• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! sultan papağanımın tüyleri 1 senedir düzelmiyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Herkesin ayrı bir görüşü var o yüzden kafanız karışabilir belki ama siz kendiniz yaparsınız düzeninizi.
Benim diyeceğim tek şey şu çok fazla takviye vermeyin bir hafta içinde. B vitamini veriyorsanız gerviti vermeyin. Dönüşümlü kullanın.

Tuba hanımın takviminde bir haftada dört gün vitamin gördüm, çok fazla bence. Karaciğeri yorar bir süre sonra o sistem bence. Kuşlarımızın iyiliğini düşünürken daha kötü yapmayalım.

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Herkesin ayrı bir görüşü var o yüzden kafanız karışabilir belki ama siz kendiniz yaparsınız düzeninizi.
Benim diyeceğim tek şey şu çok fazla takviye vermeyin bir hafta içinde. B vitamini veriyorsanız gerviti vermeyin. Dönüşümlü kullanın.

Tuba hanımın takviminde bir haftada dört gün vitamin gördüm, çok fazla bence. Karaciğeri yorar bir süre sonra o sistem bence. Kuşlarımızın iyiliğini düşünürken daha kötü yapmayalım.
Katılıyorum hocam. Yani zaten probiyotik ve bt amin forte kullanılırken üstüne ek meyve sebze tüketimi de olduğunda bir bakıma vitamin alınmış olunuyor, en azından tüy dönemi bt amin haftada ikiye çıkmışken gerviti dönüşümlü kullanmak en mantıklısı.

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi

Günaydın Kübra hocam. Benim takvimim tüy dönemindeki kuşlarım için. Normal dönemde hafta sonu vitaminsiz geçiyor.

Yasin005

Yeni Üye
Merhaba, sultan papağınımda tüy yolma problemi var tüyleri düzensiz çıkıyor uçamıyor, bir çözümü var mı? Önerilen ilaçlarla kesin düzelir mi, bir çözüm bulamadım yardımcı olur musunuz ?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

gofretgemi

Aktif Üye
merhaba güncelleme yapmak istedim umarım görürsünüz. vitaminlerini veriyorum, kendini yolmuyor ama kanatlarını açınca kırmızılıklar fark ettim. derisinin kırmızılıgı mı yara mı anlamadım tüyleri sık, seyreklik göremiyorum ama dokunduğumda stres olduğu için kanatlarına cok nadir dokunup bakıyoruz size de göstermek istedim belki her kuşta kanatlarını açtığında böyle gözüküyodur 😬

gofretgemi

Aktif Üye
merhaba güncelleme yapmak istedim umarım görürsünüz. vitaminlerini veriyorum, kendini yolmuyor ama kanatlarını açınca kırmızılıklar fark ettim. derisinin kırmızılıgı mı yara mı anlamadım tüyleri sık, seyreklik göremiyorum ama dokunduğumda stres olduğu için kanatlarına cok nadir dokunup bakıyoruz size de göstermek istedim belki her kuşta kanatlarını açtığında böyle gözüküyodur 😬
ve ters dönen tüyleri azaldı sanırım bir kanadında 1 tane uzun 1 kanadında da 2 uzun dört beş tane minik var... hala cok fazla ama eskiden çok daha fazlaydı o yüzden zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum. umarım bir hastalık değildir bu durum 🥺

Üst Alt