• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanım ötmüyor ve tüyleri dökülüyor

Dmkkk

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese merhaba. Ne zaman başım sıkışsa hep sizden destek alıyorum öncelikle bunun için çok teşekkür ederim. Bundan yaklaşık 1 ay önce sultan papağanıma nereden geldiğini bilmediğim bir güvercin sineği dadanmıştı. Sineği bulup öldürmüştüm ve kuşuma ense damlası yapmıştım. Ensesine bir damla olacak şekildeydi. Damlayı bir veteriner tavsiyesiyle ve tabi bir de size danışarak satın alıp kullanmıştım. Damlayı döktüğümden beri evladım çok fazla tüy dökmeye başladı. Tabi suya vs sokmadım çok dikkat ettim damladan sonra. Kuyruk kısmındaki uzun tüyleri bile döküyor. İlk kez kuş bakıyorum. 3 yıldır benimle ama daha önce böyle olmamıştı. İnanın tüy dökümüne mi girdi yoksa başka bir şeyi mi var bilmiyorum. Çekebildiğim kadar kanatlarını çekmeye çalıştım. Dökülmeyi gösterebilmek için. Kanatlarının altında bundan çok daha fazla dökülme var. Kopan tüylerin ucunda da kan yok. Gerekli vitaminlerini düzenli olarak veriyorum entrobac, gerwit, bt amin forte. Ama tüyleri çok cansızlaştı. Yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum sabahları cıvıl cıvıl öten, ben kapıyı açıp kapattığımda bile öten kuşum artık doğru dürüst ötmüyor. Günde en fazla 5-6 kere ötüyordur. Neden böyle oldu anlamadım. Daha önce de yazmıştım belki hatırlarsınız ilçede yaşıyorum ve kanatlı için güvenilir bir veteriner yok diye. O yüzden size danışmak istedim. Yapabileceğim bir şey var mı ne yapmalıyım? Tüyde mi değil mi nasıl anlarım? Onu yaşnız bırakmadım hiç küstüğünü de sanmıyorum o yüzden gayet elime geliyor sevdiriyor falan ama bu durum normal mi bilmiyorum. Çok kaşınıyor. Sürekli beyaz beyaz şeyler döküyor kaşınırken. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba ense damlasından sonra tüy dökmesi tesadüf olmuş. Tüylerde sorun görünmüyor gayet canlı duruyor. Düşen tüy köklerinde kan olmaması da iyi bir şey. Uçabiliyor mu. Sultanlar muhabbet kuşlarına nazaran daha çok kaşınıp kepek dökerler. O kısımda endişeniz olmasın. Kimi kuş tüy dönemini ağır sancılı atlatır bu tamamen kuşun bağışıklığı bünyesine bağlı. Haftada iki bt vermeye şimdilik devam edin. Arada banyo yapsın sevmiyorsa bile birkaç fıs spreyleyin. Rahatlamasını sağlar.

Dmkkk

Yeni Üye
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ense damlasını yapalı 10 gün olmadığı için henüz duş almasını ya da fısfıs yapmayı sağlayamıyorum. Çok şükür uçabiliyor ama bugün tüylerinin arasında kurumuş kan damlaları gördüm. Döktüğü tüylerde kan yoktu ama üzerindeki tüylerde kurumuş kan damlaları var. Yüzündeki tüyler de hafifçe dökülmeye başladı. Çekebildiğim kadar görsel olarak ekliyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum

Ekli dosyalar

Dmkkk

Yeni Üye
Yakından bir fotoğrafını çektim az önce açılmaları göstermek için. Mantarı falan olabilir mi

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yakından bir fotoğrafını çektim az önce açılmaları göstermek için. Mantarı falan olabilir mi
Merhaba, tüy kırılmış büyük ihtimalle
Dış parazit damlası yapıldıktan sonra 3 gün banyo olmaz, daha sonra yapabilir endişe etmeyin lütfen
Dr animal veya crystalin sprey tavsiye ederim
Antibakteriyeldir internetten veya veteriner kliniğinden alabilirsiniz
Yüzüne püskürtebilirsiniz, bakteri varsa uzaklaştırır

Dmkkk

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim sağ olun. Siz her cevap verdiğinizde inanın çok rahatlıyorum Allah razı olsun. Ben biraz pinpirikliyim herhalde. Onu çok seviyorum dikkatsizliğim ihmalim yüzünden başına bir şey gelirse çok üzülürüm. O yüzden tekrar tekrar yazıyorum. Ben10 gün beklemem gerekiyor sanıyordum mesajınızı okuyunca fısfısladım az önce biraz rahatladı gerçekten. Çok teşekkür ederim her seferinde yardımcı olduğunuz için. ❤Önerdiğiniz damlayı mantar akar vs olmasa bile kullandığımda bir sorun olur mu peki

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim sağ olun. Siz her cevap verdiğinizde inanın çok rahatlıyorum Allah razı olsun. Ben biraz pinpirikliyim herhalde. Onu çok seviyorum dikkatsizliğim ihmalim yüzünden başına bir şey gelirse çok üzülürüm. O yüzden tekrar tekrar yazıyorum. Ben10 gün beklemem gerekiyor sanıyordum mesajınızı okuyunca fısfısladım az önce biraz rahatladı gerçekten. Çok teşekkür ederim her seferinde yardımcı olduğunuz için. ❤Önerdiğiniz damlayı mantar akar vs olmasa bile kullandığımda bir sorun olur mu peki
Estağfurullah rica ederim 🤗
Yeter ki minik can dostlarımız sağlıklı mutlu olsun
Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız 🤗🤲 hiç bir sorun olmaz, internette araştırabilirsiniz içeriğinde kuşlarımız üzecek yanetki yapacak bir etken madde yoktur, dezenfekte eder, tüm cilde de sıkabilirsin iz, bende kullanıyorum (Dr Animal)
Hiç bir sıkıntı yaşamadık🤗 tedbir amaçlı üstlerinden püskürtüyorum

Üst Alt