• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın dışkısı açık yeşil

lutinosever

Yeni Üye
Kullanılan İlaç
Gerwit ve entrobac
Merhaba arkadaşlar 1 hafta önce yaklaşık 3 aylık grey sahiplendim . Bugun kafesini temizlerken diskisini biraz açık yeşil buldum . Şimdiye kadar 1 kere gerwit 1 kere de entrobac verdim . %40 aspurlu yem veriyorum içine biraz Pelet karıştırıyorum ayrıca kuş kumu ve mineral tas var kafesinde . Pelet yedi mi bilmiyorum genelde tohumları yiyor gibi . Akşamları eğitim icin dal dari verdim az az , yiyip kafasını sevdirmeyi öğrettim .Diski Fotoğrafı ekleyeceğim . Sizce bir sorun var mi ? İnternete yazınca pankreas sorunu falan diyor korktum açıkçası oyle birsey olabilir mi ? Yoksa bu renk normal mi ?

Ekli dosyalar

lutinosever

Yeni Üye
Dışkının suyu hoşuma gitmedi. 3 gün arka arkaya entrobac verelim. 4.gün sade su içmişken akşam yine dışkılara bakalım.

Pelet yemi, sizin yerinizde olsam hiç kullanmazdım.
Diskisi suan bu şekilde , sizce normal mi ? Yeşil kısmı biraz ince uzun , Pelet yemi neden tercih etmemeliyiz ?

Ekli dosyalar

lutinosever

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bu resimlerden dışkının suyunu anlayamıyorum. Ama önceye göre daha iyi duruyor, ama enfeksiyon hala var. Virütik bir enfeksiyon olabilir. Pelet yemi hala verdiğinizi görüyorum. İçine ne tür kimyasal ve boyaların katıldığını bilmediğimiz bir yemin kuşlara verilmesini uygun bulmuyorum. Bu kuşların gaga ve sindirim sistemi, kabuklu bir yemi kırmak ve bunu öğütmek üzerine evrim geçirmiş. Bağırsak uzunlukları bile bu şekilde beslenmeye uygunken katı bir gıdanın devamlı önlerine koyulması, uzun vadede kuşlarda çeşitli sorunlara sebep olacaktır. Yine de karar sizin

lutinosever

Yeni Üye
Bu resimlerden dışkının suyunu anlayamıyorum. Ama önceye göre daha iyi duruyor, ama enfeksiyon hala var. Virütik bir enfeksiyon olabilir. Pelet yemi hala verdiğinizi görüyorum. İçine ne tür kimyasal ve boyaların katıldığını bilmediğimiz bir yemin kuşlara verilmesini uygun bulmuyorum. Bu kuşların gaga ve sindirim sistemi, kabuklu bir yemi kırmak ve bunu öğütmek üzerine evrim geçirmiş. Bağırsak uzunlukları bile bu şekilde beslenmeye uygunken katı bir gıdanın devamlı önlerine koyulması, uzun vadede kuşlarda çeşitli sorunlara sebep olacaktır. Yine de karar sizin
Yok yeni Pelet yem koymadim var olanlar duruyor yememiş hiçbirini bende ayıklamadım içinden ekstra yeniden koymadim siz dedikten sonra , evet diskisi biraz toparladı dışarıya yaparsa hemen çekip yükleyeceğim suan sadece pecetede görebiliyorum aksam eve gidince salıp deneyeceğim , zeolit önerdiler virutik bir enfeksiyonsa iyi gelir mi ? 1 hafta boyunca haşlanmış yumurta + kabak + havuç üstüne mercimek kadar zeolit koysam iyi olur mu ?