• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! muhabbet kuşum kafa travması mı geçiriyor?

lale7262718

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kuşumu bugün gece 4:30 sularında kafesin tabanında buldum. ilk bakmak için ışık tuttuğumda ışığa doğru gelmeye çalışıyordu sonra elime aldım ama hiçbir şeye tepki vermiyordu. biraz araştırdım. kafa travması olabilirmiş. şu anda da sürekli uyuyor. kanadında da düşüklük var. şimdi bir kutunun zemininde ve denge bozukluğu da var. veterinere götürücem ama ilçedeyim ve en az bir saatlik bir yol yar. kritik zaman kaç saat acaba?? veya şu anlık ne yapman gerek??? lütfen cevap verin
Hastalık Belirti Tarihi
3 Tem 2026
kuşumu bugün gece 4:30 sularında kafesin tabanında buldum. ilk bakmak için ışık tuttuğumda ışığa doğru gelmeye çalışıyordu sonra elime aldım ama hiçbir şeye tepki vermiyordu. biraz araştırdım. kafa travması olabilirmiş. şu anda da sürekli uyuyor. kanadında da düşüklük var. şimdi bir kutunun zemininde ve denge bozukluğu da var. veterinere götürücem ama ilçedeyim ve en az bir saatlik bir yol yar. kritik zaman kaç saat acaba?? veya şu anlık ne yapman gerek??? lütfen cevap verin

lale7262718

Yeni Üye
ve bir haftadır falan biraz da ishal. onun için vitamin kullandım birkaç gün önce

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kafa travması yaşaması için yere hızlıca çarpma vs oldu mu hayır ise nörolojik etkenler olabilir yada bakteriyel bir durum da olabilir salmonella gibi. Temiz beyaz peçeteye dört beş tane yeni yapılmış dışkıları ve kuşun net şekilde videosunu görebilir miyiz. Elinizde b vitamini varsa ağzına bir damla damlatın ama bence zaman kaybetmeden bir egzotik veteriner kliniğinden bir an önce randevu alınız.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Son durum nedir. Kanatlı hekime gittiniz mi.

lale7262718

Yeni Üye
gittik iki gün yoğun bakıma aldılar. biraz karaciğer büyümesi varmış ve zayıflamış. inşallah iyileşir size de teşekkür ederim cevabınız için

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
gittik iki gün yoğun bakıma aldılar. biraz karaciğer büyümesi varmış ve zayıflamış. inşallah iyileşir size de teşekkür ederim cevabınız için
Bu tarz vakalarda maalesef bizimde elimizden bir şey gelmiyor. Gelişmelerden haberdar ediniz 🌸

lale7262718

Yeni Üye
son kez karaciğer büyümesi neden kaynaklanır acaba? şu ana kadar neyi yanlış yaptım neyi değiştirmem gerekiyor sizce

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
son kez karaciğer büyümesi neden kaynaklanır acaba? şu ana kadar neyi yanlış yaptım neyi değiştirmem gerekiyor sizce
Yanlış beslenme mesela aspur daldarı gibi sürekli tüketilen aşırı yağlı tohumlar,verilen ballı krakerler evde verdiğimiz ekmek vs verilen vitaminlerin dozaj aşımı karaciğere yerleşen enfeksiyonlar vs yani tek bir sebebe bağlanmaz.

lale7262718

Yeni Üye
Yanlış beslenme mesela aspur daldarı gibi sürekli tüketilen aşırı yağlı tohumlar,verilen ballı krakerler evde verdiğimiz ekmek vs verilen vitaminlerin dozaj aşımı karaciğere yerleşen enfeksiyonlar vs yani tek bir sebebe bağlanmaz.
cevapladığınız için teşekkür ederim❤

Üst Alt