• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağını kanadında büyük şişlik!

mizumono

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
kanatta büyük şişlik
Merhaba arkadaşlar. Yakın bir akrabamızın sultan papağını için yazıyorum. Kuş benim kuşum olmadığı için bana anlatılan şekilde aktararak soruyorum sizlere de.
1 ay önce fark ettikleri küçük bir şişlik varmış kanadında ama son 1,5 haftadır bu şekilde büyümüş o şişlik. Veterinere götürülmüş ama avian veteriner değilmiş, bir krem ve antibiyotik verilmiş. 1 hafta kullanmışlar ama hiç fayda etmemiş, durgun da şu an. Uçmakta da zorlanıyor haliyle o şişlik yüzünden.
Nedeni ne olabilir bu şişliğin kitle midir acaba? Ne yapılabilir? Ben bir kuş veterineri önerdim ama gidene kadar yapılacak bir şey var mıdır ya da bu tür bir şişlik hayati tehlike yaratır mı?
Fotoğrafları ekliyorum:
Ekli dosyayı görüntüle 68393

Ekli dosyayı görüntüle 68394

Bu da dışkılarının fotoğrafıymış:

Ekli dosyayı görüntüle 68395

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maalesef kuşun kanadında ur var ve alınması gerekiyor. Nerede ikamet ediyorsunuz

mizumono

Aktif Üye
Maalesef kuşun kanadında ur var ve alınması gerekiyor. Nerede ikamet ediyorsunuz
İstanbuldayız Avrupa yakasında. Cerrahi işlem yapılabiliyor mu bu kuşlarda? Öneriniz var mı? Ben Vetform veteriner kliniğine sordum cevap bekliyorum ama bu tür işlemlerde başarılı olan vet varsa önerinizi bekliyoruz :(

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İstanbuldayız Avrupa yakasında. Cerrahi işlem yapılabiliyor mu bu kuşlarda? Öneriniz var mı? Ben Vetform veteriner kliniğine sordum cevap bekliyorum ama bu tür işlemlerde başarılı olan vet varsa önerinizi bekliyoruz :(
Evet yapılabiliyor hatta burada @cimennnn arkadaşımızın kuşunda da operasyon oldu dün ucabildigi haberini aldık 🙂 İyi bir kliniğe sormuşsunuz

mizumono

Aktif Üye
Evet yapılabiliyor hatta burada @cimennnn arkadaşımızın kuşunda da operasyon oldu dün ucabildigi haberini aldık 🙂 İyi bir kliniğe sormuşsunuz
Ne mutlu onlara, çok geçmiş olsun yanıtınız için de teşekkür ederim. Gözde hanım mı yaptı operasyonu yoksa başka bir klinikte mi tedavi edildi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz
O bir cerah veteriner öneriyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ne mutlu onlara, çok geçmiş olsun yanıtınız için de teşekkür ederim. Gözde hanım mı yaptı operasyonu yoksa başka bir klinikte mi tedavi edildi?
Yok o yapmamıştı. Demet hanım size Şehmus hocanın numarasını veriyor o daha iyi önerir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Cerrahi müdahaleyi avcılar üniversitesi veteriner bölümünde serhat hocamız var ona götürün o yapıyor çok geçmiş olsun

mizumono

Aktif Üye
Ben cerrahi işlem için bursaya gittim vetorka da yapıldı hekimleri çok iyi ve yardımseverler götürme şansınız varsa oraya götürmenizi öneririm 😊
Teşekkür ederim öneriniz için ama kuş benim değil ve onların da bu imkanı olduğunu sanmıyorum. İstanbul için öneriniz var mıdır? Serhat bey önerildi bize de.

cimennnn

Tutkulu
Teşekkür ederim öneriniz için ama kuş benim değil ve onların da bu imkanı olduğunu sanmıyorum. İstanbul için öneriniz var mıdır? Serhat bey önerildi bize de.
Malesef İstanbul için bir önerim yok zamanında bende çok araştırdım ettim ama bulamadım
Serhat beye de gitmediğim için hakkında bir bilgim yok malesef

mizumono

Aktif Üye
Merhaba, konu hakkında güncelleme yapayım.
Serhat beye kuşu götürdük, kendisiyle birebir görüşemedik operasyondaydı ama kuşu ona çıkardılar. Şu anlık bir işlem yapılamayacağını aktif kanama olduğu için kan kaybının kötü sonuçlara yol açacağını söylemiş.
Amoklavin yazıldı bir hafta ağızdan 4'er damla kullanacakmışız, bir mide koruyucu ve bir ağrı kesici şırıngaya çekildi onları da beş gün kullanacağız.
Batikonla o kısım temizlenip sargılandı, bir hafta sonra açılacak.
Şimdilik buna uymak zorundayız gibi ama eğer tümör alınmazsa kuş yaşamına nasıl devam eder ki? Uçmasına da engel bir durum.
Sizce sorumluluk alınmak istenmediği için mi böyle bir yol izlendi yoksa o kısım kuruyup toparlanınca mı işlem yapılır? Bir fikriniz ya da deneyiminiz var mıdır bu konu hakkında paylaşabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, konu hakkında güncelleme yapayım.
Serhat beye kuşu götürdük, kendisiyle birebir görüşemedik operasyondaydı ama kuşu ona çıkardılar. Şu anlık bir işlem yapılamayacağını aktif kanama olduğu için kan kaybının kötü sonuçlara yol açacağını söylemiş.
Amoklavin yazıldı bir hafta ağızdan 4'er damla kullanacakmışız, bir mide koruyucu ve bir ağrı kesici şırıngaya çekildi onları da beş gün kullanacağız.
Batikonla o kısım temizlenip sargılandı, bir hafta sonra açılacak.
Şimdilik buna uymak zorundayız gibi ama eğer tümör alınmazsa kuş yaşamına nasıl devam eder ki? Uçmasına da engel bir durum.
Sizce sorumluluk alınmak istenmediği için mi böyle bir yol izlendi yoksa o kısım kuruyup toparlanınca mı işlem yapılır? Bir fikriniz ya da deneyiminiz var mıdır bu konu hakkında paylaşabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Toparlayinca yapılacaktır şöyle izah edeyim size insanlarda da tümörler damarlı yapıda oluyor ve çok fazla kanama yapabiliyor. Eğer aktif durumda bir kanama varsa bunun için kuş riske atılmaz. Demek ki sizin kuşunuzun tümörü damarlı yapıda. O nedenle beklemeniz uygun görülmüştür. Tümörler de çeşit çeşit maalesef..

mizumono

Aktif Üye
Toparlayinca yapılacaktır şöyle izah edeyim size insanlarda da tümörler damarlı yapıda oluyor ve çok fazla kanama yapabiliyor. Eğer aktif durumda bir kanama varsa bunun için kuş riske atılmaz. Demek ki sizin kuşunuzun tümörü damarlı yapıda. O nedenle beklemeniz uygun görülmüştür. Tümörler de çeşit çeşit maalesef..
Anladım, çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Kendisiyle birebir iletişim kuramadığımız için bu durumu sorgulamıştım. İnşallah alınacak duruma gelir tümör :(

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Anladım, çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Kendisiyle birebir iletişim kuramadığımız için bu durumu sorgulamıştım. İnşallah alınacak duruma gelir tümör :(
İnşallah 🤲 Olmazı olduran Rabbim bir an önce şifa versin inşallah 🤲

Üst Alt