• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Travma geçirmiş sultan papağanına nasıl davranmalıyım

mhmthn

Yeni Üye
Merhabalar, başkasından sultan papağanı aldım daha küçük yaklaşık 4,5 aylık civarı yaklaşık 1,5ay önce alınmış ama evdeki çocuklar onu aşırı korkutmuşlar. Resmen hayvan eziyet çekmiş belli bir süre bunu fark edince sahibi bana verdi bakmam için. Çocuklar ellerine alıp sıkıştırmışlar kuşu sürekli ayaklarından kafasından kanatlarından tutmuşlar oynamışlar hayvan debelenmiş. Bu tabii sadece bir kere olmuş ama kuş çok etkilenmiş, kontrol ettim ama fiziksel bir yaralanma yok gibi ya da çok az. Yine veterinere götürebilirim ama şu an sakin. Daha 2 gün oldu bana geleli. Vitamin veriyorum kafesi de ayarladım. Suyunu değiştirmek için yaklaştığımda bile tüneğin diğer tarafına yürüyor hızlıca. Bu kuşa nasıl davranmam gerekiyor, yem değiştirme ve kafes temizliğini nasıl yapmalıyım ve tekrar ele gelebilir mi bundan sonra sizce?(Telefonum olmadığı için resim atamıyorum sorunuz olursa cevaplarım)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşun korkusu yaşadıkları ile ilgilidir sizin yapmanız gereken sabırla ilgi vermek bir anda değil zamanla size alışacaktir.kusun durumunu görmeden sağlıklı yorum yapamayız varsa yakınınızin telefonundan video çekip streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍 yem ve su değişimi günlük kontrol ederek yapınız ve kafes temizliğini Dr haftada bir iki kez yapın yavaş hareketlerle birde kuşu biraz yükseğe koyun alışana kadar sabır edin ve son olarak en önemli konu yem yediğinden emin olalım takip edelim

mhmthn

Yeni Üye
Merhaba kuşun korkusu yaşadıkları ile ilgilidir sizin yapmanız gereken sabırla ilgi vermek bir anda değil zamanla size alışacaktir.kusun durumunu görmeden sağlıklı yorum yapamayız varsa yakınınızin telefonundan video çekip streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍 yem ve su değişimi günlük kontrol ederek yapınız ve kafes temizliğini Dr haftada bir iki kez yapın yavaş hareketlerle birde kuşu biraz yükseğe koyun alışana kadar sabır edin ve son olarak en önemli konu yem yediğinden emin olalım takip edelim
Sağlık konusunda pek problemi olduğunu düşünmüyorum, dün isal gibiydi şimdi geçti korkudanmış. Video çekince konuya eklerim, minik yaralanmalar varsa bilemem ama incinme bile yok gibi zaten veterinere de götürmeyi düşünüyorum 👍 Kafes yüksekliğini arttıracağım. Yem değişimini günlük yaparım normalde ama insanlardan korktuğu için sormuştum çünkü bugün dışarıdaki suyu alınca bile kafesin diğer tarafına kaçtı sanırım baya yavaş olmam gerekecek.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Öncelikle yavrucak adına çok sevindim.. Maalisef bu bir gerçek yavrucakları oyuncak sanıyorlar. Ben de 3 tane sultan vardı. Ikisi anlaşamıyordu bu yüzden sahip edindirmek istemiştim. Çocukları heveslendiği için sahip edinmek isteyenler olmuştu. Bu bir canlı oyuncak değil kabul etmedim ve hayvanat bahçesine bağışladım.
Sizin yavrucağa dönecek olursak sabırla ve zamanla ve ilgi ile aşılır. Öyle birr aşılır ki siz bile şaşırırsınız. Şimdilik kaçması. Kafesine yaklaştığınız zamana tıslaması normal. Size alıştığı zaman bile o tıslamasını gene duyarsınız onun için endişelenmeyin. Yemeği ve suyunu günde en az bir defa tercihen iki defa değiştirin. Yeme baktığınız yememiş sanabilirsiniz ama incelediğinizde içlerini boşalttağını fark edersiniz. Birde mümkünse bir şekilde kuşun fotaraf ve videosunu. Birde kafes düzenini fotoraf çekip eklerseniz yanlış ve hatalı konularda arkadaşlarımız eksik ve yanlış olanları belirtirler

mhmthn

Yeni Üye
Öncelikle yavrucak adına çok sevindim.. Maalisef bu bir gerçek yavrucakları oyuncak sanıyorlar. Ben de 3 tane sultan vardı. Ikisi anlaşamıyordu bu yüzden sahip edindirmek istemiştim. Çocukları heveslendiği için sahip edinmek isteyenler olmuştu. Bu bir canlı oyuncak değil kabul etmedim ve hayvanat bahçesine bağışladım.
Sizin yavrucağa dönecek olursak sabırla ve zamanla ve ilgi ile aşılır. Öyle birr aşılır ki siz bile şaşırırsınız. Şimdilik kaçması. Kafesine yaklaştığınız zamana tıslaması normal. Size alıştığı zaman bile o tıslamasını gene duyarsınız onun için endişelenmeyin. Yemeği ve suyunu günde en az bir defa tercihen iki defa değiştirin. Yeme baktığınız yememiş sanabilirsiniz ama incelediğinizde içlerini boşalttağını fark edersiniz. Birde mümkünse bir şekilde kuşun fotaraf ve videosunu. Birde kafes düzenini fotoraf çekip eklerseniz yanlış ve hatalı konularda arkadaşlarımız eksik ve yanlış olanları belirtirler
Yemini ve suyunu günde bir kez değiştiriyorum normalde ama bugün 2.gün olduğu için sadece suyunu değiştirdim çok korkak şu an elimi kafes içine sokmak istemedim ondan konu açtım nasıl davranmalıyım diye, en az iki üç hafta kuşa pek ellemeyip sadece kafesi temizlerken çıkartmayı düşünüyorum. Dün bol koymuştum zaten şimdi yeminden de kuş kumundan da yiyor öğleden sonra yemliğe yem ekleyebilirim ama. Yaklaşsam da çok tısladığını görmedim sadece uzaklaşıyor, aynı odada uyuyorum kuşla gece ışıkları kapatınca tıslıyor bir iki kez sadece. Fotoğraf ve videoyu birkaç güne konuya eklerim şimdilik telefonumu kullanamıyorum

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Yemliğe çok yem koymayın ve ekleme yapmayın. Zaten kabuklar üste çıkacağı için asıl yemler altta kalır ve yerken zorluk çeker. Azar azar iki defa vermek daha iyidir. Suyu da 8 saat veya 12 saatte bir değiştirmek gerekir. Ayrıca musluk suyu olmamalı taze içme suyu vermelisiniz. Temizlik yaparken salmayın zaten. Alışkın olmadığı için kaçar odayı bilmediği için bir yerlere çarpar. zaten travması olan bir yavrucak kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Size ve elinize odaya alışmadan kesinlikle dışarı çıkartmayın. Her hangi biryere çarpmasa bile (çok düşük bir ihtimal olsada bu) siz onu yakalamaya çalışırken daha çok korkmasına ve alışma sürecinin çok uzamasına neden olur. Ne zamanki size ve elinize alışır (tahmini 1-2 hafta) odaya alışır o zaman kapısını açarsınız kendisi çıkana kadar müdahale etmezsiniz kendi kendine çıkmaya başlar konacağı yerleri ezberler ondan sonra istediğinizde çıkartabilirsiniz.