• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Süpriz misafir geldi?hastamı?

Ozman33

Yeni Üye
Arkadaşlar herkeze merhaba.araniza yeni katıldım.forumda yeni üyeyim.benim sorum olacak.deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum.evde tek bir adet muhabbet kuşum var.gündüzleri balkona çıkarıyorum.bir tane muhabbet kuşu sanırım kaçmış ve bizim kuşumuzun yanına geldi.okadar susamişki kafesin dışından gagasini uzatıp suluktan şu içmeye çalıştı.bende yakalayıp başka boş bir kafese yerleştirdim.okadar acıkmışki saatlerce yemlikten ayrılmadı. Acaba dışarıda kaç gün aç kaldıki halsiz ve hasta bir hali vardı.suluğuna 4-5 damla gerwit damlattim.ayrica kocaman bir dal darısı bitirdi.çok iştahlı yemekde sıkıntı yok.şimdi sorun şu.tünekte dururken tüyleri kabarık ve gözleri kısık duruyor.ama ara ara çok hareketlenip kizışmış gibi sağ sol hızlı hızlı gidip geliyor.bazen çok hareketli tellere tırmanıyor yem yiyor tüyleri normale dönüyor bazende 1-2 saat tüyleri kabarık tünekde halsiz durgun takılıyor.sizce hastamı yada açlıkdan ve yorgunluktanmı . Belkide hasta diye sahibi bırakmışta olabilir bilemiyorum.o yüzden kendi kuşumdan uzakta tutuyorum şuan.kür uygulasam olurmu.dal darı ve sağlık tohumu veriyorum.nasil bir yol izlemeliyim.fotoğrafları ekliyorum.dışkısınında resmini çektim.yorumlarinizi bekliyorum

Emre A.

Tutkulu
bu hareketiniz için teşekkür ediyorum. yeni bir yol arkadaşınız daha var artık :) kuş yorgun olabilir dal darı takviyesine devam edin bittikçe yenileyin sağlık tohumuna şu anlık gerek yok. Yulaf vermeyin serinletici özelliği olduğu için kuş zaten kabarıyor gerek yok. Gözlem yapmanız lazım kendi kuşunuzdan ayrı bir odada bakın ve kendi haline bırakın ve gözlem yapmanız gerekecek uyku çekmeye ihtiyacı var bence şimdilik sonuçta yiyor. Yarın tekrar bi durumunu yazın derim buraya diğer arkadaşlarda yorum yapar şimdi.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah renkleri de çok güzel kendi de 🙂 iyiki de kuşunuz balkondaymis size tesadüf etti 🙏🏻 bende yorgunluktan ve stres kaynaklı dışkının düzensiz olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir yerinde yara bere yoksa ki yok gibi duruyor büyük ihtimal stres kaynaklı. Siz gervit e devam edin. Elinizde probiyotik entrobac varsa onu da üç gün üstuste verin. Toparlayacaktir 🙏🏻

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Arkadaşlar herkeze merhaba.araniza yeni katıldım.forumda yeni üyeyim.benim sorum olacak.deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum.evde tek bir adet muhabbet kuşum var.gündüzleri balkona çıkarıyorum.bir tane muhabbet kuşu sanırım kaçmış ve bizim kuşumuzun yanına geldi.okadar susamişki kafesin dışından gagasini uzatıp suluktan şu içmeye çalıştı.bende yakalayıp başka boş bir kafese yerleştirdim.okadar acıkmışki saatlerce yemlikten ayrılmadı. Acaba dışarıda kaç gün aç kaldıki halsiz ve hasta bir hali vardı.suluğuna 4-5 damla gerwit damlattim.ayrica kocaman bir dal darısı bitirdi.çok iştahlı yemekde sıkıntı yok.şimdi sorun şu.tünekte dururken tüyleri kabarık ve gözleri kısık duruyor.ama ara ara çok hareketlenip kizışmış gibi sağ sol hızlı hızlı gidip geliyor.bazen çok hareketli tellere tırmanıyor yem yiyor tüyleri normale dönüyor bazende 1-2 saat tüyleri kabarık tünekde halsiz durgun takılıyor.sizce hastamı yada açlıkdan ve yorgunluktanmı . Belkide hasta diye sahibi bırakmışta olabilir bilemiyorum.o yüzden kendi kuşumdan uzakta tutuyorum şuan.kür uygulasam olurmu.dal darı ve sağlık tohumu veriyorum.nasil bir yol izlemeliyim.fotoğrafları ekliyorum.dışkısınında resmini çektim.yorumlarinizi bekliyorum
Biseyi yok kuşun. Gervit ve entrobaca devam

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Maşaallah Rainbow güzelliğe siz beslemeye devam edin o yorgunluk stres ve açlıktandır düzelir

Ozman33

Yeni Üye
Destekleriniz için Teşekkür ederim arkadaşlar.bu küçük misafir artık bizimle.işallah en kısa zamanda toparlar sağlığına kavuşur.