• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın gözü

Aycaaa18

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Göz sulanması
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ağu 2022
Kullanılan İlaç
Yok
Sultan papağanımın yaklaşık bir aydın her gün olmasa da sol gözü sulanıyor ve arada bir çapaklanıyor. Kuş gayet sağlıklı (maşallah) uçması ötmesi yem yemesi iyi. Vitamin probiyotik takviyeleri de aksatmıyorum. Göz için yapmam gereken bir şey varmı.
Kafasını kaşıtmayı seviyor bazen gözüne ister istemez elimiz değiyor bu durum enfeksiyon yapmış olabilir mi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
merhabalar ncelikle kuşununuzun göz çevresini ve güncel dışkı resmını paylaşır mısınız ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
teeramıcyn goz merhemı ve gentagut damla alın duzenlı olarak aksam uyku saatlerınde once goz damlasını 1 damla damlatın ve uzerıne terramıcyn sürün. Bu dedıgım ıkı ilacı eczanede bulabilirsiniz. Dışkı olayına da gelince kuşunuzda kabarma, kusma , kafes koselerınde durma olayı gozlemledınız mı ve kursak kontrolu yaptınız mı acaba ? iştah durumu nedır ??

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kafeste grıt kum var mı ?

Aycaaa18

Aktif Üye
teeramıcyn goz merhemı ve gentagut damla alın duzenlı olarak aksam uyku saatlerınde once goz damlasını 1 damla damlatın ve uzerıne terramıcyn sürün. Bu dedıgım ıkı ilacı eczanede bulabilirsiniz. Dışkı olayına da gelince kuşunuzda kabarma, kusma , kafes koselerınde durma olayı gozlemledınız mı ve kursak kontrolu yaptınız mı acaba ? iştah durumu nedır ??
Kabarma yok, sabit durmuyor, her gün yemini bir kaşık koyup yeniliyorum ve bitiriyor, suluğunu her gün yıkayıp tazeliyorum, haftada bir kafesi tamamiyle yıkıyorum, göz yumma falan yok, ötmesi iyi, ger gün uçuruyorum, kursağında şişme yok, ama kursak mantarına karşı 2 ayda bir 5 gün suluğuna trifulucan koyuyorum, haftada bir probiyotik, haftada bir dal darı, haftada bir gerwit w kullanıyorum, yem versale lage alıyorum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kuşunuzda kursak mantarı durumu yoksa, o ilacı kullanmayın. Kuşu ilaclara alıştırırsanız kuş iştah kaybı yaşar.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Grit kumu blok halinde kullanıyorum hemen her gün tırtıklıyor
grit kum mineral blok ile eşdeğer değildir. Mineral blok farklı grit kum farklı, yediklerini sindirebilmesi için grit kum şart , elinizde yoksa pet shoptan temın edın en son gönderdiğiniz dışkıda biraz kabızlık var. Eğer dışkı bu sekılde tekrarlarsa karalahanayı iyice yıkayıp temızleyın ve 1 mıktar kafesine koyun tüketmesi için. Kabızlıgı giderecektir

Aycaaa18

Aktif Üye
Gözünde çok büyük bir sorun yok değil mi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
dediğim ilacları kullanın toparlar ama duzenlı olarak kullanmanız gerekıyor. Bu arada gunluk tahta tuneklerını temızlemeyı ıhmal etmeyın. Büyük ihtimalle enfeksiyonun sebebi tunekten kaynaklı

Aycaaa18

Aktif Üye
dediğim ilacları kullanın toparlar ama duzenlı olarak kullanmanız gerekıyor. Bu arada gunluk tahta tuneklerını temızlemeyı ıhmal etmeyın. Büyük ihtimalle enfeksiyonun sebebi tunekten kaynaklı
Tünekleri her hafta yıkıyordum ama bundan sonra günlük hilkat ederim. Suluk ve yemlik her sabah yıkayıp koyuyorum

Üst Alt