler? Ben öyle biliyorum. Ama tabi yiyorsa bu bir problem. Ben zil tellerinden örüp salıncak haline getirmiştim. kemirse de zarar veremiyor.

anydayykk

Paylaşımcı
Valla bahsettiğim gibi şöyle bi oyuncağı var, kalamar kemiği ve gaga taşı da var kafeste ama bu yeni tünek geldiğinden beri dokunmuyor onlara ŞWMFWŞSŞLFELLF
Evet evet şu oyuncaklara deli oluyorlar, PWMDLWMZLQÖDLWÖD bunun bir de kağıttan olanı var benimki sıradan ipi tercih ediyor ama 🫡

alperenk

Aktif Üye
Merhaba, konuyu tekrar gündeme getiriyorum ama az önce kemirirken nasıl olduysa gagasını sıkıştırdı ve kendisi kurtaramadı, benim müdahale etmem gerekti. Çıkartmalı mıyım o tüneği?

melisatkd

Aktif Üye
Merhaba, konuyu tekrar gündeme getiriyorum ama az önce kemirirken nasıl olduysa gagasını sıkıştırdı ve kendisi kurtaramadı, benim müdahale etmem gerekti. Çıkartmalı mıyım o tüneği?
Bu dediğiniz sürekli oluyorsa ve sorun çıkarttığını gözlemlediyseniz çıkarın. Yerine kemirmesi için çeşit artırabilirsiniz.

betul.a

Aktif Üye
Ben olsam bir daha olacak mı olmayacak mı diye beklemez, hemen çıkarırdım tüneği. Maazallah fark etmezsiniz, kurtulmaya çalışırken kendine zarar verir. Bir tünek için değer mi?

Üst Alt