Arkadaşlar herkese merhaba. Ne zaman başım sıkışsa hep sizden destek alıyorum öncelikle bunun için çok teşekkür ederim. Bundan yaklaşık 1 ay önce sultan papağanıma nereden geldiğini bilmediğim bir güvercin sineği dadanmıştı. Sineği bulup öldürmüştüm ve kuşuma ense damlası yapmıştım. Ensesine bir damla olacak şekildeydi. Damlayı bir veteriner tavsiyesiyle ve tabi bir de size danışarak satın alıp kullanmıştım. Damlayı döktüğümden beri evladım çok fazla tüy dökmeye başladı. Tabi suya vs sokmadım çok dikkat ettim damladan sonra. Kuyruk kısmındaki uzun tüyleri bile döküyor. İlk kez kuş bakıyorum. 3 yıldır benimle ama daha önce böyle olmamıştı. İnanın tüy dökümüne mi girdi yoksa başka bir şeyi mi var bilmiyorum. Çekebildiğim kadar kanatlarını çekmeye çalıştım. Dökülmeyi gösterebilmek için. Kanatlarının altında bundan çok daha fazla dökülme var. Kopan tüylerin ucunda da kan yok. Gerekli vitaminlerini düzenli olarak veriyorum entrobac, gerwit, bt amin forte. Ama tüyleri çok cansızlaştı. Yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum sabahları cıvıl cıvıl öten, ben kapıyı açıp kapattığımda bile öten kuşum artık doğru dürüst ötmüyor. Günde en fazla 5-6 kere ötüyordur. Neden böyle oldu anlamadım. Daha önce de yazmıştım belki hatırlarsınız ilçede yaşıyorum ve kanatlı için güvenilir bir veteriner yok diye. O yüzden size danışmak istedim. Yapabileceğim bir şey var mı ne yapmalıyım? Tüyde mi değil mi nasıl anlarım? Onu yaşnız bırakmadım hiç küstüğünü de sanmıyorum o yüzden gayet elime geliyor sevdiriyor falan ama bu durum normal mi bilmiyorum. Çok kaşınıyor. Sürekli beyaz beyaz şeyler döküyor kaşınırken. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler
Ekli dosyalar
-
1.8 MB Görüntüleme: 9
-
1.9 MB Görüntüleme: 9
-
1.8 MB Görüntüleme: 9