• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın dışkısı normal mi?

tolga

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Bize geleli 2 hafta oldu.Yeme yeni düşmüş, gayet hareketli ötüyor, oynuyor, dışarı çıkardığımız da uçuyor. Bize alışık, yer değişikliği ile alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum. Halsizlik yok. Kuş kumu ,mineral blok ve kalamar kemiği herşeyi kafesin içinde bulunuyor. Kullandığım marka genelde Gold wings. Haşlanmış patates verdim. Haftalık program şeklinde mamada veriyorum ama dışkısı böyle iç parazit kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yavrularda dışkı farklı olabiliyor bir kaç tane daha dışkı atın. Ama yem su dışında bir şey vermeyip atılan dışkı daha net oluyor. Çok sık yem değişikliği yapmamaya özen gösterin. Probiyotik kullanıyor musunuz bu arada?

tolga

Aktif Üye
Yavrularda dışkı farklı olabiliyor bir kaç tane daha dışkı atın. Ama yem su dışında bir şey vermeyip atılan dışkı daha net oluyor. Çok sık yem değişikliği yapmamaya özen gösterin. Probiyotik kullanıyor musunuz bu arada?
Yok kullanmıyorum. 3 gündür yem dışı sadece haşlanmış patates tüketti oda çok az. Kafes tabanını 5-6 saat önce değiştirdim, bu kadar dışkı örneği atabiliyorum.Ekli dosyayı görüntüle IMG_20220929_002247.jpgEkli dosyayı görüntüle IMG_20220929_002300.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yediği veya içtiği birşey dokunuyor herşeyi bir kontrol edin bozulan bişey var mi yada bayat yem vs

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Yok kullanmıyorum. 3 gündür yem dışı sadece haşlanmış patates tüketti oda çok az. Kafes tabanını 5-6 saat önce değiştirdim, bu kadar dışkı örneği atabiliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 33316Ekli dosyayı görüntüle 33317
Dışkı için bişe diyemem o konuda uzman değilim ama emin olduğum bir şey var o da eğer 5-6 saat içinde sadece bu dışkıyı yapmışsa bir sultan orda cidden bir sorun var. Kuşunda fotarafını atar mısınız? Tunekte özellikle. Birde tüylerinde kabarma oluyor mu? Sürekli uyuyor mu, hareketli mi durgun mu kafes tabanına inip orda zaman geçiriyor mu? Kafeste neler var kuş kumu kalamar kemiği felan birde kafesin fotosunu atarsanız anlayan bilen arkadaşlar yorum yapar fikir verir eksik veya fazla bişe varsa

tolga

Aktif Üye
Video olursa iyi olur
Video atamıyorum şöyle fotoğraf atayım. Kuş kumunu alalı 3 gün oldu yem 2 haftalık ama bayatlama böceklenme yok. Şimdi kabarık durduğuna bakmayın yeni çektim fotoyu hava biraz serin birde uyuyordu.
16644030015988528438949392655079.jpg

Ekli dosyalar

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Benim ilk dikkatimi çeken şey o merdiven benim tavsiyem daha kenara çekip büyük bir boş alan bırakman. Ha eğer günlük dışarı çıkıyorsa oda içinde uçuyorsa sorun olmayabilir ama sürekli kafeste ise kesinlikle kafes içini azaltman yer açman gerekli içerde bol bol kanat çırpabilmeli

tolga

Aktif Üye
Benim ilk dikkatimi çeken şey o merdiven benim tavsiyem daha kenara çekip büyük bir boş alan bırakman. Ha eğer günlük dışarı çıkıyorsa oda içinde uçuyorsa sorun olmayabilir ama sürekli kafeste ise kesinlikle kafes içini azaltman yer açman gerekli içerde bol bol kanat çırpabilmeli
Sabah 2 saat ben okuldan gelince full dışarda kafesi sadece yem ve uyku için kullanıyor. Yinede merdiveni kenara çekip alttaki tuneğin birini çıkarmayı düşünüyorum.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Sabah 2 saat ben okuldan gelince full dışarda kafesi sadece yem ve uyku için kullanıyor. Yinede merdiveni kenara çekip alttaki tuneğin birini çıkarmayı düşünüyorum.
Dışarı çıkıyorsa ne mutlu ona 😎😇 kafesin dışına bile asabilirsin madem öyle özgür. Benim kafesin içinde iki küçük tunek var sadece yemlikler suluk ve herşey kafesin dışında. Kafes sadece yatak odası gibi 😁

tolga

Aktif Üye
Dışarı çıkıyorsa ne mutlu ona 😎😇 kafesin dışına bile asabilirsin madem öyle özgür. Benim kafesin içinde iki küçük tunek var sadece yemlikler suluk ve herşey kafesin dışında. Kafes sadece yatak odası gibi 😁
Ne güzel 😁. İlginiz için teşekkür ederim. Birde şu dışkının nedenini öğrenebilsem içim rahatlıyacak 😕.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Birde o tül sorun olmuyor mu tırnak takılması felan ben cesaret edemedim takmaya evde kimse yokken takılırsa kurtulmak için kendine zarar verebilir korkusundan! Eşim takmak istemişti kesinlikle kabul etmedim ya sonuçta yerleri ben temizlemiyorum o yüzden sorun yok 😁😁 birde benim erkek tam bir sıpa eşim ne zaman oraları temizlemeye süpğrmeye gitse yemlikten büyük ne varsa çekirdek felan ağzıyla alıp bildiğin fırlatıyor yere 😁😁😁 tam bir temizlik düşmanı.. Kuşta olsa erkek işte 😎

tolga

Aktif Üye
Birde o tül sorun olmuyor mu tırnak takılması felan ben cesaret edemedim takmaya evde kimse yokken takılırsa kurtulmak için kendine zarar verebilir korkusundan! Eşim takmak istemişti kesinlikle kabul etmedim ya sonuçta yerleri ben temizlemiyorum o yüzden sorun yok 😁😁 birde benim erkek tam bir sıpa eşim ne zaman oraları temizlemeye süpğrmeye gitse yemlikten büyük ne varsa çekirdek felan ağzıyla alıp bildiğin fırlatıyor yere 😁😁😁 tam bir temizlik düşmanı.. Kuşta olsa erkek işte 😎
Yok daha hiç takılma yaşamadık kafesin üst kısımlarında takılıyor. Annem çoğu zaman evde zaten. Tülün aralıklarını özellikle sıkı olanından seçtim.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Yok daha hiç takılma yaşamadık kafesin üst kısımlarında takılıyor. Annem çoğu zaman evde zaten. Tülün aralıklarını özellikle sıkı olanından seçtim.
İşte bizde gündüz kimse olmuyor! Gerçi kapları açık zaten kafeste durmuyorlar.. Bu arada dışkı meselesi tek dışkıdan sorun çıkacağını zannetmiyorum. Ama takipte ommakta fayda var en azından 1-2gün. bir kaç defa güncel dışkı resmi atabilirsin

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tavsiyem çok sık ve evde kimse yokken salmayın. Bence siz kuşu 2 gün kafeste tutup gözlemleyin. Çok fazla efor harcamasıda iyi değildir. Szi evde yokken farklı yerleri kemirebilir. Evde olduğunuz zaman salın.