• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanım iştahsız

Tuba2

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İştahsızlık uyku ötmüyor
Hastalık Belirti Tarihi
27 Nis 2026
Kullanılan İlaç
Antibiyotik( veteriner verdi) probiyotik kullanıyorum
Dişi Sultan papağanım var yaklaşık 2 yaşından son günlerde hiçbir şey yemiyor çok az daldarı yiyor sürekli uyuyor. Veterinere götürdüm ama bir şey değişmedi elle besleme yapmak istiyorum ne verebilirim ona çok üzülüyorum yemiyor içmiyor 50 gram oldu kilosu😑

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Dişi Sultan papağanım var yaklaşık 2 yaşından son günlerde hiçbir şey yemiyor çok az daldarı yiyor sürekli uyuyor. Veterinere götürdüm ama bir şey değişmedi elle besleme yapmak istiyorum ne verebilirim ona çok üzülüyorum yemiyor içmiyor 50 gram oldu kilosu😑
Merhaba dışkı görselini ve kuşun videosunu paylaşabilir misiniz. El besleme olarak yumurta sarısı iyice ezilmiş olcak birde mısır ununu karıştırın mama kıvamında şırınga ile gaga yanından damlatın. @Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA

Tuba2

Yeni Üye
Merhaba bugün veterinerin vermiş olduğu antibiyotiği verirken yanlışlıkla gözüne geldi gözünden akıp burnuna da doldu 12:45 civarıydı. Çok az pıt pıt sesler geliyor. Veterinere götürdüm baktı sıkıntı görünmüyor düzelir dedi. Dışkı fotoğrafları ilk dışkı ve düne ait dışkılar var az dışkı olan dünün fotoğrafı. Bugün hiç dışkılama yapmadı çünkü yemek yemiyor sadece vitaminli suyundan iki damla içti. Zorla ağzına biraz dal darı verdim ama yutmadı bile gagasına yapıştı kaldı

Ekli dosyalar

Tuba2

Yeni Üye
Ekli fotoğrafları gönderdim bakar mısınız

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba 50 gram Sultan papağanı için oldukça düşük bir kiloda. İmkanınız varsa elle besleme yapınız. Antibiyotiğin kaçıncı günü. Veteriner teşhisi ne koydu. Tünekte videosunu da görebilir miyiz.

Tuba2

Yeni Üye
Merhaba 50 gram Sultan papağanı için oldukça düşük bir kiloda. İmkanınız varsa elle besleme yapınız. Antibiyotiğin kaçıncı günü. Veteriner teşhisi ne koydu. Tünekte videosunu da görebilir miyiz.
Evet oldukça düşük bir kilo ama çok hızlı verdi kilo muhabbet kuşumuz öldü yaklaşık bir ay önce o kuştan sonra hayata küstü resmen. Tünekte uyuyor şuan kameradan izliyorum odaya girip uyandırmak istemedim. Antibiyotik 2. Günümüzdeyiz sarı renkli bir antibiyotik. Yeni bir muhabbet kuşu aldık onunla da enerjileri tutmadı 20 gün oldu yani muhabbet kuşu çok hareketli hep onunla oynamak istiyor sanırım strese girdi. Yakınımızda ki veteriner de tahlil yeri yoktu iyi bir yer araştırıyorum götürmek için çünkü ölen kuşumu diğer veteriner hatası sebebiyle kaybettik alanın da uzman değilmiş malesef. Suyuna probiyotik katıyorum. Elle besliyorum ama gagasından tutuyor yediklerini. Akşam üstü az da olsa mamasından yedi suyunu içti bu eklediğim fotoğrafta yeni yaptığı dışkısı. İstanbul Avrupa yakasında önerebileceğiniz güzel bir veteriner varsa götüreceğim

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet dışkıda enfeksiyon var ama eğer doğru teşhisle doğru antibiyotik verildiyse iyileşme eğilimi gösterir çünkü antibiyotiğin ikinci günündeymişsiniz genelde dört beş günde etkisini gösterir. Ama bence hekim değişikliği yapmanız daha iyi olur en azından gerekli tahliller tetkikler daha net sonuç verir.

Tuba2

Yeni Üye
Evet dışkıda enfeksiyon var ama eğer doğru teşhisle doğru antibiyotik verildiyse iyileşme eğilimi gösterir çünkü antibiyotiğin ikinci günündeymişsiniz genelde dört beş günde etkisini gösterir. Ama bence hekim değişikliği yapmanız daha iyi olur en azından gerekli tahliller tetkikler daha net sonuç verir.
Götürdüğümüz veteriner 7 günlük tedavi uygulayacağım dedi eğer istediğimiz sonucu alamazsak profesöre yönlendireceğim dedi gün içinde sürekli video ve fotoğrafını istiyor atıyoruz. Yem yemediği için strese giriyorum bir kuşumu daha kaybetmek istemiyorum 🥲🥲🥹

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Götürdüğümüz veteriner 7 günlük tedavi uygulayacağım dedi eğer istediğimiz sonucu alamazsak profesöre yönlendireceğim dedi gün içinde sürekli video ve fotoğrafını istiyor atıyoruz. Yem yemediği için strese giriyorum bir kuşumu daha kaybetmek istemiyorum 🥲🥲🥹
Şimdiden profesöre yönlendirse daha garanti olur. Yada imkanınız varsa orada müşahede altına alsınlar çocuğu en azından kursaktan besleme yapıp yok karnına ilaçlarını verirlerdi.

Üst Alt