• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanın göz çevresi

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Yok
Hastalık Belirti Tarihi
23 Ocak 2023
Kullanılan İlaç
Yok
Sultan papağanımın gözüne zeytinyağı kaçtı göz çevresi kızardı birşey olmuşmudur

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sultan papağanımın gözüne zeytinyağı kaçtı göz çevresi kızardı birşey olmuşmudur
Zeyrinyağı bir şey yapmaz diye düşünüyorum asitimsi olduğu için gözünü yakmıştır ıslak bir bezle sildiniz mi

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Silmedim ama suyla elimle sildim su damlattım yani bi sorunu yok ama kızarık gordukce üzülüyorum gecermi öyle kalırmı

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Bide şey sorcam ben kuşumu surekli dısarda bırakıyorum alıştı sadece yem yemeye kafesine giriyor normalde hep dısarda dısarı cılacagım zaman kafese koysam strese girermi dısarıya alıştıgı için

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Burda duruyo genelde sorun olurmu odada dısarda bırakmam yoksa kafese koyupmu gidiyim evden

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bence eğer siz evde yoksaniz kafesine koyun. Sonuçta siz yokken Allah korusun bir yere sıkışır, ayağı tüle yakılır yada başka bir şey olur sonuçta sesini duyan kimse olmıcak evde. Evde değilseniz en güvenli yer kafesidir diyorum.

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Dogru tamam bide gece cırpındı bi anda hic yapmazdı oyle neyden korkmus olabilir sessizlkten sıkılmaz demı bwn evde yokken

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok uzun süreli mi yalnız kalacak. TV sesini açabilirsiniz.

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dogru tamam bide gece cırpındı bi anda hic yapmazdı oyle neyden korkmus olabilir sessizlkten sıkılmaz demı bwn evde yokken
Çirpınmak derken nasıl bir çırpınmaktan bahsediyorsunuz . kanat acma cırpma rutınlerı vardır. birde korkup yerde dehsetle yaptıkları bır cırpınma var . ani ses , gürültü , evinize yeni geldi ise onun gerginliği bunlara sebep olabilir. kuşunuz ne kadar süredir sizinle ?

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Yok 3,ay oldu gelelı bi ta gecenkı hissedilen depremde oyle cırpınmaya baslaöıstı bi anda korku cırpınısları yanı bıde bu gece bı anda sesını duydum pat pat cırpınma sesı hemen kalktık ısıgı actım neyden korktu bilemedım normalde hic korkmuyo uyuyo evede alıskın bizede cok alıskın

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yok 3,ay oldu gelelı bi ta gecenkı hissedilen depremde oyle cırpınmaya baslaöıstı bi anda korku cırpınısları yanı bıde bu gece bı anda sesını duydum pat pat cırpınma sesı hemen kalktık ısıgı actım neyden korktu bilemedım normalde hic korkmuyo uyuyo evede alıskın bizede cok alıskın
Bahsettıgınız deprem cırpınmasını benım kuslarımda ayrı ayrı aynı dakıkalarda yaptılar hıssedıyorlar depremı. Yine ani bir korku yaşamış olabilir.

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Tesekkur ederım hepınıze cevaplarınız için

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sürekli dışarda durması da iyi değil kafesini benimsemesi lazım. Bu yüzden gün boyu dışarda tutmayın

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Ya bir de şwy diycem evde biz yokken nasıl bıraktıysam oyle buluyorum hic kımıldamıyo su yem hicbşrşni yemiyo bız eve gelince hemen su içmeye geciyo yem yemeye iniyo neden acaba tekken yemiyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ya bir de şwy diycem evde biz yokken nasıl bıraktıysam oyle buluyorum hic kımıldamıyo su yem hicbşrşni yemiyo bız eve gelince hemen su içmeye geciyo yem yemeye iniyo neden acaba tekken yemiyor
Sese vs alışkın olduğu için olabilir evde yokken radyo açabilirsiniz. Kafesini kendi yuvası olarak görmesi için çok salmayın

Üst Alt