• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan Papağanım Sıkça Kaşınıyor

Anözdemir

Yeni Üye
Tamamdır siz birkaç gün yem haricî farklı bir şey vermeyin sebze meyve mama gibi. Çekirdek yağlı bir tohumdur çok sık tüketiyorsa oranını azaltmak daha uygun olur. Yağlanmaya davetiye çıkartır. Elinizde probiyotik var mı bilmiyorum ama varsa üç veya dört gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Sonra dışkıları gözlemleyin.
Tamam, teşekkür ederim. Meyve, sebze çok vermiyorum zaten. Arada veriyordum. Evet bu yeni aldığım yemde çok ayçekirdeği var. Ayçekirdeklerinin bir kısmını ayırırım inşallah. Probiyotik de var. Ancak bu probiyotik insanlara göre. Kuşlar ve insanlarınki fark ediyor mu? Fark etmiyorsa evdekinden damlatıvereyim?

Anözdemir

Yeni Üye
O en sol alttaki beyazı anlamadım ne olduğunu . Bu marka ballıysa ballı şeyler bazen bozuk olabilir kokusu da gelmiyor. Yemi normal balsız yemlerden seçin lütfen. O sağ alttak gold bird plus da şekerli su gibi işe yaramaz. Gervit w , entrobac ve bt amin satın alın bölünmüş şekilde mamaistten alabilirsiniz. @Şehmus BAKIR abiyle de ileşime geçin zeolit tozu da edinin iç paraziti temizler.
Sol alttaki beyaz, mineral blok. Ondan ufalayıp yemine katıyorum bazen. Yem ballı mı değil mi anlamadım. Öyle bir şey yazmıyor. Ama bal ve arı resmi var. Tamam sağol. Zeolit tozu da mamaistte satılıyor mu acaba?

Anözdemir

Yeni Üye
Tamamdır siz birkaç gün yem haricî farklı bir şey vermeyin sebze meyve mama gibi. Çekirdek yağlı bir tohumdur çok sık tüketiyorsa oranını azaltmak daha uygun olur. Yağlanmaya davetiye çıkartır. Elinizde probiyotik var mı bilmiyorum ama varsa üç veya dört gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Sonra dışkıları gözlemleyin.
Tamam teşekkür ederim. Evde probiyotik var. Ama insanlara göre. İnsan ve kuş için fark ediyor mu?

Anözdemir

Yeni Üye
O en sol alttaki beyazı anlamadım ne olduğunu . Bu marka ballıysa ballı şeyler bazen bozuk olabilir kokusu da gelmiyor. Yemi normal balsız yemlerden seçin lütfen. O sağ alttak gold bird plus da şekerli su gibi işe yaramaz. Gervit w , entrobac ve bt amin satın alın bölünmüş şekilde mamaistten alabilirsiniz. @Şehmus BAKIR abiyle de ileşime geçin zeolit tozu da edinin iç paraziti temizler.
Gold bird plusun üzerinde yazanları gönderdim fotoda. Şekerli su değil. İçerisinde vitaminler var.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamam, teşekkür ederim. Meyve, sebze çok vermiyorum zaten. Arada veriyordum. Evet bu yeni aldığım yemde çok ayçekirdeği var. Ayçekirdeklerinin bir kısmını ayırırım inşallah. Probiyotik de var. Ancak bu probiyotik insanlara göre. Kuşlar ve insanlarınki fark ediyor mu? Fark etmiyorsa evdekinden damlatıvereyim?
Hayır kanatlılar için olanı temin ediniz. Entrobac yada prozim plus gibi.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yoğurt mu. 🫤 Yoğurt ta laktoz var ayrıca süt ürünlerini kuşlar çok zor sindirir. Hiç uygun değil. Siz probiyotik gelene kadar bir iki gün kekik çayı yapınız.

Anözdemir

Yeni Üye
Yoğurt mu. 🫤 Yoğurt ta laktoz var ayrıca süt ürünlerini kuşlar çok zor sindirir. Hiç uygun değil. Siz probiyotik gelene kadar bir iki gün kekik çayı yapınız.
Teşekkür ederim. Peki veterinere götüreyim mi sizce Aslı Hanım?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Müsait zamanınızda altını çiziyorum ( beyaz peçete üzerine) kuşun dört beş tane yeni yapılmış dışkıları atın. Ve yeni güncel videosunu tekrardan görelim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Veterinerlik bir durum yok. Gayet sağlıklı görünüyor dışkılarda problemli durmuyor hafif leke bırakmış probiyotik ile daha da düzelir 🌸

Üst Alt