• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın gagasında şişlikler var

Serein

Aktif Üye
merhaba ben iki yıldır sultan papagani besliyorum fakat kendim almadim sokakta buldum bi anda onume dustu elimden geldigince iyi bakmaya calisiyorum ama gagasinda uzun zamandır problemleri var alt gagasinin cevresi surekli sis morluklar var birçok kez veterinere götürdüm pek bir sey olmadi on bes gundur mantar ilaci kullaniyorum ama etki ettigini de sanmiyorum mantara benzemiyor bugun dilinde sari renkli sislik oldugunu fark ettim yardimci olur musunuz

not: ekledigim ikinci fotografta gagasinda muz kalintilari var muz yiyordu da kusura bakmayın

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
15 gün ilaç için çok uzun süre ilacı kesip kuşa 3 gün probiyotik 3 gün vitamin takviyesi yapın. Birdr kuşun dışkısını ve genel görünümünü atınız

Serein

Aktif Üye
15 gün ilaç için çok uzun süre ilacı kesip kuşa 3 gün probiyotik 3 gün vitamin takviyesi yapın. Birdr kuşun dışkısını ve genel görünümünü atınız
dışkısında sorun olduğunu düşünmüyorum genel olarak iştahı da yerinde ama şöyle bi durum var tüylerinde sıkıntı vardı kuyruk tüyleri uzun süre önce kırıldı ama kökleri duruyor buna yönelik tedavi uyguladık tüy dökümüne giremiyordu vitaminle hallettik şu an tüy dökümündeyiz bi tane kırık kuyruğu da döküldü tüyleri çıkmaya başladı şu an sadece dilinde ve gagasında sıkıntımız var

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
dışkısında sorun olduğunu düşünmüyorum genel olarak iştahı da yerinde ama şöyle bi durum var tüylerinde sıkıntı vardı kuyruk tüyleri uzun süre önce kırıldı ama kökleri duruyor buna yönelik tedavi uyguladık tüy dökümüne giremiyordu vitaminle hallettik şu an tüy dökümündeyiz bi tane kırık kuyruğu da döküldü tüyleri çıkmaya başladı şu an sadece dilinde ve gagasında sıkıntımız var
Affedersiniz bu dışkıda sorun yokmu?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşun dışkıda biraz problem var kuşa probiyotik verin 3 gün üst üste . Ek gıda vermeyin sadece yem ve su verin. Gagasındaki oluşum kabuk gibi mi

Serein

Aktif Üye
Kuşun dışkıda biraz problem var kuşa probiyotik verin 3 gün üst üste . Ek gıda vermeyin sadece yem ve su verin. Gagasındaki oluşum kabuk gibi mi
kabuga benziyor evet bazen kirilmalar catlamalar oluyor alttan alttan morarmalar oluyor bu morluklar gidiyor tekrar geliyor bi türlü ne olduğunu anlayamadim vitaminsiz kaldigini dusunuyorum vitamin olarak ekledigim fotoğraftaki vitamini kullanıyorum onerdiginiz probiyotik markasi var mi acaba ve nasil kullanmam gerekiyor simdiden tesekkur ederim

ekledigim fotografta telefon parlakligini acarsaniz morluklari gorebilirsiniz

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
15 gün mantar ilacı kullanılmaz ben karaciğerde problem olduğunu düşünüyorum

Serein

Aktif Üye
peki dilindeki leke hakkındaki düşünceniz nedir mantar diyor çevremdekiler ama ben öyle düşünmüyorum
karaciğer problemiyse eğer nasıl bi tedavi uygulayabilirim bilmiyorum bilgilendirir misiniz

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Entrobac alabilirsiniz bölünmüş olarak satılanlardan alınız. Karaciğer koruyıcuda temin ediniz ilaç karaciğeri yormuştur büyük ihtimalle. Gagada koku var mı

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
peki dilindeki leke hakkındaki düşünceniz nedir mantar diyor çevremdekiler ama ben öyle düşünmüyorum
karaciğer problemiyse eğer nasıl bi tedavi uygulayabilirim bilmiyorum bilgilendirir misiniz
sadece düşünce belki karaciğerde de sorun olmayabilir bence kanatlı uzmanına götürün.Mantara gelirsk ağız kısmında ekşimsi koku var mı veya kusma gibi bir durum oldu mu

Serein

Aktif Üye
sadece düşünce belki karaciğerde de sorun olmayabilir bence kanatlı uzmanına götürün.Mantara gelirsk ağız kısmında ekşimsi koku var mı veya kusma gibi bir durum oldu mu
hayir gagadaki morluk haric hicbir sorun yok kusma da olmadi koku da yok istahi da guzel

Serein

Aktif Üye
Entrobac alabilirsiniz bölünmüş olarak satılanlardan alınız. Karaciğer koruyıcuda temin ediniz ilaç karaciğeri yormuştur büyük ihtimalle. Gagada koku var mı
hayir koku yok kusma yok istahi yerinde dedigim gibi sadece morluk var bugun de dilindeki o lekeyi gordum o kadar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
hayir koku yok kusma yok istahi yerinde dedigim gibi sadece morluk var bugun de dilindeki o lekeyi gordum o kadar
Gaga için kokusuz vazelini ince tabaka halinde sürün ağzına girmesin kesinlikle gece sürün ışığı kapatın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Katılıyorum 👍 gagadaki morluk ve dışkının sürekli renk değişimi belirtilerdir ama yinede röntgen için sizi kanatlı uzmanına yönlendirebilirim

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
tabi ki götürmek isterim ama maddi imkanim pek yok nasil karsilayabilecegimi bilmiyorum
Karaciğer koruyucu alabilirsiniz,eğer karaciğerde sorun varsa ona göre yem seçilmesi gerekiyor yağ miktarı az olan bi yem karışımı kullanmanız gerekir.

Serein

Aktif Üye
Karaciğer koruyucu alabilirsiniz,eğer karaciğerde sorun varsa ona göre yem seçilmesi gerekiyor yağ miktarı az olan bi yem karışımı kullanmanız gerekir.
veteriner versele laganin yemini onermisti ondan kullaniyorum daldari yiyor ceviz findik kaju yiyor cekirdek yiyor bazen muz veriyorum ama muz disinda cok fazla meyve veya sebze yedigi soylenemez korkuyor cogu seyden o yuzden veremiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Nerede ikamet ediyorsunuz yardımcı olalım 👍 durumunuz yoksa özelden ulaşın bana ben ilgilenirim kuşla

Üst Alt