• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanın tırnağı yanlış kesildi

ironheart

Yeni Üye
Ailem Papağanımın tırnağını kesmek istiyordu bende bilir kişiye gidip öğrenmemiz gerektiğini söyledim ama bana kulak asmayıp internetten nasıl kesilir videolarına baktılar.
1 tırnağını kestik ama arka tırnağı muhtemelen yanlış ve derin kesildi, şuan kanama yok ama kesilmiş tırnağın ucunda kan gibi bir kırmızlık var ve ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz?

Bahar Y.

Müdavim
Ailem Papağanımın tırnağını kesmek istiyordu bende bilir kişiye gidip öğrenmemiz gerektiğini söyledim ama bana kulak asmayıp internetten nasıl kesilir videolarına baktılar.
1 tırnağını kestik ama arka tırnağı muhtemelen yanlış ve derin kesildi, şuan kanama yok ama kesilmiş tırnağın ucunda kan gibi bir kırmızlık var ve ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz?
Kanama yoksa sadece nokta şeklinde kırmızılık görünüyorsa ucuz atlatmışsınız, sorun olmaz fakat bir daha ki sefere çok dikkat edin maalesef kolay gibi görünsede o kadar basit değil bu uygulama 😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşların tırnağı kesilmez. Ayak yapısına uygun kalın Tahta tünek kullanın kendisi halleder.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşların tırnağı kendisine zarar verebilecek boyuttaysa kesilir bunda herhangi yanlış bir durum yoktur.
Emin olun çoğu kişi kuşun sağlığı için değil kendi ellerine vs battığı, canları acıdığı için kesiyor. Sizin bahsettiğiniz durum bir hastalık sonucu uzayan durumlar için geçerli yani genel bir durum değil. Genel olarak kuşların tırnaklarının kesilmesi uygun değildir.

Bahar Y.

Müdavim
Emin olun çoğu kişi kuşun sağlığı için değil kendi ellerine vs battığı, canları acıdığı için kesiyor. Sizin bahsettiğiniz durum bir hastalık sonucu uzayan durumlar için geçerli yani genel bir durum değil. Genel olarak kuşların tırnaklarının kesilmesi uygun değildir.
Doğru kesildiği sürece sıkıntı yoktur. 🙂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tırnak kesimi eğer kuşlar düzenlemiyor ve kendisi halledemiyorsa kesilebilir ama deneyim gerektiren bir durum olduğu için bilinçli yapılması uygundur. Bizim youtube kanalında bir videomuz var konu sahibi izleyebilirsiniz ☺

Üst Alt