• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanımın dışkıları

Paşa01

Aktif Üye
Mrhblar 10 aylık sultan papağanım var
Hareketlerinde yemesinde çok şükür bir sıkıntı yok.
Yem olarak versela lega vitaminin olarak gerwit, entrobac, b amin forte hafta bir veriyorum. Zelolit tozuda var. @Şehmus BAKIR hocamdan temin ettim. Sebze olarak arada kırmızı pancar havuç maydonoz sapı, marul, haftada bir yumurta az miktarda tüketiyor, badem ceviz kaju ve kavak çekirdeği içi hepsini çiğ olarak alıyorum. Kafes hergün temizliyorum su ve yemin hergün değiştiriyorum. Sorun şu ki yaklaşık bir aydır gerwit b smin fırte ve entrobac kullanmaya başladıktan sonra dışkılarda değişimler olmaya başladı. Bazen idrar sarı renkli oluyor özelikle vitamin kullandığım günlerde. Neden oluyor acaba yardım edermisiniz. Kuzumu çok seviyorum ona bişey olmasın. Vereceğiniz cvplar için şimdiden tşkler

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Mrhblar 10 aylık sultan papağanım var
Hareketlerinde yemesinde çok şükür bir sıkıntı yok.
Yem olarak versela lega vitaminin olarak gerwit, entrobac, b amin forte hafta bir veriyorum. Zelolit tozuda var. @Şehmus BAKIR hocamdan temin ettim. Sebze olarak arada kırmızı pancar havuç maydonoz sapı, marul, haftada bir yumurta az miktarda tüketiyor, badem ceviz kaju ve kavak çekirdeği içi hepsini çiğ olarak alıyorum. Kafes hergün temizliyorum su ve yemin hergün değiştiriyorum. Sorun şu ki yaklaşık bir aydır gerwit b smin fırte ve entrobac kullanmaya başladıktan sonra dışkılarda değişimler olmaya başladı. Bazen idrar sarı renkli oluyor özelikle vitamin kullandığım günlerde. Neden oluyor acaba yardım edermisiniz. Kuzumu çok seviyorum ona bişey olmasın. Vereceğiniz cvplar için şimdiden tşkler
Oranı nasıl yapıyorsunuz takviyelerin söyler misiniz? Ve takviyelerin içini görebildiğiniz takviyelerin fotoğrafını atar mısınız? Ve dışkılarının

Paşa01

Aktif Üye
Az önceki dışkısı

Ekli dosyalar

Paşa01

Aktif Üye
Az önceki dışkısı @Hamdi pazartesi 8 damla b amin
Çarşamba gerwit 3 damla
Cuma entrobac mercimek tanesi kadar hepsini 50 ml suya olacak şekilde ayarlıyorum. Mamaistten aldım hepsini şehmus beyin kullanım şeklini böyle demişti

Paşa01

Aktif Üye
Bu arada az önce kırmızı pancar ve havuçu rendeledim suyunu az su koyup verdim içti biraz. Ondan sonraki dışkısı bu şekilde. Nerde yanlış yapıyorum acaba

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Açlık dışkısı yapmış sıkıntı yok takviyelerde. Yumurta maması yapın. Elinizde elle besleme maması var mı? Eğer yoksa iyice haşlanmış -en az 15dk- yumurta sarısını ılık içme suyu ile yoğurt kıvamına gelecek şekilde ezip çırpın. Mamanın kıvamı ne çok katı ne çok sulu olsun. Çay kaşığı ucu veya şırınga ile gaga kenarından nazikçe yedirmeyi deneyin

Paşa01

Aktif Üye
@Hamdi açlık mı 2-3 saat dışarda kaldı ondan sanırım yaklaşık yarım saattir aralıksız yiyor şükür yemini

Paşa01

Aktif Üye
Yeme de sıkıntı yok yiyor. Dışkıda sıkıntı varmı? Onu merak ettim

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu arada az önce kırmızı pancar ve havuçu rendeledim suyunu az su koyup verdim içti biraz. Ondan sonraki dışkısı bu şekilde. Nerde yanlış yapıyorum acaba
Bir yerde yanlış yapmıyorsunuz. Meyve sebze veya suyu verildiğinde dışkılarda bir miktar değişim gözlenebilir. Ayrıca birkaç gün sadece yem ve su verin haricî takviye, sebze vs vermeyin ve dışkıları gözlemleyin.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dışkıdaki son durumlar. Sıkıntısı varmı acaba?
Merhaba dışkıda Sünme varmı yani yapış yapış oluyor mu yine?
Islak mendille değilde kuru peçete ile ezin lütfen
Zeolite devam😊

Paşa01

Aktif Üye
Mrhba @Demet bükay hnmcığım. Dışkıda sünme yok çok şükür hiç bi zmnda olmadı. Vitaminleri kullanınca dışkılar değişiyor ondan sordum. 3 gündür sadece yem su veriyorum. Acaba sıkıntı varmı? Cvp için tşkler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Mrhba @Demet bükay hnmcığım. Dışkıda sünme yok çok şükür hiç bi zmnda olmadı. Vitaminleri kullanınca dışkılar değişiyor ondan sordum. 3 gündür sadece yem su veriyorum. Acaba sıkıntı varmı? Cvp için tşkler
Zeolit tozu verin lütfen, yemine katın herhangi bir bakteri oluşumunu engeller, dışkı çok güzel diyemem ama toparlamış👍

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Peçeteye silerseniz dışkı formu bozulur etrafa lekelenme saçar atık sonuçta her türlü şeyle karşılaşırsınız. Olduğu gibi hiç müdahale etmeden dışkıları beyaz peçete üzerine görürsek daha sağlıklı yorum yaparız. Elzem bir durum gibi durmuyor. Yemesi içmesi keyfi yerindeyse arada probiyotik takviyesi yaparsınız.

Paşa01

Aktif Üye
Birikinti olanlar sabaha kadar yapmış olduğu dışkılar. Bir aydır vitamin kullanınca bu şekilde değişik olmaya başladı. Önceden böyle değildi. Ne yapmam gerekiyor sıkıntı varmı acaba?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Videosunu da görebilir miyiz genel hâline de bir bakalım.

Üst Alt