• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanımın Dışkısı Normal mi

tarıkbzkurt

Yeni Üye
Merhaba eve geleli 2 gün oluyor sultan papağanımın. 5 aylık. Geldiğinde normale göre pek yabancılık çekmedi. Üreticisi ilgilenmiş ele geliyor korkmuyor. Kafeste ise kısmen aktif tüneğin tek bir köşesinde duruyor pek hareket etmiyor. Geçenlerde bir sultan papağanımı iştahsızlık, yem kıramadığı yiyemediği için kaybettik. Ki bize yem kırabiliyor diye satılmıştı. Hal böyle olunca yeni kuşumuzun da sanki pek yemediğini düşünüyorum yada böyle bir şey yaşandığı için kuruntu yapıyorum. Bir çok kez dal darı ve yem gevelediğine denk geldim ama kuruntu işte bana sanki pek yemiyor gibi geliyor. Taze dışkı fotoğrafı yükledim yorumlarsanız sevinirim. Ekli dosyayı görüntüle 59558

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkı yeni gelen kuşlarda bozuk olabiliyor. Eve yeni gelmiş üç gün üst üste her gün tazeleyerek entrobac probiyotik verin. Dışkı yediğini gösteriyor ama yinede takip edin. Tik konusu sultanlarda normaldir. Ani sese kafa tireterek tepki verirler.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu arada kafesinizi umarım iyice dezenfekte etmiştirsiniz. Eski hasta kuştan hastalık kalmışsa temizlik yapmalıydınız.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sirkeli su ile silmiştim. Ek olarak dışkısını yeme söz konusu olamaz taban teli var ve aşağıya inmiyor hiç
Yanlış anladınız. Dışkısını yemiş demek istemedim ☺ dışkısına bakılırsa yem yemiş demek istedim 😂 anlatım bozukluğu oldu 🫣

tarıkbzkurt

Yeni Üye
😅 anladım teşekkür ederim probiyotik olarak diayzme toz probiyotik var olur mu suyuna çay kaşığı ucu ile mercimek tanesi kadar ekliyorum 2 gündür

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Düzenli olarak entrobac probiyotik, Gervit multivitamin ve BT amin Forte takviye kullanmanızı öneririz. Bunun dışında hekim teşhisi olmadan insan ilacı kullanmanızı önermem.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sıvı probiyotik önerirmisiniz peki? Bir de mikostatin şurubu haftada bir defa kursak mantarı önleme amaçlı düzenli kullanmam doğru olur mu? Haftada bir defa ağıza 2 damla şeklinde
Mikostatin insanlar için kullanılan bir ilaç. Tavsiye etmem. Kursak mantarına önleme amaçlı en iyi yöntem zeolit tozu alıp yavrunuza yedirmeniz. Sevdiği sebzeye yada mama ya katabilirsiniz. Aynı zamanda Semiha hanımın dediği takviyeleri alıp düzenli şekilde kullanmanız. Ayrıca sıvı probiyotik te tavsiye etmem.

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba eve geleli 2 gün oluyor sultan papağanımın. 5 aylık. Geldiğinde normale göre pek yabancılık çekmedi. Üreticisi ilgilenmiş ele geliyor korkmuyor. Kafeste ise kısmen aktif tüneğin tek bir köşesinde duruyor pek hareket etmiyor. Geçenlerde bir sultan papağanımı iştahsızlık, yem kıramadığı yiyemediği için kaybettik. Ki bize yem kırabiliyor diye satılmıştı. Hal böyle olunca yeni kuşumuzun da sanki pek yemediğini düşünüyorum yada böyle bir şey yaşandığı için kuruntu yapıyorum. Bir çok kez dal darı ve yem gevelediğine denk geldim ama kuruntu işte bana sanki pek yemiyor gibi geliyor. Taze dışkı fotoğrafı yükledim yorumlarsanız sevinirim. Ekli dosyayı görüntüle 59558
Beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını paylaşır mısınız en az 6-7 adet dışkı olsun bakalım. Bu dışkı cıvık görünüyor.

tarıkbzkurt

Yeni Üye
Beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını paylaşır mısınız en az 6-7 adet dışkı olsun bakalım. Bu dışkı cıvık görünüyor.
Üstad eve geldim fakat eşim kafesin altını almış. Şu an parmağımda tüneyip yem yerken 5 dk ara ile yaptığı dışkısını atıyorum yorumlar isen sevinirim. Işıktan dolayı renk yanlış gözüküyor olabilir rengi ne çok koyu yeşil nede çok açık.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sorun var gibi durmuyor.

Doğacı

Eski Forumcu
Üstad eve geldim fakat eşim kafesin altını almış. Şu an parmağımda tüneyip yem yerken 5 dk ara ile yaptığı dışkısını atıyorum yorumlar isen sevinirim. Işıktan dolayı renk yanlış gözüküyor olabilir rengi ne çok koyu yeşil nede çok açık.
Flaşla mı çekildi? Flaşsız çeker misiniz?
Dışkı rengi normal gibi fakat tek dışkı fotoğrafında bir şeyler gördüm sindirilmemiş yem mi değil mi anlayamadım,net bir fotoğraf atar mısın?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kilosu normal seviyede, dışkı da daha iyi geldi gözüme yalnız b vitamini takviyesi yapabilirsiniz. Tüyleri biraz seyrek gibi sanki

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Flaşla mı çekildi? Flaşsız çeker misiniz?
Dışkı rengi normal gibi fakat tek dışkı fotoğrafında bir şeyler gördüm sindirilmemiş yem mi değil mi anlayamadım,net bir fotoğraf atar mısın?
Ben de fark ettim ama sanırım ışık yansıyor hocam

tarıkbzkurt

Yeni Üye
Sorun var gibi durmuyor.
Teşekkür ederim geleli 3 gün oldu ilk geldiği gün 90 gr idi. Bugün 84 gr ölçüm. Aynı zamanda ilk geldiği gün göğsü daha dolgun iken şuan öperken sivriliği hissediyorum. Ama yem yediğine, beni görünce tünekte bir sağa bir sola kaçışından olsun, bakımını vs yapmasına kadar enerjisi yerinde. Mutlu olsa dahi 3 gün olduğu için yerini mi yadırgıyor bize göstermese bile stresli mi anlayamadım doğrusu. Annemin sultan papağının da ara ara göğsü hafif sıyrılıp sonra tekrar eski dolguluğuna ulaştığına şahit oldum buda umarım öyledir. Yada benim bir kuşum melek olduğu için ben fazla kuruntu yapıyorum bilemedim doğrusu.

Üst Alt