• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! toe tapping sorunu

bibibirp

Aktif Üye
merhaba abilerim ablalarım yaklaşık 5 yaşını aşan muhabbet kuşumun iki gündür toe tapping sıkıntısı başladı. bir süredir sadece yem ile besleniyor başka bir şey vermiyorum. bu iki günden önce suyuna entrobac eklemiştim bir süredir vermiyordum ama dışkılarını biraz küçük gördüm o yüzden verdim onun dışında sedosin kullanmaya başlamıştım çünkü bu toe tapping olayı geceleri herhangı bır korna sesinden huzursuz olduğu zaman yapıyordu ben de buradaki tavsiyelerden yola çıkarak karaciğer takviyesi yapmak istedim. ayrıca son 2 haftadır kalamar kemiğini her sabah çok sık tüketmeye başladı bilmiyorum hepsini yiyor mudur ama sizce ondan kaynaklı olabilir mi? yemesi içmesinde bir sıkıntı yok duruş bozukluğu kabarıklığı yok sadece toe tapping geceleri oluyordu bugün gündüz de olmaya başladı aralıklı olarak çok seri değil. veterinere götürme imkanım yok öğrenciyim durumum yok değerli yorumlarınızı bekliyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Teo tapping dediğiniz organ hasarı nedeniyle oluşan bir kas spazmıdir bu yüzden yorum yapabilmemiz için tünekte dururken o hareketi yaparken bir video ekler misiniz 👍
Bu aralar daha sade tohumlarla besleyin , vitaminleri biraz daha azaltın ve sebze ağırlıklı besleyiniz . meyve değil sebzeler verin yani yağlı, şekerli, proteinli hiçbir şey vermeyecez

bibibirp

Aktif Üye
Teo tapping dediğiniz organ hasarı nedeniyle oluşan bir kas spazmıdir bu yüzden yorum yapabilmemiz için tünekte dururken o hareketi yaparken bir video ekler misiniz 👍
Bu aralar daha sade tohumlarla besleyin , vitaminleri biraz daha azaltın ve sebze ağırlıklı besleyiniz . meyve değil sebzeler verin yani yağlı, şekerli, proteinli hiçbir şey vermeyecez

abi evde düzelme şansı yok mu? ölümcül bir hastalık mı? güngören de oturuyorum veterinere götürsem maksimum ne kadar isterler önerilerden vetform a sordum muayene ücretine 1250 dediker benım için yuksek bıraz diğerleri de böyle midir

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Burçagin dediği yere götürüp röntgen çekilsin sonucu burada paylaş bizde bakalım kardeşim yardımcı olalım.

bibibirp

Aktif Üye
enrofloksasin
multivitamin
omega 3&6
tanasetum ve ayaının altındaki bir yara için pansuman sprey verdi bacak eklemlerde sorun varmış kireçlenme baslamıs ama daha baslangıc oldugu ıcın pozıtıf sonuc alacagımızı dusunuyorum dedi kalbi ve karaciğerinde bi sıkıntı göremiyorum dedi sonra bi organında hafif büyüme var dedi böbrekti sanırım ya da bagırsak mı şuan hatırlayamadım şimdi bu verdiği ilaçlar bitkiselmiş 1 hafta sonra tekrar gıdeceğız bir gelisme olmazsa kimyasala geçecekmiş biraz yaştan da kaynaklıymıs bizde 6. yılına girecek benım kuş biz balkonda bulduğumuzda yetişkindi tam yasını bıle bılmıyoruz bu damlalarım hepsi ağızdan verilecekmiş
@Demet bükay @Şehmus BAKIR @Burçak A.

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maşallah karaciğer ve kalbi çok iyi 😇 Bacağı için glikozamin alın çok iyi gelir ☺ Böbrekler çok belli olmaz röntgende bağırsak gibi duruyor 🌸

bibibirp

Aktif Üye
bir de ben veteriner hekime söyledim bu ayak vurma davranışını ama nedense videoyu da göstermeme rağmen (belki de video biraz kısa olduğundan ve ayak vurma davranışının uzun süre aralıkla olmasından dolayı) pek üzerinde durmadı konunun sizce bu ilaçlar geçmesi için yardımcı olur mu ya da bu olay kemik yapısı yüzünden mi bir ayağının altı o kısma çok ağırlık vermekten hafif yara olmuş ona verdiği spreyi sıkıyorum ama hala nedenini anlayamadım bir dahaki muayenede soracağım ama fikrinizi almak istedim
yem olarak da marketten alıyordum versele laga ya geçeceğim sanırım en iyisi oymus

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
bir de ben veteriner hekime söyledim bu ayak vurma davranışını ama nedense videoyu da göstermeme rağmen (belki de video biraz kısa olduğundan ve ayak vurma davranışının uzun süre aralıkla olmasından dolayı) pek üzerinde durmadı konunun sizce bu ilaçlar geçmesi için yardımcı olur mu ya da bu olay kemik yapısı yüzünden mi bir ayağının altı o kısma çok ağırlık vermekten hafif yara olmuş ona verdiği spreyi sıkıyorum ama hala nedenini anlayamadım bir dahaki muayenede soracağım ama fikrinizi almak istedim
yem olarak da marketten alıyordum versele laga ya geçeceğim sanırım en iyisi oymus
Nasır da yapar tabiki, bumblefoot başlangıcı var ise o da ağrı yapar anladığım kadarıyla nasır + kireçlenme başlangıcı ağrı yapıyor, nasır için günde 2 kez crystalin animal health sıkıp sadece gece yatmadan önce terramycin sürün ışıkları kapatın yemesin ☺ Glikozamin de kireçlenme için kullanılabilir 14 gün kadar 🌸

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Röntgen istediğimiz gibi çekilmemiş kanatlari ve ayaklar açık vaziyette olsaydı tüm organları daha net görürdük.Rontgende gördüğüm kadarıyla yorumliyim sağ böbrekte büyüme var, karaciğerde bişey yok demiş ama sol tarafı hiç görülmemiş kuş kendini çok oynatmis kasmis kendini bağırsaklarda o yüzden biçimsiz görünmüş ama organ hasarı var bu yüzden daha düzenli bir beslenme daha doğal gıdalar tüketmelidir.tasligi çok boş hiç kum tuketmiyor mu?

bibibirp

Aktif Üye
Röntgen istediğimiz gibi çekilmemiş kanatlari ve ayaklar açık vaziyette olsaydı tüm organları daha net görürdük.Rontgende gördüğüm kadarıyla yorumliyim sağ böbrekte büyüme var, karaciğerde bişey yok demiş ama sol tarafı hiç görülmemiş kuş kendini çok oynatmis kasmis kendini bağırsaklarda o yüzden biçimsiz görünmüş ama organ hasarı var bu yüzden daha düzenli bir beslenme daha doğal gıdalar tüketmelidir.tasligi çok boş hiç kum tuketmiyor mu?
kafesinde duruyor ama son zamanlarda yerken görmedim ama bilmiyorum haftanın çoğunluğu okuldayım abi şimdi yemliğine karıştırdım briaz belki yer ama sanmıyorum küçük taneyi ordan seçeceğini

(güncelleme: yedi abi çıtır çıtır duydum sesini birkaç gün katmaya devam edeyim o zaman)

Son düzenleme:

bibibirp

Aktif Üye
merhaba bildiğiniz üzere bir toe tapping sorunu vardı veteriner röntgen çektikten sonra bağırsakta az ölcüde büyüme var dedi. eklemlerinde de kireçlenme başlangıcı olduğunu söyledi. ama hepsi çok başlangıç seviye olduğu için bitkisel ilaç vereceğim dedi karaciğeri de kuş rahat durmadığı için göründüğü kadar bu şekilde. birkaç takviye başladık tanasetum enrofloksasin multivitamin ve omega3&6 damlalarını kullandım ayağının altımdaki bir yara için de sprey kullandım. ilk hafta enrofloksasini kullanıp bıraktık onun dısında iki hafta hepsini kullandık 3. hafta sadece omega 3 takviyesi verdim. bu hafta kontrole götürdüğümde veteriner hekim gerekli desteği yaptık ilacı bırakabilirsiniz dedi. toe tapping devam ediyor hala. bunu sorduğumda nörolojik olabilir ona da biz bir şey yapamayız eğer ilerlerse dengede duramama topallama vs söz konusu olursa o zaman haberleşiriz dedi. şu anda yem olarak versele laga veriyorum. 2 gün önce ilaçlari kestim yemden başka bir şey vermiyorum. bu toe tapping olayı geceleri oluyordu ara sıra o da ama artık 1 bucuk aydır devam ediyor. gece uyurken çok fazla olmuyor

Üst Alt