• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papaganım tüy hastasımı

Kokonunannesi

Yeni Üye
Merhaba
Bu kuşu petshop bi arkadasim verdi o dukkanda yokken biri birakmis 1 ay kadas gozlem altinda tutmus bi degisiklik olmamis kus yavru gibi geldi bana tüy yapisindan ve gagasindan anladigim kadariyla kafasini salliyor yem isterken kime sorduysam tüy hastası dedi sizlerinde fikrini almak isterim suan probiyotik veriyorum vitamin fln onun icin baska ne yapabilirim

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tüy hastası maalesef. Haftada iki kez BT amin Forte b vitamini ve biotin takviyesi verin

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
evet tüy hastalığı var maaalesef bu kuşta, özellikle çok iyi bir bakıma ihtiyacı var. Düzenli olarak b vitamini kullanmanız gerekiyor bu tür durumlarda ve yemi harici düzenli sebze meyve ile de beslenmesi lazım.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Hayvansal proteinler ve gelişim vitaminlerini artı yumurta kabuğu kalsiyum ve fosfor kaynağı kaya tuzu , biraz daha iyi eder ama tam manasıyla düzelmez geçmiş olsun düzelmez dedim ama tüy diplerine bakin duruyor mu

Limoncuk

Paylaşımcı
@Şehmus BAKIR hocam benim tüy hastası kuşlarıma bir program hazırlamıştı düzenli uygulamadığım halde hem kilo aldılar hem biraz toparladılar. Düzenli uygulamaya başlayacağım ben de size de bir program yapar belki...

Üst Alt