Çok mu kanıyor şimdiki durumu nasıl bende bu durumu yaşamıştım tırnak kesmek zor bir olay ben ucundan kestim çok kanamamıştı o an aklıma un sürmek geldi una batırmıştım . Daha deneyimli insanlar var onlar yardımcı olurlar şimdi kafeste tutmaya çalış
Çok mu kanıyor şimdiki durumu nasıl bende bu durumu yaşamıştım tırnak kesmek zor bir olay ben ucundan kestim çok kanamamıştı o an aklıma un sürmek geldi una batırmıştım . Daha deneyimli insanlar var onlar yardımcı olurlar şimdi kafeste tutmaya çalış
Geçmiş olsun! Çok kanadığını duymuştum o yüzden kesmeye korkuyorum sadece bir defa orta parmak tırnağı kırılmıştı onu kestim. Onun harici hiç kesmiyorum doğrumu yalnış mı yapıyorum! Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar başlık açabilir mi tırnak ve gaga bakımı için.
Tırnak bakımı için ilk önce eğitimini almanız gerekmektedir..yada bakım için veteriner veya anlayan bir petshopa götürmeniz daha uygun olacaktır arkadaşlar gerekeni yazmış aynen uygulayın geçmiş olsun
BİR BİLGİ....gun ısıgını karsınıza aldığınızda kesilecek tırnağın içinde kılcal damarları görebilirsiniz kesim yapılacagı zaman kılcal damarlara dikkat ediniz evet bazıları cidden uzuyor ve kesim gerekiyor ama lütfen normal boyutlardaki tırnaklara sırf koluma konunca acıtıyor diye bahanelerle kesmeyin dokunmayın doğasına
Muhabbet kuşu tırnak nasıl kesilir ve tırnak uzaması Muhabbet Kuşunun tırnakları zamanla uzayabilir. Bunların sebepleri ise küçük kafes içinde sabit durması, tüneklerin tahtadan olmaması, tüneğin ayağı kavrayamaması ,kuşun hareketsiz olması, gerektiğinde kumlu tünek kullanılmaması gibi...