• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanım ve genel durumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Kafesi yeni temizlenmiş dün sabahtan beri evde değilim yani bilmiyorum daha öncede böyle değildi galiba tam hatırlamıyorum zeolit veriyordum entrobacta var yemesi içmesi gayet iyi tiki yok kusma yok sadece dün akşam birkere esneme hareketi yapmış grit kumu var kullanıyor grit kumunu kullandıktan sonra yapmamış bidaha
Esneme hareketi normal arada kursak genişletmek için yapabilirler. Dışkı için 3 gün entrobac kullanın ve azıcık bir iyice dezenfekte edilmiş sebzeye mercimek tanesi kadar zeolit ekleyin 10 gün kadar verin bakalım.

smblarer

Tutkulu
Ne kadardır kullanıyorsunuz?
3 4 gün galiba tam hatirlamiyorum daha öncede kullanıyordum ancak deprem felan derken ilgilenemedim çok fazla unuttum sürekli 2 gundurde evde değilim tekrardan ilgilenemedim yarın vermeye başlayacağım entrobac yarın mi başlayayım bugün gervit kullandı ama

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
3 4 gün galiba tam hatirlamiyorum daha öncede kullanıyordum ancak deprem felan derken ilgilenemedim çok fazla unuttum sürekli 2 gundurde evde değilim tekrardan ilgilenemedim yarın vermeye başlayacağım entrobac yarın mi başlayayım bugün gervit kullandı ama
Bugün gervit verdiyseniz de dışkıda idrar rengi bu yüzden olabilir. Yarın taze şu içsin, yem yesin başka birşey vermeyin öyle bakalım lutfen.

smblarer

Tutkulu
Bunlar 10 gün önceki bu az önce attigimda dün yada önceki gün çekilmiş darbeden kaynaklı diye düşünüyorum ama

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır son bir sorum daha olacak şu gagadaki leke hakkında bir bilginiz varmı daha öncede sormuştum küculuyor yavaş yavaş ama eskisi gibi değil gibi
Darbe kaynaklı, karaciğer kaynaklı bir sorun olabilir. Biryere vurdu mu acaba? Gözlemleyin git gide yok olursa, başka bir sorun olmazsa örneğin nefes nefese kalma yada dışkının formunun değişmesi olmazsa; bence endişe edilecek bir durum yok.

smblarer

Tutkulu
Darbeden kaynaklı lekelerin gecmesi uzun suruyormu bu şekil

smblarer

Tutkulu
Darbe kaynaklı, karaciğer kaynaklı bir sorun olabilir. Biryere vurdu mu acaba? Gözlemleyin git gide yok olursa, başka bir sorun olmazsa örneğin nefes nefese kalma yada dışkının formunun değişmesi olmazsa; bence endişe edilecek bir durum yok.
Nefes nefese kalmaktan kastınız uçarken felan mi yoksa sabit oldugundami ,bazen kur yaparken gagasını çok sert vuruyor aşırı şekil ondan dolayı olduğunu düşünüyorum ama

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Nefes nefese kalmaktan kastınız uçarken felan mi yoksa sabit oldugundami ,bazen kur yaparken gagasını çok sert vuruyor aşırı şekil ondan dolayı olduğunu düşünüyorum ama
Karaciğerde büyüme durumunda kuşlarda ki solunum sistemine baskı olabiliyor. Bu durumda solunum problemleri yaşanabiliyor. Zaten böyle bir durum olsa kuşunuzun hiç keyfide olmaz, ağrısı da olacaktır. Kuşunuzda öyle bir durum yok gibi gözüküyor maşallah keyfi yerinde 🙂.

smblarer

Tutkulu
Karaciğerde büyüme durumunda kuşlarda ki solunum sistemine baskı olabiliyor. Bu durumda solunum problemleri yaşanabiliyor. Zaten böyle bir durum olsa kuşunuzun hiç keyfide olmaz, ağrısı da olacaktır. Kuşunuzda öyle bir durum yok gibi gözüküyor maşallah keyfi yerinde 🙂.
😃Tamamdır tesekkür ediyorum cevaplarınız için çok sağolun. sade su koyup yarın tekrardan dışkısını atarım hayırlı geceler dilerim

smblarer

Tutkulu
Bugün gervit verdiyseniz de dışkıda idrar rengi bu yüzden olabilir. Yarın taze şu içsin, yem yesin başka birşey vermeyin öyle bakalım lutfen.
Merhaba güncel dışkısı bu şekil idrarı belli olmuyor gibi peçete üzerine yapmadı hala peçete üzerinde yapınca tekrar atacağım

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Merhaba güncel dışkıları bu şekil
Dışkıları sorunlu 3 gün entrobac ve 10-15 gün kadar zeolit verin entrobacın 3. gününden sonra 4. gün sade su içtikten sonraki dışkıları görelim. Bu süreçte iştahı, keyfini ve kiloyuda takip edin.

smblarer

Tutkulu
Dışkıları sorunlu 3 gün entrobac ve 10-15 gün kadar zeolit verin entrobacın 3. gününden sonra 4. gün sade su içtikten sonraki dışkıları görelim. Bu süreçte iştahı, keyfini ve kiloyuda takip edin.
Tsmsmdir şuanda iştahı keyfi yerinde dediğiniz gibi yapaeim tesekuurler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt