• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım rahatsız

Coszma

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, kusma
Hastalık Belirti Tarihi
2 Haz 2024
Kullanılan İlaç
Sularına sirke-limon uyguladım o kadar 2 şer dml
Arkadaşlar merhaba kusura bakmayın başlığı doğru yere mi açtım bilmiyorum dünden beri Sultan Papağanlarım hastalar. Yem yemediler halen, ikisi de tabiri caizse sadece su dışkılıyorlar, bir tanesi su içtikten sonra kafasını ileri geri yaparak en sonda da sağa sola sallıyarak içtiği bütün suyu kusuyor, halsiz uyukluyor o kadar. Lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım? Dün sabah 12 de misafirler geldi çoluk çocukları rahatsız etmesinler diye bir odaya koyup kapıyı kilitledim o odada da cam açıktı, normalde dikkat ederim ama bu sefer yapamadım hava akımına mağruz kaldılar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kapı kapalı ise akıma kalmamıştır başka birşey vardır. Geç fakretmiş olabilirsiniz. Sevdiği şeyleri verin belki yer. Yemezse zeolitli el besleme yapmalısınız. Kullandığınız takviyeler neler. Bilgi verir misiniz. Kafesteki dışkı mı? Kanlı ishal olabilir mi? Temiz peçete üzerine güncel dışkısını ekler misiniz? Yeminiz bayat olabilir mi?

Coszma

Yeni Üye
Kapı kapalı ise akıma kalmamıştır başka birşey vardır. Geç fakretmiş olabilirsiniz. Sevdiği şeyleri verin belki yer. Yemezse zeolitli el besleme yapmalısınız. Kullandığınız takviyeler neler. Bilgi verir misiniz. Kafesteki dışkı mı? Kanlı ishal olabilir mi? Temiz peçete üzerine güncel dışkısını ekler misiniz? Yeminiz bayat olabilir mi?
Yem olarak kuş çekirdeği ve muhabbet kuşu yemini karıştırıp veriyorum tarihine baktım pakette tarihi geçmemiş bayatta durmuyor Enjoy marka, kafestekiler dışkı evet dünden beri sadece sıvı dışkılıyorlar

Ekli dosyalar

Coszma

Yeni Üye
İkiside çok halsiz birdenbire böyle oldular kıvırcığı çok severler koydum kafese yanaşmadılar pek sadece su içip böyle halsiz duruyorlar yem yemiyolar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz görmeden birşeyler kemirmiş olabilirler mi? Bir anda ikisi birden böyle olmaları zehirlenmeyede işaret ediyor. Nerede ikamet ediyorsunuz. Kanatlı uzmanına götürmeniz uygun olur. Şuan için mümkünse acilen zeolitli el besleme yapın.

Coszma

Yeni Üye
Siz görmeden birşeyler kemirmiş olabilirler mi? Bir anda ikisi birden böyle olmaları zehirlenmeyede işaret ediyor. Nerede ikamet ediyorsunuz. Kanatlı uzmanına götürmeniz uygun olur. Şuan için mümkünse acilen zeolitli el besleme yapın.
Ben Silivri Selimpaşadayım, civardaki veterinerler ile konuştum kuş bakmıyorlar büyükçekmecede bir yer önerdiler onun için ailemin gelip götürmesini bekliyorum, zeoliti petshoplardan temin edebilir miyim? veya nereden bulabilirim çünkü iç parazitlenmeden dolayı kombi mix ve med tollyamin forte uygulamak istiyorum nereye baktıysam stok tükenik, her şey sipariş üzerine benim işim de biraz acil hayvanlar aç A21 mama kullanmak istiyorum nereden bulacağımı bilemiyorum

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Ben Silivri Selimpaşadayım, civardaki veterinerler ile konuştum kuş bakmıyorlar büyükçekmecede bir yer önerdiler onun için ailemin gelip götürmesini bekliyorum, zeoliti petshoplardan temin edebilir miyim? veya nereden bulabilirim çünkü iç parazitlenmeden dolayı kombi mix ve med tollyamin forte uygulamak istiyorum nereye baktıysam stok tükenik, her şey sipariş üzerine benim işim de biraz acil hayvanlar aç A21 mama kullanmak istiyorum nereden bulacağımı bilemiyorum
Merhaba, zeolit hakkında Şehmus beye özelden ulaşabilirsiniz petshoplarda bulunmuyor maalesef, Med tollyamin Forte gümrük sorunu nedeni ile çoktandır gelmiyor , a21 mamayı çoğu petshopda bulabilirsiniz, takviye olarak BT amin Forte olabilir Med tollyamin Forte yerine

Gervit-w multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte
3 ürün ana takviyedir kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim sadece internet üzerinden bulunabilir veya sitemizin sponsoru mamaist.com tercih edebilirsiniz

Coszma

Yeni Üye
Kuşlarım sürekli bir şeyleri kemirir yani gözetimim altında olsa da fırsatını buldukları anda kapıma konup bu askılığın plastiklerini ısırıp yere atıyorlardı, bir sonraki fotoğraf ise kapı tutacağının plastiğini kemirmişlerdi bunlar zehirlenmeye yol açabilir mi?

1000031443.jpg

Ekli dosyalar

Coszma

Yeni Üye
Merhaba, zeolit hakkında Şehmus beye özelden ulaşabilirsiniz petshoplarda bulunmuyor maalesef, Med tollyamin Forte gümrük sorunu nedeni ile çoktandır gelmiyor , a21 mamayı çoğu petshopda bulabilirsiniz, takviye olarak BT amin Forte olabilir Med tollyamin Forte yerine

Gervit-w multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte
3 ürün ana takviyedir kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim sadece internet üzerinden bulunabilir veya sitemizin sponsoru mamaist.com tercih edebilirsiniz
Gervitin siparişini verdim inşallah çok hızlı gelir vitamine başlarım
Probiyotiği sırası değil dediler çaresizlikten uyguladım suyla karıştırıp Reflor kullandım
Sormak istediğim bir soru ise, hiçbir şey yemediler kullanabileceğim şırınga ile özel bi mama karışımı evde yapabileceğim bir şey var mı

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Probiyotiği sırası değil dediler çaresizlikten uyguladım suyla karıştırıp Reflor kullandım
Sormak istediğim bir soru ise, hiçbir şey yemediler kullanabileceğim şırınga ile özel bi mama karışımı evde yapabileceğim bir şey var mı
İyice haşlanmış yumurtanın sarısını ezin ve biraz su ekleyiniz yoğurt kıvamına gelene kadar, mısır unu varsa biraz ilave edebilirsiniz bu şekilde kursaktan beslenme yapılabilir

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşlarınıza sirke ve limon vermişsiniz, sanırım hocalar gözden kaçırdı, SİRKELİ VE LİMONLU SU İSHAL Yapar!!!
Suyu atın hemen, bağırsak florasını bozmuşlar, tüm sindirim sistemi asitten akıp gidiyor,
Prinç lapası yapın hemen sularını prinç suyu doldurun
Lapayı, muzu karıştırın şiringa ile yedirin
İshal durmak zorunda yoksa daha da hızlı hasta olurlar😔
Cereyanda da 2. Etken elinizi çabuk tutun lütfen

Coszma

Yeni Üye
Kuşlarınıza sirke ve limon vermişsiniz, sanırım hocalar gözden kaçırdı, SİRKELİ VE LİMONLU SU İSHAL Yapar!!!
Suyu atın hemen, bağırsak florasını bozmuşlar, tüm sindirim sistemi asitten akıp gidiyor,
Prinç lapası yapın hemen sularını prinç suyu doldurun
Lapayı, muzu karıştırın şiringa ile yedirin
İshal durmak zorunda yoksa daha da hızlı hasta olurlar😔
Cereyanda da 2. Etken elinizi çabuk tutun lütfen
Suyun tamamı pirincin pişirildiği sudan mı olmalı? Şu an sadece su içiyorlar 2 saatte bir tazeliyorum sularını limonlu sirkeli suyu çıkarmıştım. Sizce bebeklerin yediği elma-muz püresini kullanmamda sakınca var mı? Çok huysuzlar elle besleme yapamıyorum birer lokma birer lokma oluyor sadece, pirinç lapası ve şeker ilavesiz bebek püresini kullanabilir miyim mamada?

Coszma

Yeni Üye
Kafesin dibinde ölümü bekler gibi duruyor içim parçalanıyor, sesi çıkmıyo sürekli gözleri kapalı dokunsam bile açmayı reddediyo o odada 5-6 saat durdular iki tane enerjik güzel kuş neden bu kadar hızlı bu hale geldi aklımı yiyeceğim ya

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kafesin dibinde ölümü bekler gibi duruyor içim parçalanıyor, sesi çıkmıyo sürekli gözleri kapalı dokunsam bile açmayı reddediyo o odada 5-6 saat durdular iki tane enerjik güzel kuş neden bu kadar hızlı bu hale geldi aklımı yiyeceğim ya
1.sebep sirke limon
2.sebep cereyan

Pirinç haşlayın çok az 1 çorba kaşığı prinç 1 su bardağı su
Suyunu suluğa doldurun
Lapayı ve muzu karıştırın yedirin
Kursaklarını dolması gerekli, aparat yoksa üretici veya petshop vardır etrafta götürün mutlaka
Çaykaşığı da olur yerlerse, şiringa da olur
Durumları acil
Su verin ara ara tüm suları attılar dışkı ile
Mutlaka acilen götürün

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Araç varsa Kağıthane ye Şehmus hocamıza götürün

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Instagram'da bölgenizde üretici araştırın besleme için destek olurlar belki. Beslenmezse kaybedersiniz.

LutinoPikaçu

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba kusura bakmayın başlığı doğru yere mi açtım bilmiyorum dünden beri Sultan Papağanlarım hastalar. Yem yemediler halen, ikisi de tabiri caizse sadece su dışkılıyorlar, bir tanesi su içtikten sonra kafasını ileri geri yaparak en sonda da sağa sola sallıyarak içtiği bütün suyu kusuyor, halsiz uyukluyor o kadar. Lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım? Dün sabah 12 de misafirler geldi çoluk çocukları rahatsız etmesinler diye bir odaya koyup kapıyı kilitledim o odada da cam açıktı, normalde dikkat ederim ama bu sefer yapamadım hava akımına mağruz kaldılar
Öncelikle geçmiş olsun . Yem yememeler sıkıntı gögüs kısmında kemik çıkıntoso var mı kusmuklarında nefeslernde koku var mı ? Vucut ısılarının düşmemesi gerek eger hastalarsa şuanda bide kendilerini ısıtmak için ekstra enerji saglarlar sıcak bir ortama alın oda ısısı 30 derece falan olsın

Coszma

Yeni Üye
1.sebep sirke limon
2.sebep cereyan

Pirinç haşlayın çok az 1 çorba kaşığı prinç 1 su bardağı su
Suyunu suluğa doldurun
Lapayı ve muzu karıştırın yedirin
Kursaklarını dolması gerekli, aparat yoksa üretici veya petshop vardır etrafta götürün mutlaka
Çaykaşığı da olur yerlerse, şiringa da olur
Durumları acil
Su verin ara ara tüm suları attılar dışkı ile
Mutlaka acilen götürün
Bahsettiğiniz mamayı yaptım, 30 ar dakka ara ile şırıngayla ağızlarına veriyorum çoğunu dışa atsalar da yutuyorlar, pirincin suyunu çok sevdiler içiyolar şu an, veterinere en kısa zamanda götüreceğim Allahın izni ile inşallah bu geceyi bi atlatırlarsa, İlginiz alakanız için gerçekten çok teşekkür ederim hepiniz çok sağ olun, veteriner muayenesinden hemen sonra vitamine başlıyacağım, yerlerse aspur ve yulaf ile devam edicem bir süre

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bahsettiğiniz mamayı yaptım, 30 ar dakka ara ile şırıngayla ağızlarına veriyorum çoğunu dışa atsalar da yutuyorlar, pirincin suyunu çok sevdiler içiyolar şu an, veterinere en kısa zamanda götüreceğim Allahın izni ile inşallah bu geceyi bi atlatırlarsa, İlginiz alakanız için gerçekten çok teşekkür ederim hepiniz çok sağ olun, veteriner muayenesinden hemen sonra vitamine başlıyacağım, yerlerse aspur ve yulaf ile devam edicem bir süre
İshal durursa çok iyi olur, suyu içmeleri çok iyi güncel dışkı paylaşırsanız sevinirim