• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın tüyleri badem yağı oldu

HasanD

Yeni Üye
Sultan papağanımın ayaklarına ve gagasına tatlı badem yağı sürerken karşı koymaya çalıştığı için tüyleri de yanlışlıkla epey yağ oldu. Normal banyoyla geçer mi yoksa SebaMed çocuk şampuanı gibi herhangi bir ürün kullanmalı mıyım? Papağanım şu an bu durumdan çok rahatsız ve sinirli.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zamanla gider. Şampuan kullanmayın. Kendiniz yıkamayın. Nemli pamukla silmeyi deneyin ama çıkacağını sanmam. Çok müdahale etmeyin bence.

HasanD

Yeni Üye
Video atacağım.
Bu yağlanma bit yapar mı, yağ gitsin diye sık sprey banyosu yaptırırsam hastalanır mı gibi korkularım var.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bit yapmaz da tüylerin formu bozulur. Buda onu çok rahatsız eder. Yoğun bir bozulma varsa tüy dönemine geldiğinde ilk tüy döneminde olmasa bile yavaş yavaş tüy dökerek atlatır. Siz ekleyin video bakalım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Video atacağım.
Bu yağlanma bit yapar mı, yağ gitsin diye sık sprey banyosu yaptırırsam hastalanır mı gibi korkularım var.
Eğer ev sıcaklığı ideal ise banyo yapmasını sağlayabilirsiniz veya fıs fıslayarak siz yaptırabilirsiniz 🌸

HasanD

Yeni Üye

Yağ bulaştıktan sonra 1 kez ılık suyla sprey banyosu yaptırdım. En sık kaç günde bir yaptırmalıyım acaba?
Ve ilk başta bu kadar yağlı değildi ama kendi kendini temizlemeye çalıştığı için yağı her yerine yaydı.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamam ben daha farklı bir senaryo çizmiştim kafamda. 🙂 Sorun yok. Sık banyo yaptırmanızı önermem. İlla isterseniz kaba yeşillik atın biraz su kendi girsin çıksın istediği kadar. B vitamini takviyesi verin. Haftada iki kez. Dediğim gibi tüy döneminde yeni tüyler çıkarak durumu atlatır.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye

Yağ bulaştıktan sonra 1 kez ılık suyla sprey banyosu yaptırdım. En sık kaç günde bir yaptırmalıyım acaba?
Ve ilk başta bu kadar yağlı değildi ama kendi kendini temizlemeye çalıştığı için yağı her yerine yaydı.
Ağzı neden açık strese gireceği bir şey mi oldu

HasanD

Yeni Üye
Tamam ben daha farklı bir senaryo çizmiştim kafamda. 🙂 Sorun yok. Sık banyo yaptırmanızı önermem. İlla isterseniz kaba yeşillik atın biraz su kendi girsin çıksın istediği kadar. B vitamini takviyesi verin. Haftada iki kez. Dediğim gibi tüy döneminde yeni tüyler çıkarak durumu atlatır.
İçimi rahatlattınız, çok teşekkürler.
Petshop şu vitamini verip haftada 3 gün olmak üzere dolu suluğa günde 20 damla demişti. Bu vitamin ve kullanımı uygun mu acaba?
IMG_4013.jpeg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Petshop ürünleri etkisizdir. Daha kaliteli takviye temin derseniz daha iyi olur yavrunuzun sağlığı açısından. Röhnfried ürünlerini tavsiye ederim. Çok kalitelidir. Rica ederim 🌸

Üst Alt