• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım neden böyle yapıyor

Merhabalar siteyi yeni kullanıyorum yanlış bişey mi yaptım bilmiyorum ama arkadaşımdan 1 ay önce kuş aldım uçamıyor bir de sürekli kafasını yere vuruyor neden böyle yapıyor acaba

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
O anın videosunu streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşın lütfen

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuş yetişkin ve kızgın. Bu sebeple gaga vurma hareketi yapıyor. Ayrıca uçuş tüyleri eksik. Hastalık mı çekilme mi emin olamadım. Yani bir aya çıkmazsa tüy hastalığı var diyebiliriz. Bu haliyle uçamaz.

Gervit multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte

Bu takviyeleri kullanın. Mamaist.com dan alabilirsiniz.

Evet uçmayı bilmiyor zaten peki bu hareketi normal mi son zamanlarda sürekli yapıyor ne yapmamız lazım

Kuş yetişkin ve kızgın. Bu sebeple gaga vurma hareketi yapıyor. Ayrıca uçuş tüyleri eksik. Hastalık mı çekilme mi emin olamadım. Yani bir aya çıkmazsa tüy hastalığı var diyebiliriz. Bu haliyle uçamaz.

Gervit multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte

Bu takviyeleri kullanın. Mamaist.com dan alabilirsiniz.
Üçünü de alayım aynı anda kullansa sorun olur mu

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Üçünü de alayım aynı anda kullansa sorun olur mu
Aynı anda değil iki gün arayla kullanmalısınız. Kızgınlığı geçince bu hareketi bırakma ihtimali var. Hastalık ihtimaline karşı maalesef eş alın diyemiyorum. Bu türlerin üretilmemesi gerek. Yavrularda tüy hastası olabilir yada hastalığı ileri nesillere taşıyabilir. Önce hasta olup olmadığını kesinleştirmek gerek.

Aynı anda değil iki gün arayla kullanmalısınız. Kızgınlığı geçince bu hareketi bırakma ihtimali var. Hastalık ihtimaline karşı maalesef eş alın diyemiyorum. Bu türlerin üretilmemesi gerek. Yavrularda tüy hastası olabilir yada hastalığı ileri nesillere taşıyabilir. Önce hasta olup olmadığını kesinleştirmek gerek.
Yaa :( çok üzüldüm ama şuanda ağlıycam şimdi 🥹 hasta mıymış minikkuşum ama çiftleşmek istiyor sürekli kafasını vuruyor yazık değil mi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yaa :( çok üzüldüm ama şuanda ağlıycam şimdi 🥹 hasta mıymış minikkuşum ama çiftleşmek istiyor sürekli kafasını vuruyor yazık değil mi
Kesin hastamı ilk yorumdada dediğim gibi emin değilim. Alıştırma amaçlı çekilmişte olabilir. Diğer arkadaşlardan da yorum bekleyelim. Hasta olup olmadığını tüy tahlili yaptırarak öğrenebilirsiniz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yoğun biotin ve BT amin forte b vitamini takviyesi uygulayın. Genetik gibi gelmedi bana. Diğer tüyleri muzaam güzel. Sizi bulabilirsem bir konuya etikeliyeyim uygulayın. O reçeteyi aynen uygulayın fayda edecektir.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu konuyu inceleyin ve birebir uygulayın.

Yoğun biotin ve BT amin forte b vitamini takviyesi uygulayın. Genetik gibi gelmedi bana. Diğer tüyleri muzaam güzel. Sizi bulabilisem bir konuya etikeliyeyim uygulayın. O reçeteyi aynen uygulayın fayda edecektir.
Çok teşekkür ederim bana ne alacagımı tam söyleseniz ve nasıl kullnmam gerektiğini de bilmiyorum çok dua ederim size

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim bana ne alacagımı tam söyleseniz ve nasıl kullnmam gerektiğini de bilmiyorum çok dua ederim size
Konuda belirtilmiş alınması gerekenler. @Şehmus BAKIR beyle iletişeme geçin yardımcı olacaktır. Ya da mamaist.com dan direk alabilirsiniz.

Versele Laga paraket yemi
Biotin -Bt amin forte
Probiyotik-Entrobac
Multi vitamini - gerwit
Calsiyum - kalamar kemiği
Mineral -Grit kum
Protein-unkurdu,karides, haşlanmış tavuk göğsü veya protein tozu
D vitamini - kanatlı oil D3
Sebzeli mama-versele laga , mamaist, cede, beautiful food
İyot- Himalaya tuzu
Ayrıca diğer etkili bir önerim kursaktan zeolitli besleme haftada bir, iki kez yapılırsa çok faydası olur

Son düzenleme:
Üst Alt