• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanında kanat acısı ve leke

fiko-bey

Yeni Üye
Selamlar, sultan papağanımız dün kafesine koyana kadar çok iyiydi hiç bir sıkıntı yoktu, gece sanırım gece korkusu yaşamış kafeste ve çırpınmış(çevreye kafes içindeki tüy ve mamalar saçılmış). Sabah kalktığımızda tek kanadını açarken acı ile bağırıyordu. Kuşumuzda aktif bir kanama ya da tüylerine bulaşan bir kan görmedik. Sadece kanadının altında iki noktada mor/siyah leke görünüyor. Rahatlıkla uçabiliyor, kanatlarını yukarı doğru esnetebiliyor ya da silkelenebiliyor temizlik sonrası. Ama temizlik esnasında kanadını temizlerken ya da belirli bir pozisyona getirince acıyla bağırıyor. El travması var kendine asla dokundurtmuyor, panikliyor ve daha çok çırpınıp ısırıyor. O yüzden kanadına bakamadım ama video çekmeye çalıştım. Veterinere götürülecek bir durum mu bilemedim. Acil yardımınıza ihtiyacım var.

VİDEO LİNK:Watch WhatsApp Video 2026-06-19 at 07.49.57 | Streamable

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sultanların gece korkuları oluyor diye biliyorum gece lambası gibi çok aydınlık olmayan loş bir ışık ayarlanabilir. Uçuyorsa sıkıntı yoktur kırık vs ama isterseniz kanadının iç kısmındaki darbe alan yere rif ampül ile pansuman yapınız.

fiko-bey

Yeni Üye
Rif ampül ü bugün mutlaka deneyeceğim. Bununla tedavi olacak bir şey midir? Ayrıca bir tedbir almak gerekir mi ilerleyen süreçte? İlk kuşumuz tecrübesizim açıkçası. Çok teşekkürler ilginize.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Rif ampül ü bugün mutlaka deneyeceğim. Bununla tedavi olacak bir şey midir? Ayrıca bir tedbir almak gerekir mi ilerleyen süreçte? İlk kuşumuz tecrübesizim açıkçası. Çok teşekkürler ilginize.
Evet kanatta yara kızarıklık vs varsa rif fayda sağlar. Tekrardan aynı durumu yaşamamak için dediğim gibi loş ortam sağlamanız onun için iyi olur. Gerekli kaliteli takviyelerde sağlayın. Sultan tecrübesi olan arkadaşlarımda hal ve hareketleri yada farklı bir durum varsa yorumda bulunurlar.

Üst Alt