• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım kaçtı

alici0

Paylaşımcı
Biraz önde kuşum kaçtı , evin çatısına kafesi koydum . Aşırı derecede üzgünüz ailecek. Ne yapabiliriz sizce ne kadar uzağa gitmiş olabilir? mahalledeki gruba yazdık ama yerimizde duramıyoruz :(

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Biraz önde kuşum kaçtı , evin çatısına kafesi koydum . Aşırı derecede üzgünüz ailecek. Ne yapabiliriz sizce ne kadar uzağa gitmiş olabilir? mahalledeki gruba yazdık ama yerimizde duramıyoruz :(
Cok gecmis olsun 😔 en korktugum durum. Umarim bir an once doner kafesini gorup yada biri yakalayip getirir. 😔 sahsen ben ev ortamina alisik bir canlinin dis ortamda kendini cok fazla koruyabilecegini dusunmuyorum. Ne tarafa dogru gittiyse o yone dogru gidip adina duyarliysa biraz arayin isterseniz belki bir agaca saklanmistir sizi gorup cikar 😔

alici0

Paylaşımcı
Cok gecmis olsun 😔 en korktugum durum. Umarim bir an once doner kafesini gorup yada biri yakalayip getirir. 😔 sahsen ben ev ortamina alisik bir canlinin dis ortamda kendini cok fazla koruyabilecegini dusunmuyorum. Ne tarafa dogru gittiyse o yone dogru gidip adina duyarliysa biraz arayin isterseniz belki bir agaca saklanmistir sizi gorup cikar 😔
Yarım saattir dışardayım bir göze göze gelsek olacak , oda beni arıyor hissediyorum ama teması kuramadık . İlk çıktığında bir evin çatısında öttü keşke ismiyle bağırıp sesime gelmesine olanak sağlasaydım .

BerkeMetin

Aktif Üye
Büyük geçmiş olsun aynısını yaşadım çok acı verici bir durum, gruba yazmanız iyi olmuş gören olursa yardımcı olacaktır. Çevrede petshop varsa durumu onlara da bildirin, ayrıca ne olur ne olmaz kafesi görülebilecek bir yerde bırakın. Arada evden papağan sesleri de açabilirsiniz yakınsa ve duyabilirse gene belki bir etkisi olur.

BerkeMetin

Aktif Üye
Pozitif haber olarak bildiğim kadarıyla evcil bir kuş olduğundan fazla uzağa uçamamış olmalı, yakınlarda olabilir. Etrafta ağaç varsa onlara da dikkat edin oralara da uçmuş olabilir. Maalesef durum kötü olsa da ümidinizi kaybetmemeye çalışın, aylar sonra bulunan kuşlar bile oluyor eğer başka biri tarafından bulunduysa.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Önce yakın komsulara bakın balkondan pencerede girmiş olabilir.Kuşlari olana, petshopa gidip haber verin bulup getiren olur diye numara bırakın sonra yakınlarda ağaçlık varsa, mezarlık, orman alanı varsa gidip bakın

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bizim kuşumuz kaçtığında dışarı çıkıp aramıştık. Aşağı sokakta bulmuştuk. Kuş sesi açıp mahalleye bakın. Eğer bulamazsanız Şehmus abinin dediklerini yapın. İnşallah bulursunuz.

alici0

Paylaşımcı
Mahalledeki yüksek olan çatılara çıktım ama herhangi bir evin çatısında göremedim . Şuan kim bilir nerdedir aklımdan çıkmıyor hayretler içerisindeyim ya 6 ayda bu kadar nasıl alışmışım bilmiyorum . Hayatımda bazı insanlar çıktı ama ilginç olan bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum .kuşum muhtemelen yem oldu biri bulmadıysa eğer . Çok üzgünüm kendimi ifade edemeyecek kadar .

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Duygularınızı anlayabiliyorum. Biz iki hafta bizde kalan kuşumuzu kaçırdık, hala aklımıza geldikçe üzülürüz.İki haftada ne çok bağlanmışız ona. 😔
Allahtan ümit kesilmez siz yine de iyi düşünün, inşallah bulursunuz.

alici0

Paylaşımcı
Duygularınızı anlayabiliyorum. Biz iki hafta bizde kalan kuşumuzu kaçırdık, hala aklımıza geldikçe üzülürüz.İki haftada ne çok bağlanmışız ona. 😔
Allahtan ümit kesilmez siz yine de iyi düşünün, inşallah bulursunuz.
Ya kaçılmayacak yerden gitti ona yanıyorum , daire kapısından çıktı sonra çatıdaki kapıdan çıktı ve gitti . Normalde odalarda gezeyim hayatta benim yanımdan ayrılmayan bir kuştu . Çok kötü bir durummuş . Ben böyle bir acı yaşayacağımı bilseydim sahiplenmeye bu kadar cesaret edebilirmiydim acaba

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ya kaçılmayacak yerden gitti ona yanıyorum , daire kapısından çıktı sonra çatıdaki kapıdan çıktı ve gitti . Normalde odalarda gezeyim hayatta benim yanımdan ayrılmayan bir kuştu . Çok kötü bir durummuş . Ben böyle bir acı yaşayacağımı bilseydim sahiplenmeye bu kadar cesaret edebilirmiydim acaba
😕
Belki civar evlerden birine gitmiş olabilir. Kamera vs varsa etrafta kontrol edin onlar ile. İnsan onlara alışınca sahiplenmeden duramıyor.

alici0

Paylaşımcı
😕
Belki civar evlerden birine gitmiş olabilir. Kamera vs varsa etrafta kontrol edin onlar ile. İnsan onlara alışınca sahiplenmeden duramıyor.
Baktırayım bir komşuda kamera var yarın ilk işim o olucak . Aslında sahiplenmeden duramayız ama şimdi benim yeni kuş felsefe hep Şakir aklıma gelecek öyle değil mi . Kıyaslamalar olacak hep , bazı hareketleri onu hatırlatacak . Valla arkadaşlar pencerelerinizi , kapılarınızı iyice kontrol edin . İnsan gerçekten çok üzülüyor

Limon3564

Paylaşımcı
Ben iki sene önce kacırmıştım yazın 4saat koştum peşinden itfaiye çağırıdım en son yoruldu apartmanın birinde sultan papağanı varmış yardımcı oldular onun sesine geld öylelikle yakalamıştı bana bel fıtığı hediye etti sağolsun Allah bidaha göstermesin

Limon3564

Paylaşımcı
Baktırayım bir komşuda kamera var yarın ilk işim o olucak . Aslında sahiplenmeden duramayız ama şimdi benim yeni kuş felsefe hep Şakir aklıma gelecek öyle değil mi . Kıyaslamalar olacak hep , bazı hareketleri onu hatırlatacak . Valla arkadaşlar pencerelerinizi , kapılarınızı iyice kontrol edin . İnsan gerçekten çok üzülüyor
İnşallah bulursunuz genelde mahalledeki camlar yada balkonlara gitti kargalardan sığınmak için

alici0

Paylaşımcı
Ben iki sene önce kacırmıştım yazın 4saat koştum peşinden itfaiye çağırıdım en son yoruldu apartmanın birinde sultan papağanı varmış yardımcı oldular onun sesine geld öylelikle yakalamıştı bana bel fıtığı hediye etti sağolsun Allah bidaha göstermesin
Çok şanşlıymışsınız. Sizin adınıza çok sevindim

alici0

Paylaşımcı
Kendi kuşumdan gideyim hayatta insanın olduğu yerden ayrılmazdı tanıdık olsun olmasın illa omuza ve kafaya konardı . Bu kadar insana bağlıyken nasıl kaçabiliyorlar mantıgım almıyor . Bence kaçtıktan sonra farkına varıyor ben nereye geldim diye ama geri dönüşü yapamıyor bağlantı kuramıyoruz

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kendi kuşumdan gideyim hayatta insanın olduğu yerden ayrılmazdı tanıdık olsun olmasın illa omuza ve kafaya konardı . Bu kadar insana bağlıyken nasıl kaçabiliyorlar mantıgım almıyor . Bence kaçtıktan sonra farkına varıyor ben nereye geldim diye ama geri dönüşü yapamıyor bağlantı kuramıyoruz
Bende bu mantiktayim. Gittigi zaman pisman oluyor evini ariyor ama bulamiyor. Dogru cumle bu. Bende guveniyorum kusum bize alisik asla kacmaz diye ama demekki guvenmemek gerekiyor. Eskiden muhabbet kusum omzumda disari cikardik asla kacmazdi ama sultanlarda degisiyor belliki bu durum 😔 dua edicem insallah evini bulur 🙏

alici0

Paylaşımcı
Amin sağolasın , kesinlikle güvenme bende birde 2 kapıyıda geçti . Zor olanı başardı. Öğlen 12.30 da kaçtı saat 23:00 oluyor nasıl geçtiğini anlamış değilim kafam hep onda :((