• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan Papağanım Sıkça Kaşınıyor

Anözdemir

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sıkça kaşıntı, agresiflik, ısırma
Hastalık Belirti Tarihi
1 Nis 2026
Kullanılan İlaç
Vitamin kullanıyorum
Yaklaşık 1 yaş civarında erkek bir sultan papağanım var. Çok sıkça gagasıyla ve tırnaklarıyla bir yerlerini kaşıyor. Aynı şeyi başkasından da işittim. Bunun nedeni ne olabilir? Bitli ya da hasta olabilir mi? Aynı zamanda agresiflik de var. Bir yerlerimizi ısırıyor.

Ekli dosyalar

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yaklaşık 1 yaş civarında erkek bir sultan papağanım var. Çok sıkça gagasıyla ve tırnaklarıyla bir yerlerini kaşıyor. Aynı şeyi başkasından da işittim. Bunun nedeni ne olabilir? Bitli ya da hasta olabilir mi? Aynı zamanda agresiflik de var. Bir yerlerimizi ısırıyor.
Dışkı yaptığı yere beyaz kağıt koyun illa ki kaşıdığında bit var ise beyaz kağıt da görünecektir ense damlası kullandınız mı daha önce kafes ortamının resmini de paylaşabilir misiniz ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 🤗
Veteriner malzemesi satan yerden yada mamaist.com dan dış parazit damlası temin edin acil uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
Sprey cildi yakar olmaz
Vilmectin 6 ay sonra tekrarlanır

Anözdemir

Yeni Üye
Veteriner malzemesi satan yerden yada mamaist.com dan dış parazit damlası temin edin acil uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
Sprey cildi yakar olmaz
Hoşbuldum. Teşekkür ederim. Siz veteriner misiniz Demet Hanım?

Son düzenleme:

Anözdemir

Yeni Üye
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Sprey cildi yakar olmaz
Dediğiniz siteye baktım. Ancak söylediğiniz isimde ilaçları bulamadım. Hangisini almam gerekiyorsa bana fotoğrafını çekip atabilir misiniz? Aynı zamanda kuşumun bazen hapşurduğu da oluyor. Bununla ilgisi olabilir mi?

Anözdemir

Yeni Üye
Dışkı yaptığı yere beyaz kağıt koyun illa ki kaşıdığında bit var ise beyaz kağıt da görünecektir ense damlası kullandınız mı daha önce kafes ortamının resmini de paylaşabilir misiniz ?
Flash patladığı için gözü kırmızı çıktı. Yoksa gözü normal siyah.

Ekli dosyalar

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Flash patladığı için gözü kırmızı çıktı. Yoksa gözü normal siyah.
Merhabalar günaydın bu numaradan şehmus hocamıza ulaşabilir denilen ürünleri temin edebilirsiniz veya herhangi bir veterinerden alabilirsiniz. Kafesi komple sirkeli su ile temizleyin bit olabilir plastik tünekler bakteri üretir kuşların ayak sağlığına da zararlıdır lütfen tahta tünek temin edelim . Tüy dönemin de özellikle mutlaka banyo verelim eğer hava güzel ise 2 günde bir de verebilirsiniz ama suan yapılacak en acil şey 1 ense damlası 2 kafes temizliği (detaylı).

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Bu numara

Ekli dosyalar

Anözdemir

Yeni Üye
Merhabalar günaydın bu numaradan şehmus hocamıza ulaşabilir denilen ürünleri temin edebilirsiniz veya herhangi bir veterinerden alabilirsiniz. Kafesi komple sirkeli su ile temizleyin bit olabilir plastik tünekler bakteri üretir kuşların ayak sağlığına da zararlıdır lütfen tahta tünek temin edelim . Tüy dönemin de özellikle mutlaka banyo verelim eğer hava güzel ise 2 günde bir de verebilirsiniz ama suan yapılacak en acil şey 1 ense damlası 2 kafes temizliği (detaylı).
Teşekkür ederim. İyi günler, iyi çalışmalar...

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hoşbuldum. Teşekkür ederim. Siz veteriner misiniz Demet Hanım?
Merhaba veteriner hekim değilim fakat kuşlar hakkında elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ve kuş besliyoruz, gönüllü yardımseverleriz🤗

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dediğiniz siteye baktım. Ancak söylediğiniz isimde ilaçları bulamadım. Hangisini almam gerekiyorsa bana fotoğrafını çekip atabilir misiniz? Aynı zamanda kuşumun bazen hapşurduğu da oluyor. Bununla ilgisi olabilir mi?
Mamaist.com da sitede olmayabilir
Vilmectin veya zimec iletişim numarasından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçerseniz size yardımcı olur
⚠ Hapşurması toz kaynaklıdır sultanlarda çokca olur👍 kekik kaynatın burun deliklerine kulak pamuğu ile sürün lütfen yada sprey kutusuna doldurun ve yüzüne püskürtün
Antibakteriyeldir yanetkisi yoktur

Anözdemir

Yeni Üye
Dediklerinizi yaptım. Yardımınız için çok teşekkür ederim sizlere. Allah razı olsun. Kuvvet oldunuz bana. Mesajlaşmalardan sonra aynı zamanda veterinere gittim. Antibiyotik verdi. 7 gün 2 damla suyuna damlatmamı söyledi. Onu kullandım. Ense damlası verdi. Haftada 1 damlatmamı söyledi. Uygulamaya çalışıyorum. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Son düzenleme:

mortsvivants

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Dediklerinizi yaptım. Çok teşekkür ederim sizlere. Allah razı olsun. Aynı zamanda veterinere gittim. Antibiyotik verdi. Onu kullandım. Ense damlası verdi. Haftada 1 damlatmamı söyledi. Uygulamaya çalışıyorum. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
Kaşıntı dışında bir problemi mi vardı, antibiyotik olarak ne verdi? Gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mıydı? Dilerseniz güncel durumunu ve dışkılarını paylaşın bir bakalım.

Üst Alt