• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım tuhaf hareket yapıyor

Hsnsryldrm

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar sultan papağanım bu şekilde 3 kere ağzından bir şeyler çıkardı birde gagasıyla kafese vurdu bu ne demek kusuyor mu yani ne yapmam lazım

Yigit K.

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar sultan papağanım bu şekilde 3 kere ağzından bir şeyler çıkardı birde gagasıyla kafese vurdu bu ne demek kusuyor mu yani ne yapmam lazım
Kusuyor. Bu davranış yem değişikliği vb. sonrası mı oldu? Bir de kuşunuzun dışkı fotoğrafını atar mısınız?

Hsnsryldrm

Yeni Üye
Hayır yem değiştirmedik dışkısında şuanlık bir problem yok ilk defa böyle yaptı

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kusmaya çalışıyor.Yiyecek olarak yemi dışında bir şey verdiniz mi bitki vs gibi şeyler yemiş olabilir mi bir de arkadaşın dediği gibi dışkı atar mısınız

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Benim bildiğim genelde gagayı kafes teline vurmak bir yere sürtmek vs çiftleşme isteği belirtisidir, kusması da kur kusması olabilir diye düşünüyorum. Yemlerde salya var mı?

Hsnsryldrm

Yeni Üye
Hayır salya yoktu ama 4 aylık erkek diye aldım ama emin değilim açıkçası hala tek tip ötüyor ve vahşi

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Bu şekilde kusma arada bir oluyor! Sürekli değilse endişeye gerek yok, gagayı kafese vurma neki gitar bile çalmaya başlar yakında kafes tellerine gagasını sürterek hemde gayet ritmik bir şekilde 😁 erkek sultanlarda normal o hareketler bir çeşit kur!

Hsnsryldrm

Yeni Üye
Bu şekilde kusma arada bir oluyor! Sürekli değilse endişeye gerek yok, gagayı kafese vurma neki gitar bile çalmaya başlar yakında kafes tellerine gagasını sürterek hemde gayet ritmik bir şekilde 😁 erkek sultanlarda normal o hareketler bir çeşit kur!
Açıkçası erkek olduğundan şüpheliyim 🤔 tek tip ötüyor çok hırçın

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Kursak mantarı kusuşu. Kur için yaparken sağa sola atmazlar yemi. Hatta o atılan yemler de çok kötü kokar. Forumda bu konuyla ilgili yazı var bakın kursak mantarı diye.
Kuşun kanat altını kuyruk altını atarsanız cinsiyetini anlarız ☺

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
yaklaşık 4 senedir sultan papağanı besliyorum sultanlarda kur kusması diye bir şey görmedim kusma devam ediyorsa,ağızda ekşimsi bi koku varsa kursak mantarıdır kuş