• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! sultan papağanımın tüyleri 1 senedir düzelmiyor

gofretgemi

Aktif Üye
papağanımın tüyleri ters dönmüş durumda ve yakınımızda papağanlarla ilgilenen bir veteriner yok.Kanadı uçmasını engellemese de tam olarak sağlıklı uçmuyor.Tüylerini temizlemek istediğinde canı acıyor ve sağ kanadını tüylerinden mi kanadından dolayı mı bilmiyorum ama sürekli refleks olarak orayı hareket ettiriyor o hareketini tam olarak nasıl tanımlayabilirim bilemedim.nasıl onu iyileştirebiliriz bilen birisi lütfen yardım edebilir mi.

Son düzenleme:

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Sırttan kanatlar tam görünecek şekilde resim paylaşırmısınız. Herhangi bir takviye kullanıyor musunuz. Kafes temizliğine biraz daha dikkat edin lütfen

gofretgemi

Aktif Üye
Sırttan kanatlar tam görünecek şekilde resim paylaşırmısınız. Herhangi bir takviye kullanıyor musunuz. Kafes temizliğine biraz daha dikkat edin lütfen
b vitaminimiz bitti bir süredir alamadık kullanamadık. gaga taşı ve kumumuz var sadece

Son düzenleme:

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
b vitaminimiz bitti bir süredir alamadık kullanamadık. gaga taşı ve kumumuz var sadece
B vitamini olarak hangi markayı kullanıyordunuz. Tüy kökleri ölmüştür büyük ihtimalle hocalarımızda baksın. Öldüyse çekmeniz gerekecek. Kumunuz gritli mi kristalmi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Ekteki takviyeleri düzenli kullanın. Kenarlardan kabaran o tüyler köke yakın yerden kırılmış gibi geldi bana. Kırılan kökler düşmeden yeni tüy gelmeyeceği için yeni tüylerin gelmesi yıllar sürebilir.
Kontrol edin bakalım kırık mı.?

Aldığınızda da böyle miydi. Size ilk geldiği günlere ait fotoğraflar var mı?

gofretgemi

Aktif Üye
B vitamini olarak hangi markayı kullanıyordunuz. Tüy kökleri ölmüştür büyük ihtimalle hocalarımızda baksın. Öldüyse çekmeniz gerekecek. Kumunuz gritli mi kristalmi
vitaminimin markasını hatırlamıyorum sahiplendiğimizde alan kişi vermişti başka bir marka alacağım sizin önerdiğiniz bir markayı bulmuştum başkalarına verdiğiniz yanıtlarda :) kumumuz kristal. daha öncesinde ölen tüylwrini çekmiştik ama yeniden aynı şekilde çıkmaya başladı :")

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
vitaminimin markasını hatırlamıyorum sahiplendiğimizde alan kişi vermişti başka bir marka alacağım sizin önerdiğiniz bir markayı bulmuştum başkalarına verdiğiniz yanıtlarda :) kumumuz kristal. daha öncesinde ölen tüylwrini çekmiştik ama yeniden aynı şekilde çıkmaya başladı :")
Kristal kum kursakta birikme yapar bitmesini beklemeden atın lütfen. Onun yerine gritli kum alın. Tüyler ısrarla aynı şekilde geliyorsa hocalarımız daha iyi yol gösterecektir size. Vitamin mamaistten alabilirsiniz gritli kuş kumuda var orda onuda vitaminlerle beraber alırsınız

gofretgemi

Aktif Üye

Ekteki takviyeleri düzenli kullanın. Kenarlardan kabaran o tüyler köke yakın yerden kırılmış gibi geldi bana. Kırılan kökler düşmeden yeni tüy gelmeyeceği için yeni tüylerin gelmesi yıllar sürebilir.
Kontrol edin bakalım kırık mı.?

Aldığınızda da böyle miydi. Size ilk geldiği günlere ait fotoğraflar var mı?
bize geldiğinde böyle değildi biz ona bir arkadaş getirdik ve tırnaklarını kestik ve o durumdan sonra tüyleri böyle oldu. yeni çıkan daha uzamamış tüyleri de var kökü kurumuş olanlarda var

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kristal kum vermeyin hatta atın hiç vermeyin, gritli kuş kumu kullanın 🌸 O tüylerin çekilmesi lazım maalesef bir de mutlaka bt amin forte alın haftada 2 kez verin ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
bize geldiğinde böyle değildi biz ona bir arkadaş getirdik ve tırnaklarını kestik ve o durumdan sonra tüyleri böyle oldu. yeni çıkan daha uzamamış tüyleri de var kökü kurumuş olanlarda var
Kökü kurumuş olanların kökünü görme şansımız var mı ☺

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Yani stresten olurmu bilemedim @Demet bükay hocamızda baksın

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Kristal kum vermeyin hatta atın hiç vermeyin, gritli kuş kumu kullanın 🌸 O tüylerin çekilmesi lazım maalesef bir de mutlaka bt amin forte alın haftada 2 kez verin ☺
Burçak hanımcım tüyleri çekmişler yine aynı çıkmış neden olabilir ki bu durum bende merak ettim şimdi 🧐

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Burçak hanımcım tüyleri çekmişler yine aynı çıkmış neden olabilir ki bu durum bende merak ettim şimdi 🧐
Vitamin eksikliğinden bir hastalığa kadar gidebilir aslında tüy analizi de yapılabilir veya deri altında acaba akar mı var diye düşündüm Tuba hanımcım ☺🌸

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Vitamin eksikliğinden bir hastalığa kadar gidebilir aslında tüy analizi de yapılabilir veya deri altında acaba akar mı var diye düşündüm Tuba hanımcım ☺🌸
Bu konu üzerine kilit oldum sebebini konu sahibi kadar bende merak ediyorum. Sebebini bulup tedaviyle güzelliğine kavuşacak inşallah 🤲

Üst Alt