• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sulu dışkı

cimennnn

Tutkulu
Merhaba daha önce açtığım konuyu toparlayarak tekrar bir konu açmak istedim. @Taha sagolsun çok yardımcı oldu bana.
Öncelikle kuşumun en başta olan sorunundan bahsetmek istiyorum 3 hafta önce kuşum rahatsızlandı veterinere gittiğim de bana ateşlendigini havale geçirme riski olduğunu söyledi ayritten yumurtlamaya bağlı kansızlık vitamin minarel eksiği olduğunu söyledi.
Bundan dolayı öncelikle 7 günlük antibiyotik ve 3 günlük ateş düşürücü verdi günlük yumurta maması yapıp vermemi, elma vermemi, günlük probiyotik ve ağzına 3 damla vitamin kullanmamı önerdi bu süreçte de yem yemezse dari vermemi söyledi bunların hepsini uyguladım. Sonrasında kontrole götürdüğüm de iyileştiğini ama günlük probiyotik ve vitamine devam etmemi istedi ikisini birden vermem sıkıntı olmaz mı diye sorduğum da bir sorun olmaz ikisini aynı suya koyup verin dedi ilk iki gün verdim fakat dışkısı sulanmaya başlayınca ikisini birden vermeyi kesip birini sabah verip 5 gibi aldım 5de de diğerini alıp 12ye kadar birini tuttum. Ama içime sinmeyince arkadaşlara sordum onlarda sağolsun yardımcı oldular bir gün birini bir gün birini vermeye başladım. dışkısında bir düzelme baya oldu diyebilirim fakat hala sulu dışkılama ve yemli dışkı mevcut. Geçen hafta da iki günde bir vitamin ve haftada bir gün de probiyotik verdim. Probiyotik hekimin verdiği markayı kullandım fakat kediler için olan bir marka olunca onu bırakıp önceden kullandığım probiacti bird kullanmaya geri döndüm. Vitamin Gervit w kullanıyodum fakat onu veterinerin verdiği vitamini kullanmaya başladım onun da resmini aşağıda paylaştım.
Şuan keyfi yerinde diyebilirim sadece yumurtlama olayı olduğu için kuluçka olayında fakat kafesten çıktığında uçuyo kafeste de oynuyo bunları ben yaptırmıyorum kendi isteği ile yapıyo benim zorlamamla değil çıkıp 5 10 dk oynuyo sonra da kafese girip tabana yatıyo.
yumurtlama olayı olduğu için sulu dışkı yapıyo olabilir mi diye düşünüyorum fakat yine de emin olamıyorum. Sulu dışkıladığı için bir süre de yemine aspur ilave ettim sulu yapmasına az da olsa azalmasına sanırım etkili oldu.
Yem yemesi de iyi.
Kafesinde kalamar kemiği, minarel blogu, kumu mevcut. Suyu günlük değişiyo, kafesinin altını günlük temizleniyo, tamamen de haftada iki kere kafesi sirkeli suyla siliyorum herhangi bir parazit vs kapmaması için özen gösteriyorum elimden geldiğince.
Kalsiyum ihtiyacı için de yumurta kabuklarını toz haline getirip kumunun içine koyuyorum ordan yiyor.
Dışkı resimlerini gönderiyorum. Yem yediği ve ötme hallerinin videolarını da ekleyip yollucam.
İlgilenirseniz sevinirim çok sağolun..

@Ronay Ayk. @Şehmus BAKIR @Tuğrul Bey @Ahmet D.

Son düzenleme:

cimennnn

Tutkulu
Dönüş olmadı konu yukarıda gözükmedigi için tekrar yazıyorum umarım ilgilenirsiniz kötü bisey olmasını istemiyorum lütfen.

cimennnn

Tutkulu
Nedemek keşke elimden daha fazlası gelse üstadların bir incelemesi iyi olur. Müsait olunca yardımcı olacaklardır 🙏
Henüz dönüş yapmadılar büyük ihtimalle yorgunlukları var ben size birsey sormak istiyorum. Verdiğim vitaminden dolayı sulu dışkı yapıyo olabilir mi? Birde yemli dışkı ve sulu dışkı yaptığı için ben 3 gün boyunca probiyotik vermeyi düşünüyorum sizce kuşa bir zararı olur mu? Vitamini de bu hafta pazartesi verdim sadece daha vermeyi düşünmüyorum bir sorun olur mu? İki gündür vitamin vermeyince sanki bugün sulu yapması azaldı gibi geldi. Teşekkür ederim

beyyza02

Müdavim
merhabalar konuyla ilgili nr yazık ki nokta atışı bir şey diyemeyeceğim umarım gereken yardımı alırsınız. ama şöyle söyleyeyim, kuluçka döneminde çok anormal dışkılar oluyor. genelde aşırı büyük ve sulu oluyorlar ama bu dışkılar bana normal gelmedi. aspur ve darıyı artırın. yeterince cok ilac var zaten artı bir şey demek istemiyorum emin olmadan. ve dr taban ızgaralı ise temizligi azaltın. kağıdı 2 3 günde bir alın. yumurta varsa daha da az. şahsen ben neredeyse hiç ellemedim. çünkü sürekli kafese gir çık oluyor bu onu çok streslendirir,süreci de kötü etkiler.

cimennnn

Tutkulu
merhabalar konuyla ilgili nr yazık ki nokta atışı bir şey diyemeyeceğim umarım gereken yardımı alırsınız. ama şöyle söyleyeyim, kuluçka döneminde çok anormal dışkılar oluyor. genelde aşırı büyük ve sulu oluyorlar ama bu dışkılar bana normal gelmedi. aspur ve darıyı artırın. yeterince cok ilac var zaten artı bir şey demek istemiyorum emin olmadan. ve dr taban ızgaralı ise temizligi azaltın. kağıdı 2 3 günde bir alın. yumurta varsa daha da az. şahsen ben neredeyse hiç ellemedim. çünkü sürekli kafese gir çık oluyor bu onu çok streslendirir,süreci de kötü etkiler.
Kuşum kızgınlık yumurtası yapıyo yani yumurtalar boş o yüzden yumurta olmuyo kafesinde. Zaten bende yumurtlama döneminde olduğu için biraz onu düşünüyorum sulu dışkı yapmasını ama yine de emin olamıyorum. Mesela şuan tesbih ile oynuyo kendisi iki defa dışkı yaptı ikisi de küçük ve sulu değildi yatıp kalkınca dışkı yapınca büyük dışkı ve sulu yapıyo. Birde yemli dışkı yapması korkutuyo beni napcam bilmiyorum

cimennnn

Tutkulu
Vitamin dışkı sulandırır. Probiyotik 3 gün verebilirsin bir sorun olmaz.
Anladım o zaman vitamin verdiğim zamanlar dışkısı sulanma olursa korkmama gerek yok mu?
3 gün boyunca probiyotik verdikten sonra dışkıları tekrar çekip yollasam ilgilenme şansınız olur mu?

cimennnn

Tutkulu
Tabiki vitamin verilen günler sulanma normal 3 gün vermeyince nasıl olacak ona bakalım
Tamam o zaman teşekkür ederim ben üç gün probiyotik uyguladiktan sonra tekrar yazarım buraya Allah razı olsun sağolun.

cimennnn

Tutkulu
Tabiki vitamin verilen günler sulanma normal 3 gün vermeyince nasıl olacak ona bakalım
Merhaba üç günlük probiyotik uygulaması sonrasında dışkı durumu bu dışarı da da dışkı yaptı kafeste olan dışkıların çektim dışarı yaptıklarında yemli yoktu hiç sulu dışkı devam ediyo ama bugün yemli dışkı sayısı baya azaldı. Ne yapmam lazim bundan sonra. Birde kuş da sizce ishal mi var yoksa kuluckadan dolayı mı sulu yapıyo popo kısmında dışkı yapışma vs durumu yok. 1.fotoda dışkı üzerinde sarı tüyü var dışkıyla alakalı değil.

cimennnn

Tutkulu
Dışkıda hastalık görünmüyor bence iştah ve enerji nasıl
İştah ortadan biraz daha iyi diyebilirim enerjisi de yerinde uçmak isteyince uçuyo sabah uyanınca kafesten çıkarınca dört beş tur atıyor odadan odaya fln uçuyo arada da kafesten çıkıp uçuyo hareketleri olabildiğince iyi durumda

cimennnn

Tutkulu
Salatalık vs yeşillik vermeyin bu süreçte. Birde öyle bakalım 2 gün sonra. Çünkü meyve sebze sıvı dışkıya sebep olabiliyor. Özellikle salatalık marul
Anladım tamam o zaman iki gün boyunca herhangi bir sebze meyve vermicem. Ben forum da yazılanlar da da elektrolit ile ilgili biseyler de gördüm onunla alakalı olabilir mi vermem gerekir mi?

cimennnn

Tutkulu
Yaz aylarinda hava çok sıcak ise kusun su tüketimi fazla ise kullanilabilir imkan varsa zararı olan birşey değil
Internette dolanan bir el yapımı tarif var birer pirinç tanesi kadar şeker tuz ve karbonatı bir dolu suluga koyarak yapılıyo bunu yapsam bir sorun olur mu?

cimennnn

Tutkulu
Yapabilirsin bir gün vermen yeterli olur sık verilen birşey değil
Tamam o zaman bir kerelik veririm sağolun. Birde bu yemli dışkı yapmasının sebebi ne olabilir nasıl düzeltebilirim bu durumu genel haline bakınca hasta değil gibi duruyo ama anlam veremiyorum yemli yapma durumuna

cimennnn

Tutkulu
Farketmez ister vitaminden sonraki gün ister tam tersi kuşta şuan acil bir durum yok yanlış hatırlamıyorsam
Tamam o zaman ben yarın vitamin veririm elektroliti de salı veririm birgun ara vermek için. Size de dışkı resimleri ile çarşamba günü çeker yollarım umarım düzelir. Teşekkür ederim size de ilgilendiğiniz için

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba çok uzun yazmışsıniz özeti ile okudum ve şunu anladım kuşa dokunan bir gıda var yem veya suyuna verdiğiniz ekstra bişey bu yüzden verdiklerinizi gözden geçirelim buraya herşeyin fotusunu paylaşın bakalım tarihlerini de siz kontrol edin vitaminler açıldıktan 6 ay içinde tüketmek gerekir bilginize 👍

cimennnn

Tutkulu
Merhaba çok uzun yazmışsıniz özeti ile okudum ve şunu anladım kuşa dokunan bir gıda var yem veya suyuna verdiğiniz ekstra bişey bu yüzden verdiklerinizi gözden geçirelim buraya herşeyin fotusunu paylaşın bakalım tarihlerini de siz kontrol edin vitaminler açıldıktan 6 ay içinde tüketmek gerekir bilginize 👍
Probiyotiği daha yeni aldım 2 hafta oldu son kullanma tarihi de mayıs 2022 ama açıldıktan 6 ay sonra kullanılmaması gerektiği için şubatta yenisini alicam. Vitamini daha 1 ay oldu kullanalı onu da ocak da yenisini alicam onun da son kullanma tarihi mart 2023 olarak gözüküyo. Suyuna vitamin ve probiyotik dışında yakın zaman da bisey vermedim öncesinde sirke koyuyodum ama yaklaşık onu da 6 7 aydır vermiyorum. Onun dışında yumurta maması verdim 2 hafta önce içine elma rendeleyerek. Onun dışında yemin içine bazen aspur koyuyorum haftada bir dari veriyorum birde kuş kumunun içine toz haline getirdiğim haşlanmış yumurta kabuklarindan koyuyorum başka birsey de vermiyorum. Kafesinde de minarel blok kalamar kemiği ve taşı var sadece. Fotoğrafını çekmemi Istediğiniz birsey varsa hemen çekebilirim.

cimennnn

Tutkulu
Birde meyve sebze yerken geliyo bir iki ısırık onlardan yediriyorum şeftali nektari karpuz kavun bazen de fasulye yaparken yemeye geliyo bende ona yarısını 5 dk kadar haşlayıp veriyorum yiyor salatalık maydanoz sapı vs yediriyorum birde

Üst Alt